Camperreizen Estland

  Ontdek de Baltische Staten met de camper en geniet van ultieme vrijheid tijdens een roadtrip door Estland, Letland en Litouwen! Tijdens een rondreis door de Baltische Staten kun je genieten van weelderige bossen, kristalheldere meren en charmante middeleeuwse stadjes. Je zult een onvergetelijke camperervaring hebben vol natuur, cultuur en avontuur. Start je reis in Estland waar de natuur en geschiedenis samenkomen. Rijd door het uitgestrekte Lahemaa Nationaal Park, beroemd om de mooie wandelpaden, rustieke vissersdorpjes en historische landhuizen. Bezoek de hoofdstad Tallinn waar je geplaveide straatjes, oude stadsmuren en gezellige cafés vindt. Soomaa Nationaal Park staat bekend om de unieke overstromingslandschappen en is ook absoluut de moeite waard. Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van een camper in Estland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over Estland
  Estland is gelegen in het noordoosten van Europa en grenst aan de Oostzee. Het is een land vol rijke geschiedenis, adembenemende natuur en moderne innovatie. Dit kleine, maar veelzijdige land, biedt een fascinerende mix van middeleeuwse charme en hedendaagse technologie waardoor het een unieke bestemming is voor reizigers. In Estland wordt Ests gesproken, maar je kunt prima communiceren in het Engels. In Estland wordt er betaald met de Euro.

  De voordelen van een camper huren in Estland
  Het reizen met een camper in Estland en de Baltische Staten heeft veel voordelen. Zo heb je tijdens een campervakantie ultieme vrijheid. Je bepaalt zelf waar je heen rijdt en hoelang je daar blijft. Ook hoef je niet te sjouwen met koffers en deze telkens in- en uit te pakken. Gedurende je campervakantie heb je altijd je spullen bij de hand en slaap je elke avond in hetzelfde bed. ’s Nachts zet je de camper neer op de mooiste plekjes om te overnachten, maar ook onderweg kun je stoppen om bijvoorbeeld te picknicken. Je kunt je campervakantie inrichten zoals je zelf wilt.

  Bezienswaardigheden in Estland
  Estland biedt een scala aan bezienswaardigheden die zowel historisch als natuurlijk van aard zijn. Bezoek zeker Tallinn's Oude Stad, een prachtig bewaard gebleven middeleeuws stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met kronkelende straatjes, oude stadsmuren en gezellige pleinen. Het grootste nationale park van Estland is het Lahemaa National Park. Je vindt hier schilderachtige kusten, bossen, moerassen en historische landhuizen. Op Saaremaa, het grootste eiland van Estland, kun je een bezoek brengen aan schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen, kuuroorden en een unieke cultuur. In Tartu vind je één van de oudste universiteiten in noord-Europa en in Narva kun je een middeleeuws kasteel aan de Russische grens bezoeken. Een populaire badplaats is Pärnu, je vind hier brede zandstranden, kuuroorden en er heerst een levendige sfeer. Ook het Soomaa Nationaal Park is de moeite waard. Dit unieke natuurgebied staat bekend om de overstromingsgebieden waar je kunt kanoën en wandelen.

  Meer info >

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Estland is gelegen in het noordoosten van Europa en grenst aan de Oostzee. Het is een land vol rijke geschiedenis, adembenemende natuur en moderne innovatie. Dit kleine, maar veelzijdige land, biedt een fascinerende mix van middeleeuwse charme en hedendaagse technologie waardoor het een unieke bestemming is voor reizigers. In Estland wordt Ests gesproken, maar je kunt prima communiceren in het Engels. Bezoek zeker Tallinn's Oude Stad, een prachtig bewaard gebleven middeleeuws stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het grootste nationale park van Estland is het Lahemaa National Park. Je vindt hier schilderachtige kusten, bossen, moerassen en historische landhuizen. Op Saaremaa, het grootste eiland van Estland, kun je een bezoek brengen aan schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en kuuroorden. Een populaire badplaats is Pärnu, je vind hier brede zandstranden, kuuroorden en er heerst een levendige sfeer. Ook het Soomaa Nationaal Park is de moeite waard. Dit unieke natuurgebied staat bekend om de overstromingsgebieden waar je kunt kanoën en wandelen.

  Reisdocumenten en rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrekt, welke reisdocumenten vereist zijn voor Estland. Welke reisdocumenten je nodig hebt, vind je op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar je precies kunt zien, voor welk land je een visum nodig hebt en de Visumcentrale kan je ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook zie je welke andere reisdocumenten je nodig hebt.
  Als je bestuurder van de camper bent, moet je, naast je eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van je rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.

  Kamperen

  Kamperen met een camper in Estland is een fantastische manier om de prachtige natuur en historische steden te verkennen. Estland heeft een goed ontwikkelde infrastructuur voor campers. Er zijn tal van campings verspreid over het hele land, van gezinsvriendelijke opties tot meer afgelegen locaties midden in de natuur. Veel campings bieden basisvoorzieningen zoals elektriciteit, sanitaire voorzieningen en soms zelfs WiFi. In Estland is wildkamperen toegestaan op veel plaatsen, zolang je de natuur respecteert en de regels volgt. Er zijn specifieke gebieden aangewezen voor wildkamperen, zoals in nationale parken, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Zorg ervoor dat je camper goed uitgerust is voor alle weersomstandigheden, vooral als je Estland buiten het zomerseizoen bezoekt.