Je bevindt je hier: Home - Amerika - Florida

  Camperreizen Florida

  Florida wordt ook wel de Sunshine State genoemd. Huur een camper en ga op pad in Florida. Geniet van het mooie weer op één van de prachtige stranden, ga naar één van de vele pretparken en breng een bezoek aan het Everglades National Park. Met een camper heb je de vrijheid om je eigen route te bepalen. Je hebt altijd alles bij de hand in je huis op wielen en je overnacht op de mooiste en leukste plekken in Florida. Wil j meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Florida? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Bezienswaardigheden in Florida
  In Florida valt veel te zien en te beleven. Begin of eindig je campervakantie in Orlando. Orlando is een walhalla voor pretparkliefhebbers. Je vindt hier onder andere Disney World, Universal Studios en SeaWorld. Ook is Orlando een goede uitvalsbasis om het Kennedy Space Center te bezoeken. Een andere plaats om een camper te huren is Tampa, gelegen ten westen van Orlando. Hier vindt je Busch Gardens Tampa, een populair pretpark in Afrikaanse sferen. In Tampa Bay Area bevinden zich prachtige witte stranden, zoals Clearwater Beach en St. Pete Beach. Ook kun je hier zeekoeien bewonderen in het Manatee Viewing Center of met ze zwemmen. Daarnaast kun je de camper ophalen in Miami of Fort Lauderdale. Deze twee plaatsen liggen in het zuidoosten van Florida en worden beide gekenmerkt door mooie stranden. Fort Lauderdale wordt ook wel eens het Venetië van Florida genoemd, omdat de stad een uitgebreid systeem van kanalen heeft. Miami is een populaire stad mede door het trendy Miami Beach. South Beach is een deel hiervan en hier vindje ook het Art Deco Historic District. Wanneer je naar het Zuiden rijdt met de camper kom je bij het moerassige nationale park Everglades, waar een tochtje met een airboat zeker niet mag ontbreken. Nog zuidelijker vind je de Florida Keys. Een groep prachtige eilanden verbonden met bruggen. Over deze eilanden loopt de Overseas Highway. Volg deze route en je komt bij Key West, het meest westelijke punt van Florida.

  Waar kun je een camper huren in Florida?
  Het huren van een camper in Florida kan op vier verschillende plaatsen. Huur een camper in Orlando en ga naar een van de vele pretparken. Begin je campervakantie in Tampa om te kunnen genieten van de prachtige stranden in Tampa Bay Area. Of huur een camper in Miami of Fort Lauderdale om de Oostkust te bezichtigen en door te rijden naar de Everglades en Florida Keys in het Zuiden van Florida. - Orlando - Tampa - Miami - Fort Lauderdale

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Florida?
  In Florida is het vaak lekker weer, deze staat heeft dan ook meer dan 300 zonnedagen per jaar. In de zomer heerst er een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is boven de dertig graden, maar tijdens deze periode kun je te maken krijgen met veel onweersstormen en regen. Van juni tot en met november is het orkaanseizoen in Florida. In de winter zijn de temperaturen aangenaam, echter is december tot en met maart wel het hoogseizoen in Florida en kan het op sommige plaatsen druk worden.

  Camperexperts Florida van Victoria CamperHolidays
  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van een camper in Florida? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Geniet van een hapje en een drankje bij Sloppy Joe in Florida tijdens een camperreis door Amerika

  The Keys
  De wereldberoemde archipel, waar je over de Overseas Highway naar het laatste eiland Key West, met Hemingways' Sloppy Joe's Bar als eindpunt, rijdt.

  Bezoek Everglades National Park tijdens een camperreis door Florida met Victoria CamperHolidays

  Everglades
  Het spannendste nationale park in Florida waar je dolfijnen, spinnen en krokodillen kunt tegenkomen.

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Reistips voor de Verenigde Staten

  Amerika, of beter gezegd de Verenigde Staten van Amerika, is het land van ongekende mogelijkheden, waar dromen werkelijkheid kunnen worden. Het is een federatie, bestaande uit 50 staten met in totaliteit meer dan 300 miljoen inwoners. De hoofdstad is Washington D.C. Het land bestaat uit ontelbare bezienswaardigheden in alle mogelijke categorieën. Denk aan het prachtige natuurschoon in de, voor een belangrijk deel in West-Amerika gelegen parken, bijvoorbeeld Yosemite National Park, Yellowstone en de Grand Canyon. Oost-Amerika is weer anders, met veelal historische steden zoals Boston, Philadelphia en natuurlijk New York City, als grootste stad en economisch centrum. Florida, de Sunshine State staat bol van fun en entertainment, mede door het mooie weer en de aanwezigheid van de vele attractieparken zoals Disney World. Geheel anders is de Deep South, waar muziek en historie hand in hand gaan.

  Overig

  Amerika is buitengewoon geschikt voor campervakanties. De brede wegen en de enorme ruimte die er is, zorgt ervoor dat je, zelfs met een grote camper, ongedwongen door dit grootse land kunt trekken. In de verschillende Nationale Parken en Staatsparken, kun je tegen zeer schappelijke tarieven prima overnachten met de camper. Vaak zijn deze campings prachtig gelegen, midden in de natuur. De faciliteiten zijn wel beperkt. Dit in tegenstelling tot de particuliere campings, zoals de KOA-campings. Deze zijn hoger geprijsd, en hebben ook meer faciliteiten. Kamperen en buiten eten gaan hand-in-hand. Op de meeste campings zijn zgn. fire pits beschikbaar, waar het een genot is om te barbecueën en ’s avonds bij het vuur te zitten.

  Reisdocumenten, inentingen en rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Amerika. Welke reisdocumenten je nodig hebt, vindt je op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar je precies kunt zien, voor welk land je een visum nodig hebt en de Visumcentrale kan je ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook zie je welke andere reisdocumenten je nodig hebt.
  Als je bestuurder van de camper bent, moet je, naast je eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van je rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.