Ga voorbereid op reis


  Voordat je op reis gaat zijn er een aantal belangrijke zaken om te regelen. De voorbereiding voor een verre reis is namelijk wat uitgebreider dan een reis binnen Europa. In deze blog zetten wij alle zaken op een rijtje zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Sommige zaken zijn namelijk zo belangrijk dat je anders het land niet in komt. 

  Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Bel 072-2010175.

  Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden: 

   Reisdocumenten

   Rijbewijzen

   Vaccinaties & gezondheid

   Geldzaken

   Verzekeringen

   Praktische tips


  Reisdocumenten

  Wanneer je op reis gaat, ben je verplicht om geldige reisdocumenten bij je te hebben, zoals een paspoort en/of ID-kaart en soms een visum. Voor landen buiten de Europese Unie is het belangrijk om een geldig paspoort mee te nemen. Gaat u voor een lange tijd op reis? Zorg er dan voor dat het paspoort niet verloopt tijdens de reis. Daarnaast is het bij veel landen belangrijk om een visum aan te vragen. Bij het reizen naar Amerika is dit de ESTA. Deze kan het beste aangevraagd worden via de officiële website van de Amerikaanse overheid. Wanneer je naar Canada reist moet je een eTA aanvragen. Let op! Wanneer je via Canada naar de Verenigde Staten vliegt (of andersom) ben je verplicht om zowel een eTA als ESTA aan te vragen. Ook de eTA is het beste aan te vragen via de officiële website van de Canadese overheid. Via commerciële websites worden vaak extra kosten in rekening gebracht. Als reiziger ben je er zelf voor verantwoordelijk dat je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten.


  Rijbewijzen

  Voor het huren van een camper en/of auto is het belangrijk dat alle bestuurders een geldig rijbewijs bij zich hebben. Alhoewel een Nederlands rijbewijs bij de meeste verhuurorganisaties voldoet, raden wij aan om ook een internationaal rijbewijs mee te nemen. De lokale autoriteiten kunnen namelijk wat lastig doen als zij enkel een Nederlands rijbewijs in handen krijgen. Een internationaal rijbewijs is gemakkelijk aan te vragen bij een ANWB winkel. Wanneer je een internationaal rijbewijs gaat aanvragen is het belangrijk om een pasfoto en je rijbewijs mee te nemen.


  Vaccinaties & gezondheid

  Voordat je op reist gaat is het belangrijk om te inventariseren naar de gezondheidscriteria van het land. Het kan namelijk voorkomen dat je voor het reizen naar een land in het bezit moet zijn van inentingen, gezondheidsverklaringen of aan andere gezondheidscriteria moet voldoen. Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij je graag door naar je huisarts of de GGD.


  Geldzaken

  Voor het reizen buiten Europa is het noodzakelijk om een creditcard mee te nemen. Op het creditcard van de hoofdbestuurder van de camper zal de borg worden gereserveerd. Zorg voor vertrek ervoor dat het limiet van het creditcard is verhoogd. Om te voorkomen dat de creditcardmaatschappij de kaart gaat blokkeren, is het aan te raden om hun te laten weten dat er gereisd gaat worden. Het uitvoeren van een betaling op de luchthaven van vertrek kan vaak ook al helpen. Naast het meebrengen van een creditcard is het ook verstandig om je pinpas aan te zetten voor bestemmingen buiten Europa. Dit kan vaak gemakkelijk gedaan worden via online bankieren. 

  Contant geld is daarnaast altijd handig om op reis bij je te hebben. Bij sommige campings, die je niet vooraf hebt geboekt, moet je namelijk contant geld achter laten in een envelop. Voor het omwisselen van Euro's naar de lokale valuta raden wij het aan om dit al in Nederland bij een grenswisselkantoor te doen. De meest bekende grenswisselkantoor is de GWK Travelex. 


  Verzekeringen

  Wij raden het aan om altijd goed verzekerd op reis te gaan. Neem daarom ook altijd een kopie van je verzekering(en) mee in je bagage. Het kan namelijk op de luchthaven in bijvoorbeeld Amerika voorkomen dat de immigratiedienst je vraagt om het bewijs van reis- en ziektekostenverzekering te overhandigen. Daarnaast is het ook voor jezelf handig om telefoonnummers bij de hand te hebben in geval van nood.


  Praktische tips

  Mocht je in het buitenland gebruik willen maken van mobiele data, dan is het vaak met je Nederlandse abonnement erg duur. Zorg er dus voor dat je dataroaming uit staat wanneer je op bestemming bent aangekomen. In veel restaurants, hotels en bezoekerscentra van Nationale Parken is gratis wifi beschikbaar. Mocht je onderweg gebruik willen maken van mobiele data, dan is het aan te raden om een Amerikaanse simkaart te kopen. Dit kan voordat je op reis gaat via websites zoals Amazon, maar vaak ook ter plaatse op de luchthaven of bij een Walmart. Omdat de mobiele data niet overal in het buitenland zo goed bereik heeft als dat wij in Nederland gewend zijn, is het ook verstandig om je route vooraf te downloaden via Google Maps. De vooraf gedownloade kaarten kun je namelijk ook gebruiken wanneer je offline bent. 


  Wij hopen dat je met bovenstaande tips goed voorbereid op vakantie kunt gaan. Lees daarnaast ook onze blog over de eerste dag met de camper! Heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 072-2010175.