Je bevindt je hier: Home - Corona en reizen naar Zweden

  Corona en reizen naar Zweden

  Op camperreis door Zweden bied je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In je huis op wielen kun je de rust en natuur op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair.

  In deze FAQ leest u de veel gestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een camperreis door Zweden in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij je kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Inmiddels heeft Zweden haar landsgrenzen weer geopend voor reizigers.

  Wanneer kom je in aanmerking om naar Zweden te reizen?
  Vanaf 9 februari 2022 gelden er geen inreisbeperkingen meer om naar Zweden te reizen. Dit betekent dat je geen coronabewijs nodig hebt om naar Zweden te reizen of als toegangsbewijs.

  Via de website van Coronatest2Travel van HealthCheckCenter, de officiële partner van de ANVR, kun je eenvoudig een PCR-test inplannen bij een testlocatie bij jou in de buurt. Klanten die hebben geboekt bij een reisonderneming die is aangesloten bij de ANVR profieren van een gereduceerd tarief. Een PCR-test met reiscertificaat bedraagt €41,50 (onder voorbehoud van prijswijzigingen). Je ontvangt de uitslag doorgaans binnen 12 tot 24 uur. Let op! In het hoogseizoen kan het voorkomen dat het in verband met de drukte langer duren voordat je de testuitslag binnen hebt.

  Welke maatregelen gelden er in Zweden?
  - Het is verplicht om 1,5 tot 2 meter afstand te houden.
  - Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer.

  Let op: Als je wilt terugreizen naar Nederland mag dit alleen met een vaccinatiebewijs, met een herstelbewijs of met een negatieve testuitslag. Dit kan een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Om goed voorbereid terug naar Nederland te reizen, doe altijd voordat je terugkeert de check op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Veelgestelde vragen over corona.
  Heb je verder nog andere vragen over corona en het reizen naar het buitenland? Lees dan ook eens onze veelgestelde vragen over corona. Word je vraag ook hier niet beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op.

  Disclaimer! Bovenstaande informatie kan tussentijds wijzigen. Houd daarom altijd de officiële website van de Zweedse Overheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.