Beste reisperiode voor een camperreis in Amerika


  Heb je altijd al een camperreis door Amerika willen maken maar weet je niet in welke periode? Amerika is een ongekend groot land met verschillende klimaatzones waardoor er in elke periode wel een geschikte bestemming is! 

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Amerika? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.


  Oost-Amerika

  Het klimaat in Oost-Amerika is er een met vele uitersten. Door de grote verschillen in temperaturen tussen de verschillende seizoenen hangt de beste reisperiode af van wat je precies wilt doen en zien gedurende je reis. In het voorjaar kun je vanaf april/mei genieten van milde temperaturen van rond de 10 graden. Ideaal dus voor het maken van een uitgebreide rondreis voor het drukke hoogseizoen. De zomermaanden zijn vaak aangenaam met temperaturen van rond de 25 graden. De combinatie van de warme temperaturen en de lange avonden maken het een uiterst geschikte periode voor het maken van een camperreis. Het najaar van Oost-Amerika staat vooral bekend om zijn Indian Summer. Zodra de eerste nachtvorst is geweest, kun je de adembenemend mooie natuur bewonderen in de verschillende Nationale- en Stadsparken. Met aangename temperaturen rond de 15 graden is het najaar een echte aanrader om te genieten van de rust en natuur. Naarmate het jaar eindigt kunnen de temperaturen flink dalen. In de wintermaanden is er daarom ook kans op sneeuwbuien. De grotere steden zijn goed ingespeeld op het winterse weer waardoor deze goed bereikbaar zijn.  


  West-Amerika

  Het westen van Amerika kent verschillende klimaten zoals een woestijn- en een steppeklimaat. In het voorjaar kun je genieten van aangename temperaturen al is er in april nog zeker kans op sneeuw. Tijdens maanden juli en augustus is het hoogseizoen in West-Amerika. Hierdoor zal het vaak drukker zijn in de steden en Nationale Parken dan in het voor- en najaar. In de zomermaanden kan in de staten Arizona, Nevada en Californië de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 35 graden. Langs de kust van Californië kun je in de zomer genieten van strand en zee met een aangename temperatuur en een verkoelende bries. Tijdens het najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam en is het vaak relatief rustig waardoor je op je gemak een wandeling kunt maken door de steden of de Nationale Parken. Kortom, zo is er in de verschillende periodes voor ieder wat wils.


  Deep South

  Het diepe Zuiden van de Verenigde Staten staat ook wel bekend om zijn vele muzieksteden, zoals Memphis, New Orleans en Nashville. In het voorjaar kent de Deep South al snel zeer aangename temperaturen en is de prachtige natuur volop in bloei. In de zomer is het vaak vochtig en tropisch warm met temperaturen van boven de 30°C. In de nazomer is de temperatuur in de Deep South nog zeer aangenaam met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden. De maanden januari en december zijn de koelste maanden in de Deep South met temperaturen van gemiddeld 9°C. In de maanden tussen juni en oktober is het in de Deep South orkaanseizoen. Dit hoeft niet meteen te zorgen voor heftige weersverschijnselen maar je zult wel merken dat het relatief vaak regent gedurende deze periode. In principe is elk seizoen in de Deep South geschikt voor het maken van een camperreis, alhoewel vaak de voorkeur gegeven wordt aan het voor- of najaar.  Florida

  In Florida schijnt ongeveer 300 dagen per jaar de zon, het is dus niet voor niets dat Florida ook wel de Sunshine State wordt genoemd. Een ideale staat dus voor het maken van een camperreis! Het voorjaar in Florida is een uiterst geschikte periode voor het maken van een camperreis. De aangename temperaturen van rond de 20 graden en relatief weinig neerslag zijn ideaal. Over het algemeen is het in het voorjaar goed te doen met de drukte van reizigers. Echter is Florida een populaire staat om te bezoeken tijdens de Spring Break door de Amerikanen zelf. De zomermaanden in Florida zijn broeierig warm met grote kans op hevige regen- en onweersbuien. Een aanrader is om zowel activiteiten en bezienswaardigheden voor mooi en slecht weer te bedenken aangezien het weer snel kan omslaan. Gedurende het najaar loopt de drukte in Florida weer af na een druk zomerseizoen. In de herfst kent Florida nog zeer aangename temperaturen van rond de 25 graden. Let er wel op dat het in de periode tussen juni en november orkaanseizoen is in Florida, met de kans dat delen van Florida niet meer bereikbaar zijn met de camper. Net als het zomerseizoen is het winterseizoen een populaire periode om naar Florida te reizen. Met milde temperaturen van gemiddeld 15 graden kun je het koude Europese weer echt even achter je laten.


  Alaska

  Het grootste deel van Alaska kent een koel landklimaat. Het voorjaar in Alaska is vaak koel met vanaf april temperaturen van boven het vriespunt. In het voorjaar kun je wel genieten van de bloeiende natuur. De zomer in Alaska is relatief kort met in de periode van juni tot augustus temperaturen rond de 20 graden. In de wintermaanden kan de temperatuur in Alaska flink dalen tot gemiddelde temperaturen van -10 en met de relatief hoge sneeuwzekerheid is dit ideaal voor een wintersportvakantie met de camper. Ook kun je tussen eind augustus en eind april het noorderlicht bewonderen in Alaska!
  Regio
  Jan
  Feb
  Mrt
  Apr
  Mei
  Jun
  Jul
  Aug
  Sep
  Okt
  Nov
  Dec
  Oost-Amerika
  0 °C 
  1 °C 
  6 °C 
  11 °C 
  17 °C 
  21 °C 
  24 °C 
  24 °C 
  20 °C 
  14 °C 
  9 °C 
  3 °C 
  West-Amerika
  10 °C 
  13 °C 
  16 °C 
  18 °C 
  23 °C 
  28 °C 
  31 °C 
  31 °C 
  24 °C 
  18 °C 
  14 °C 
  9 °C 
  Deep South
  9 °C 
  12 °C 
  15 °C 
  19 °C 
  23 °C 
  26 °C 
  28 °C 
  28 °C 
  25 °C 
  18 °C 
  13 °C 
  9 °C 
  Florida
  16 °C 
  18 °C 
  20 °C 
  22 °C 
  25 °C 
  28 °C 
  30 °C 
  30 °C 
  27 °C 
  24 °C 
  17 °C 
  13 °C 
  Alaska
  -10 °C 
  -7 °C 
  -3 °C 
  3 °C 
  9 °C 
  12 °C 
  15 °C 
  13 °C 
  9 °C 
  1 °C 
  -5 °C 
  -10 °C