Ga voorbereid op reis


  Voordat u op reis gaat zijn er een aantal belangrijke zaken om te regelen. De voorbereiding voor een verre reis is namelijk wat uitgebreider dan een reis binnen Europa. In deze blog zetten wij alle zaken op een rijtje zodat u goed voorbereid op reis kan gaan. Sommige zaken zijn namelijk zo belangrijk dat u anders het land niet in komt. 

  Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? Bel 072-2010175. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.


  Voordat u op vakantie gaat is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden: 

   Reisdocumenten

   Rijbewijzen

   Vaccinaties & gezondheid

   Geldzaken

   Verzekeringen

   Praktische tips


  Reisdocumenten

  Wanneer u op reist gaat, bent u verplicht om geldige reisdocumenten bij u te hebben, zoals een paspoort en/of ID-kaart en een visum. Voor landen buiten de Europese Unie is het belangrijk om een geldige paspoort mee te nemen. Gaat u voor een lange tijd op reis? Zorg er dan voor dat het paspoort niet verloopt tijdens de reis. Daarnaast is het bij veel landen belangrijk om een visum aan te vragen. Bij het reizen naar Amerika is dit de ESTA. Deze kan het beste aangevraagd worden via de officiële website van de Amerikaanse overheid. Wanneer u naar Canada reist moet u een eTA aanvragen. Let op! Wanneer u via Canada naar de Verenigde Staten vliegt (of andersom) bent u verplicht om zowel een eTA als ESTA aan te vragen. Ook de eTA is het beste aan te vragen via de officiële website van de Canadese overheid. Via commerciële websites worden vaak extra kosten in rekening gebracht. U als reiziger bent er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste reisdocumenten.


  Rijbewijzen

  Voor het huren van een camper en/of auto is het belangrijk dat alle bestuurders een geldig rijbewijs bij zich hebben. Alhoewel een Nederlands rijbewijs bij de meeste verhuurorganisaties voldoet, raden wij het aan om ook een internationaal rijbewijs mee te nemen. De lokale autoriteiten kunnen namelijk wat lastig doen als zij enkel een Nederlands rijbewijs in handen krijgen. Een internationaal rijbewijs is gemakkelijk aan te vragen bij een ANWB winkel. Wanneer u een internationaal rijbewijs gaat aanvragen is het belangrijk om een pasfoto en uw rijbewijs mee te nemen.


  Vaccinaties & gezondheid

  Voordat u op reist gaat is het belangrijk om te inventariseren naar de gezondheidscriteria van het land. Het kan namelijk voorkomen dat u voor het reizen naar een land in het bezit moet zijn van inentingen, gezondheidsverklaringen of aan andere gezondheidscriteria moet voldoen. Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u graag door naar uw huisarts of de GGD.


  Geldzaken

  Voor het reizen buiten Europa is het noodzakelijk om een creditcard mee te nemen. Op het creditcard van de hoofdbestuurder van de camper zal de borg worden gereserveerd. Zorg voor vertrek ervoor dat het limiet van het creditcard is verhoogd. Om te voorkomen dat de creditcardmaatschappij de kaart gaat blokkeren, is het aan te raden om hun te laten weten dat er gereisd gaat worden. Het uitvoeren van een betaling op de luchthaven van vertrek kan vaak ook al helpen. Naast het meebrengen van een creditcard is het ook verstandig om uw pinpas aan te zetten voor bestemmingen buiten Europa. Dit kan vaak gemakkelijk gedaan worden via online bankieren. 

  Contant geld is daarnaast altijd handig om op reis bij u te hebben. Bij sommige campings, die u niet vooraf heeft geboekt, moet u namelijk contant geld achter laten in een envelop. Voor het omwisselen van Euro's naar de lokale valuta raden wij het aan om dit al in Nederland bij een grenswisselkantoor te doen. De meest bekende grenswisselkantoor is de GWK Travelex. 


  Verzekeringen

  Wij raden het aan om altijd goed verzekerd op reis te gaan. Neem daarom ook altijd een kopie van uw verzekering(en) mee in uw bagage. Het kan namelijk op de luchthaven in bijvoorbeeld Amerika voorkomen dat de immigratiedienst u vraagt om het bewijs van reis- en ziektekostenverzekering te overhandigen. Daarnaast is het ook voor uzelf handig om telefoonnummers bij de hand te hebben in geval van nood.


  Praktische tips

  Mocht u in het buitenland gebruik willen maken van mobiele data, dan is het vaak met uw Nederlandse abonnement erg duur. Zorg er dus voor dat uw dataroaming uit staat wanneer u op bestemming bent aangekomen. In veel restaurants, hotels en bezoekerscentra van Nationale Parken is gratis wifi beschikbaar. Mocht u onderweg gebruik willen maken van mobiele data, dan is het aan te raden om een Amerikaanse simkaart te kopen. Dit kan voordat u op reis gaat via websites zoals Arieli Mobile, maar vaak ook ter plaatse op de luchthaven. Omdat de mobiele data niet overal in het buitenland zo goed bereik heeft als dat wij in Nederland gewend zijn, is het ook verstandig om uw route vooraf te downloaden via Google Maps. De vooraf gedownloade kaarten kunt u namelijk ook gebruiken wanneer u offline bent. 


  Wij hopen dat u met bovenstaande tips goed voorbereid op vakantie kunt gaan. Lees daarnaast ook onze blog over de eerste dag met de camper! Heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 072-2010175.