U bevindt zich hier: Home - Zwitserland

  Camperreizen Zwitserland

  Wilt u een camper huren voor een reis in Zwitserland? Start uw reis in Nederland, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland en ervaar de vrijheid van een camperreis. Bezoek de historische binnenstad van Bern en proef de echte Zwitserse chocolade of kom tot rust in een van de natuurparken.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Zwitserland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Over Zwitserland

  Zwitserland, officieel de Zwitserse Bondsstaat genaamd, bestaat uit 26 kantons ook wel deelstaten genoemd. Naast de hoofdstad Bern, zijn de grote steden in Zwitserland Genève, Luzern, Zürich en Bazel. Een groot deel van de Zwitserse bevolking is tweetalig. Zwitserland kent 4 officiële voertalen, Frans, Duits, Italiaans en Reto-Romaans. In Zwitserland wordt de Zwitserse Frank gebruikt als munteenheid.

  De voordelen van een campervakantie in Zwitserland

  Zwitserland op uw eigen tempo ontdekken? Het kan met een onvergetelijke camperreis door Zwitserland. Kies uw eigen route en verblijfsduur en ga op pad! Onderweg kunt u een stop maken bij prachtig natuurpark of een unieke bezienswaardigheid. Niet sjouwen met koffers, en uw bagage altijd bij de hand, dat is de vrijheid van een camperreis in Zwitserland. ’s Nachts kun u overnachten aan één van de prachtige bergmeertjes of in de ongerepte natuur.

  Bezienswaardigheden in Zwitserland

  Met de camper naar Zwitserland biedt een u veelvoud aan bezienswaardigheden, die eenvoudig te ontdekken zijn met de camper. Zwitserland het land van de hoge bergen en schitterende bergmeren. Ervaar de bergen, met een adembenemende treinreis naar de Jungfraujoch, het hoogstgelegen treinstation van Europa. Of toch door het historische Ascona slenteren en genieten van een typisch Zwitserse cremeschnitte op een terrasje aan het Lago Maggiore. Tijd voor wat meer actie? Van rivier raften tot mountainbiken het kan in Zwitserland.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Zwitserland?

  Zwitserland is een zeer geschikt land voor het maken van een camperreis. De goed onderhouden wegen en tunnels, maken het rijden met de camper eenvoudig. Haal de camper op in Nederland, Duitsland of Zwitserland, en ga er op uit!

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Zwitserland?

  Iedere periode biedt een unieke ervaring voor uw camperreis in Zwitserland. Zwitserland kent een totaal van 4 verschillende klimaten. In de zomerperiode ligt de gemiddelde temperatuur in Zwitserland tussen de 20 en 25 graden. In de hogere berggebieden ligt de temperatuur een stukje lager met op sommige plekken temperaturen van rond het vriespunt met eeuwige sneeuw. Het lagergelegen gebied, in het zuiden van Zwitserland heeft vaak hogere temperaturen. In het voor- en najaar is Zwitserland ook prachtige en laten de ongerepte natuurgebieden hun prachtige kleuren zien. De temperaturen in de winterperiode dalen vaak tot rond of onder het vriespunt. Dit zorg ervoor dat in de maanden tussen December en April de wintersport gebieden vaak sneeuwzeker zijn. Hierdoor is Zwitserland zeer geschikt als wintersport bestemming.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Met de camper door Zwitserland biedt verschillende mogelijkheden. Bij Victoria CamperHolidays heeft u de keuze uit verschillende campermodellen en comfort opties. Alleen op camperreis of met een grotere groep, campermodellen zijn te huur van 2 tot 6 personen. De verschillende comfort opties biedt altijd een passende camper voor uw reiswensen.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Victoria CamperHolidays biedt verschillende opties voor het maken van een camperreis in Zwitserland aan. De keuze voor een specifieke camper wordt vaak gebaseerd op reiswensen, budget en het reisgezelschap. Denk bij uw keuze zowel aan de grootte van de camper als de indeling passend bij uw reisgezelschap.

  De prijs van een camper in Zwitserland

  Camperverhuurders in Zwitserland gebruiken vaak vaste prijzen voor de huur van een camper. Het boeken van uw camperreis in juni/juli/augustus voor het volgende jaar, zorgt vaak voor lagere kosten door vroeg boek kortingen.

  Met de camper rijden in Zwitserland

  Check ruim voor uw vertrek naar Zwitserland de benodigde reisdocumenten. Huurt u een camper met een massa hoger dan 3.500 kg? Dan moet u in het bezit zijn van een rijbewijs C. Wanneer u een camper huurt met een massa lager dan 3.500 kg. voldoet het gewone rijbewijs. Ook de tolheffing in Zwitserland is gebaseerd op massa’s hoger en lager dan 3.500 kg. Een camper met een gewicht lager dan 3.500 kg. heeft een tolvignet nodig voor op de voorruit. Een camper met een gewicht hoger dan 3.500 kg. moet een zogenaamde ‘Schwerverkehrsabgabe’ hebben die verkrijgbaar is bij de grensovergangen en douanekantoren.

  Kampeermogelijkheden Zwitserland

  Zwitserland telt meer dan 150 geclassificeerde campings. Deze campings hebben goede faciliteiten voor uw camper. De TCS-campinggids en de ANWB-gids bieden beide een goed overzicht van de verschillende campings in Zwitserland.

  Camperexperts Zwitserland van Victoria CamperHolidays

  Wilt u een camper huren in Zwitserland of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen u graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Bewonder de bergen van Zwitserland tijdens een campervakantie in Europa met Victoria CamperHolidays

  BERGEN

  Imposante begen
  Het prachtige berglandschap van Zwitersland kent 48 bergtoppen hoger dan 4000 meter. Ga op avontuur in de Zwitsersebergen tijdens het mountainbiken, wandelen of tijdens de wintersport.

  Bewonder de meren van Zwitserland tijdens een camperreis door Europa met Victoria CamperHolidays

  MEREN

  Blauwe meren
  Zwitersland kent tal aan prachtige helder blauwe meren. Kom tot rust aan de oevers van de meren en de aangrenzende idyllische dorpjes of ga op avontuur tijdens een boottocht of al zwemmend.

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  De bondstaat Zwitserland bestaat uit 26 deelstaten, en heeft als hoofdstad Bern. Zwitserland staat bekend om zijn prachtige natuur met vele bergen en meren, wintersport, de chocolade en kaas uit de Zwitserse keuken en populaire steden als Bazel, Genève en Zürich. Zwitserland kent een veelvoud aan bezienswaardigheden. Bezoek de Rheinfall, de grootste waterval van Europa of wandel over de historische Kapelbrug in Luzern. Geniet van de prachtige uitzichten tijdens een treinreis op de Berninabahn of ga met de kabelbaan naar de top van de Stanserhorn. Zwitserland heeft genoeg te ontdekken, proeven en ervaren.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer voordat u op pad gaat buiten Nederland, welke reisdocumenten en eventuele autovignetten u nodig heeft. Huurt u een camper met een massa hoger dan 3.500 kg? Dan moet u in het bezit zijn van een rijbewijs C. Wanneer u een camper huurt met een massa lager dan 3.500 kg. voldoet het gewone rijbewijs.

  Kamperen

  Geniet van de vrijheid van een camper, en ontdek Zwitserland op uw eigen tempo tijdens een campervakantie. Zwitserland kent meet dan 150 geclassificeerde campings met goede voorzieningen voor de camper.