De eerste dag met de camper


  U staat op het punt om aan uw camperreis te beginnen. Na aankomst met een intercontinentale vlucht is het belangrijk om in een hotel te overnachten voordat de camper opgehaald kan worden. Zo begint u goed uitgerust aan uw onvergetelijke camperreis. De eerste dag met de camper ziet er vaak wat drukker uit dan andere dagen. In deze blog leest u praktische informatie en handige tips voor uw eerste dag met de camper.

  Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? Bel 072-2010175. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.


  Voor vertrek

  Voordat u op reis gaat, zijn er een aantal zaken belangrijk om te regelen:

   Online inchecken: Bij veel camperverhuurders is het mogelijk om voor vertrek al online in te checken. Via de online check-in kunt u al belangrijke gegevens doorgeven aan de camperverhuurder. Dit kan bij het ophalen van de camper veel tijd schelen. 

   Instructievideo's bekijken: Sommige camperverhuurders hebben online instructievideo's beschikbaar. Deze video's krijgt u vaak ook te zien bij het ophalen van de camper. Tijdens het ophalen van de camper komt er vaak veel informatie op u af. Door deze video's vooraf te bekijken, bent u al goed voorbereid.

   Ophaalafspraak maken: Bel 's morgens vroeg of de dag voordat de camper kan worden opgehaald met het verhuurstation om een tijd af te spreken waarop de camper opgehaald kan worden of waarop u zal worden opgehaald door de shuttle van de verhuurder. Meer informatie over het maken van een ophaalafspraak is terug te vinden in uw reisbescheiden. 


  Vervoer naar het verhuurstation

  Verschillende camperverhuurders bieden een (gratis) shuttleservice aan tussen het verhuurstation en geselecteerde hotels bij de luchthaven. Als er geen shuttleservice is inbegrepen of bijgeboekt, dient u op eigen gelegenheid naar de ophaallocatie van de camperverhuurder te gaan. Hiervoor kunt u een taxi regelen of gebruik maken van apps zoals Uber of Lyft. Daarnaast kunt u ook overwegen om met het openbaar vervoer naar de camperverhuurder te gaan. Echter kan dit wat lastiger zijn omdat de meeste verhuurstations zich buiten het centrum van de stad bevinden waardoor er geen directe verbinding is. 

  Het is belangrijk om te weten dat de camper bij de meeste camperverhuurders pas in de middag opgehaald kan worden. Hierdoor is het aan te raden om de eerste dag niet teveel mijlen te gaan rijden. Bij sommige camperverhuurders is het mogelijk om tegen betaling de camper al ’s morgens op te halen. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden. 


  Aangekomen bij het verhuurstation

  Eenmaal aangekomen bij de camperverhuurder kunt u zich melden bij de balie. Hier moeten eerst nog administratieve handelingen worden doorlopen zoals het ondertekenen van het contract, het betalen van de borg en het controleren van de paspoorten en rijbewijzen van alle bestuurders. Lees het huurcontract goed door voordat u deze ondertekend en aarzel zeker niet om vragen te stellen als er onduidelijkheden zijn. Het ophalen van de camper kan, afhankelijk van het seizoen, ongeveer 2 uur in beslag nemen.  

  Zorg bij het ophalen van de camper ervoor dat u de volgende items goed bij de hand heeft: 

   Uw campervoucher

   De rijbewijzen van alle bestuurders

   De paspoorten van alle bestuurders

   Het creditcard van de hoofdbestuurder


  De uitleg van de camper

  Nadat het contract ondertekend is en de borg betaald is, zal een medewerker met u mee lopen naar de camper om bestaande schades aan de camper te noteren. Controleer daarnaast ook of de verschillende uitrustingen die u heeft bijgeboekt (denk aan camperuitrusting en persoonlijke uitrustingen) compleet zijn. Nadat dit doorlopen is, zal de medewerker nog wat praktische uitleg geven over de camper, zoals het aansluiten van de camper op het stroom, de riolering en hoe het dumpen van de watertanks werkt. Om kostbare tijd te besparen is het aan te raden om de koffers pas bij de eerste camping uit te pakken. Berg de koffers daarom tijdelijk op in de bagagevakken aan de buitenkant van de camper of leg ze veilig op het bed achterin de camper.

  Let op! Zet koffers of tassen nooit in het gangpad. Deze kunnen gaan schuiven en gevaarlijke situaties opleveren. 


  De eerste rit met de camper

  Als alles bij de camperverhuurder is afgerond, kan de camperreis beginnen. De eerste rit met de camper zal waarschijnlijk naar de supermarkt zijn. Deze eerste rit kan nog wat onwennig zijn door de grootte van de camper. Zorg bij het boodschappen doen ervoor dat u voldoende eten en drinken koopt voor ongeveer de eerste 4 dagen. De supermarkten in Amerika en Canada zijn groot. Zorg van tevoren ervoor dat u een boodschappenlijst bij de hand heeft, zodat u niet onnodig veel tijd nodig heeft in de supermarkt. Nadat alle boodschappen zijn ingeladen, kan de reis naar de eerste camping beginnen. Op de eerste dag hoeft er waarschijnlijk nog niet getankt worden. De meeste camperverhuurders geven een volle benzinetank mee. Voor de eerste overnachtingsplek is het aan te raden om niet te ver te hoeven rijden. Eenmaal aangekomen bij de camping kunt u rustig de koffers uitpakken, het kampvuurtje aansteken en genieten.


  Heeft u nog meer vragen over het ophalen van de camper? Bel 072-2010175. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.