U bevindt zich hier: Home - Verenigd Koninkrijk

  Camperreizen Verenigd Koninkrijk

  Wilt u een camper huren voor een reis in Engeland? Ervaar ultieme vrijheid tijdens een camperreis in Engeland. Engeland staat bekend om zijn veelzijdige natuur en zijn historische steden en dorpen. Geniet van de natuur bij Durdle door of wandel door Richmond Park. Ervaar de cultuur van Engeland in het museum of Londen of het prehistorische Stonehenge. Kom tot rust in één van de authentieke pubs of geniet van een versbereide lekkernij op de Borough Market in Londen.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Engeland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Over Engeland

  Het voormalige koninkrijk Engeland maakt samen met Schotland en Wales deel uit van het Verenigd Koninkrijk. De bekendste steden van Engeland zijn de hoofdstad Londen, Liverpool, Manchester en Oxford. De officiële voertaal in Engeland is het Engels. De munteenheid die wordt gebruikt in Engeland is de Pond (GBP).

  De voordelen van een campervakantie in Engeland

  Geniet van ultieme vrijheid tijdens een camperreis in Engeland. Ontdek het land op uw eigen tempo op uw zelf gekozen route. Wilt u niet sjouwen met koffers maar wel al uw bagage bij de hand hebben? Dat is het gemak van een camper! Bezoek gedurende de dag de prachtige bezienswaardigheden en overnacht midden in de natuur, dat kan met een camper.

  Bezienswaardigheden in Engeland

  Geniet tijdens uw camperreis in Engeland van tal aan prachtige bezienswaardigheden. Ervaar de ongerepte natuur van Engeland in nationaalpark Lake District of bezoek de krijt rotsen in Dover. Ontdek de idyllische dorpjes van de Cotswolds en geniet van een hapje en drankje in een authentieke pub. Bekijk Londen van boven in de London Eye, bezoek Buckingham Palace, ga terug in de tijd in het British Museum of wandel door Hyde Park. Tijd voor wat meer actie? Ontdek de attracties op de Brighton pier of bezoek de grotten in Yorkshire Dale.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Engeland?

  Start uw camperreis in Londen, Birmingham, Leeds of Cumbria en ga op pad. De goed onderhouden wegen in Engeland, maken het een uiterst geschikt land voor het maken van een camperreis. Let wel op, in Engeland rijdt men aan de linker kant van de weg in plaats van rechts als wij gewend zijn.

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Engeland?

  In welk seizoen u ook op camperreis naar Engeland gaat, er zijn altijd tal aan prachtige bezienswaardigheden te bezoeken en ontdekken. Engeland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief warme zomers. Geniet van de prachtige bloeiende magnolia’s in Cornwall gedurende het voorjaar. In de zomermaanden kunt u een grote diversiteit aan bezienswaardigheden bezoeken. De zomer in Engeland kennen een gemiddelde temperatuur van 22 en 26 graden. De temperaturen in de hoofdstad Londen liggen gemiddeld hoger gedurende de zomer dan in de rest van het land. Het najaar in Engeland heeft milde temperaturen, dus ideaal om de prachtige kleuren van de natuur te ontdekken. Ook de winter in Engeland is zeer geschikt voor het maken van een camperreis. De wintermaanden in Engeland zijn mild, met de gemiddelde temperatuur tussen de 2 en 6 graden. Met de gemiddelde temperaturen van boven het vriespunt is sneeuwval niet veel voorkomend. Kortom, in elke periode van het jaar is er genoeg te ontdekken in Engeland.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Een camper rondreis in Engeland maken kan in verschillende campermodellen bij Victoria CamperHolidays. De verschillende opties zorgen voor keuze in zowel de grootte van de camper als het comfort van de camper. De verschillende campermodellen zijn geschikt voor een reisgezelschap van maximaal 6 personen. De keuze in comfort opties zorgt voor een passend campermodel voor uw reisgezelschap, budget en wensen.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Een camper rondreis in Engeland maken kan met verschillende campermodellen. De keuze voor een campermodel kan gebaseerd worden op de samenstelling van het reisgezelschap. Vooral de indeling en grootte van de camper hangt vaak af van het reisgezelschap. De verschillende comfort opties van de camper kunnen gekozen worden aan de hand van uw reiswensen, en budget.

  De prijs van een camper in Engeland

  In Engeland wordt door camperverhuurders vaak zogenaamde ‘flex-prijzen’ gehanteerd. Dit betekend dat de prijzen wekelijks wisselen gebaseerd op de ontwikkelingen in vraag en aanbod.

  Met de camper rijden in Engeland

  Controleer voor u vertrekt de vereiste reisdocumenten voor Engeland. Het besturen van een camper met een gewicht lager dan 3.500 kg. is toegestaan met het reguliere rijbewijs. Indien u een camper huurt met een gewicht hoger dan 3.500 kg. is het verplicht in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Engeland heeft een goed onderhouden wegennetwerk, wat het rijden met de camper eenvoudig maakt. Let wel op, er zijn namelijk een aantal verschillen op de weg tussen Engeland en hoe wij het in Nederland gewend zijn. Het bekendste is natuurlijk het aan de linker kant van de weg rijden. Maar ook worden de toegestane snelheden aangegeven in mijl per uur in plaats van kilometer per uur.

  Kampeermogelijkheden Engeland

  Engeland is uiterst geschikt voor het maken van een camperreis. Het land kent tal aan erkende campings met goede voorzieningen. Ook is het in Engeland toegestaan om op speciaal aangegeven camper parkeerplaatsen te overnachten. Een compleet overzicht van campings in Engeland kunt u vinden in zowel de ACSI-gids en de ANWB-gids.

  Camperexperts Engeland van Victoria CamperHolidays

  Wilt u een camper huren in Engeland of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen u graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Ontdek de Engelse Kust tijdens een camperreis door Engeland met Victoria CamperHolidays

  ENGELSE KUST

  Engelse kust
  De Engelse kust biedt tal aan bezienswaardigheden. Bezoek de Durdel Door in het Zuiden, de Krijtrosten in Dover, kliffen in Northumberland of de bekende pier in Brighton.

  Bezoek de Cotswolds tijdens een camperreis door Engeland met Victoria CamperHolidays

  COTSWOLDS

  Cotswolds
  Bezoek de historische Cotswolds regio in het zuidoosten van Engeland. Wandel door de idyllische dorpjes, bewonder de opgegraven prehistorische vondsten en kom tot rust in één van de authentieke pubs.

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Het veelzijdige Engeland maakt samen met Schotland en Wales deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Het land staat bekend om zijn diverse natuur en de historische steden. Geniet van de natuur in nationaal park Lake, bezoek de krijtrosten van Dover of ontdek de grotten van Yorkshire. Wandel door de idyllische dorpjes van de Cotswolds of geniet van de adrenaline in de attracties op de pier van Brighton. Tijd voor wat rust? Proef een locale lekkernij in één van de authentieke pubs.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer voor u op pad gaat buiten Nederland, de vereiste reisdocumenten en eventuele autovignetten van uw bestemming. Huurt u een camper met een gewicht hoger dan 3.500 kg.? Dan dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs C, anders voldoet het reguliere rijbewijs. In Engeland rijdt men aan de linker kant van de weg, en worden de snelheden aangegeven in mijl per uur.

  Kamperen

  Geniet van het prachtige Engeland op uw eigen tempo gedurende een camper rondreis in Engeland. Engeland is een zeer geschikt kampeer land met tal aan erkende campings met goede voorzieningen. Ook is het toegestaan te overnachten op een speciaal aangegeven camper parkeerplaats.