U bevindt zich hier: Home - Ierland

  Camperreizen Ierland

  Wilt u een camper huren of een camperreis (inclusief vliegtickets) in Ierland maken? Start uw reis in Dublin of Limerick en geniet van de ultieme vrijheid van een camper! Bezoek de authentieke English Market in Cork, geniet van traditionele Ierse muziek in Galway of kom tot rust tijdens een ritje over de Ring of Kerry. Kortom Ierland heeft voor ieder wat wils!

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Ierland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Over Ierland

  Ierland, officieel genaamd de Ierse Republiek, is sinds 1921 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Ierland bestaat uit vijf regio’s en heeft als hoofdstad Dublin. Aangezien Ierland lid is van de Europese Unie wordt de euro als munteenheid gebruikt. Wanneer je echter naar Noord-Ierland reist wordt er betaald met de Britse pond, aangezien Noord-Ierland onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. De officiële voertaal die gesproken wordt in Ierland en Noord-Ierland is Engels.

  De voordelen van een campervakantie in Ierland

  Ierland op een onvergetelijke manier ontdekken? Het kan tijdens een camperreis door Ierland! Stel zelf uw ideale route samen en ga er op uit. Geniet onderweg van de uitgestrekte natuur en bezoek de historische steden met al hun unieke bezienswaardigheden. Het gemak van een camperreis is dat u kunt gaan en staan waar u wilt en toch altijd uw bagage bij de hand heeft.

  Bezienswaardigheden in Ierland

  De bruisende hoofdstad van Ierland, Dublin, is natuurlijk niet te missen tijdens een camperreis door Ierland. Één van de indrukwekkende bezienswaardigheden is de grootste bibliotheek van Ierland, de bibliotheek van het Trinity College. Even tot rust komen van de bruisende stad? Bewonder dan de prachtige natuur in Wicklow Mountains National Park op slechts 30 kilometer van Dublin. Kom in actie tijdens een wandel- of fietstocht óf ga voor meer adrenaline tijdens het raften of klimmen. Naast de prachtige natuur kent dit nationale park ook een historische bezienswaardigheid namelijk het Glendalough-klooster. Een echte aanrader tijdens uw camperreis door Ierland is de Wild Atlantic Way. Deze route langs de westkust van Ierland brengt u langs tal aan prachtige bezienswaardigheden. Één van die bezienswaardigheden is het kleurrijke Kinsale. Een andere must see tijdens de rit over de Wild Atlantic Way zijn de Cliffs of Moher. Geniet van het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan en kom meer te weten over geschiedenis van de klif tijdens een bezoek aan het bezoekerscentrum. Waan u in Zuid-Europa tijdens een bezoekje aan Garnish Island. Dit eiland in het zuid westen van Ierland staat bekend om zijn bijzondere klimaat en bijbehorende planten. Maak de overtocht met de boot en wandel door de groene tuinen van het eiland.

  Waar kun je een camper huren voor een campervakantie door Ierland?

  Ierland is met zijn prachtige routes langs de kust een uiterst geschikt land voor het maken van een camperreis. Start uw reis vanuit Dublin of Limerick en ga op avontuur door Ierland!

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Ierland?

  In welke periode u ook op camperreis naar Ierland gaat, een onvergetelijke ervaring wordt het zeker! Door de ligging van Ierland kent het land weinig extremen met betrekking tot het weer. Het voorjaar in Ierland is vaak fris met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 8 tot 10 graden. Vanaf april wordt het vaak wel wat warmer en vooral droger. De zomermaanden in Ierland zijn ook vaal relatief koel met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De zomer is wel een ideale periode voor een reis door Ierland aangezien het dan vaak het droogst is. In het najaar koelt het snel weer af met temperaturen rond de 13 graden en valt er vaak relatief veel regen. De winters in Ierland zijn mild met gemiddelde temperaturen van 7 graden. Aan de kust valt gedurende de winter vrijwel nooit sneeuw, waar er in het binnenland meer kans is op sneeuwval.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een camperreis door Ierland. Victoria CamperHolidays biedt verschillende opties met betrekking tot campermodellen en comfort opties aan. Op reis met een groot of klein gezelschap, er zit altijd een geschikte camper voor u tussen. Met de keuze in zowel de grootte als de comfortopties van de camper kunt u kiezen voor een camper die past bij uw wensen.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Het kiezen van een geschikte camper wordt vaak gebaseerd op uw reiswensen, budget en de grootte van uw reisgezelschap. Victoria CamperHolidays biedt verschillende campers en opties aan, zo zit er altijd een geschikte camper voor uw reis tussen.

  De prijs van een camper in Ierland

  Camperverhuurders in Ierland berekenen de prijs van de camper vaak aan zogenaamde ‘flex-prijzen’. Dit betekend dat de prijzen wekelijks wisselen aan de hand van de ontwikkelingen in vraag en aanbod.

  Met de camper rijden in Ierland

  Controleer ruim voor u vertrekt naar Ierland welke reisdocumenten vereist zijn. Huurt u een camper met een gewicht onder de 3.500 kg? Dan voldoet het reguliere rijbewijs. Indien u een camper huurt met een gewicht hoger dan 3.500 kg dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Één van de grootste verschillen tussen rijden in Ierland en Nederland is het links rijden. Let dus goed op wanneer u in Ierland uw camper ophaalt en weg rijdt. Voor sommige wegen in Ierland is het verplicht tol te betalen. Over het algemeen kunt u deze tol betalen bij het bijbehorende tolhuisje echter geldt dit niet voor het M50 eFlow Barrier System. Dit systeem onthoudt uw kenteken waarna u de volgende dag voor 20:00 uur de tol online, via de app of bij Payzone-verkooppunten moet betalen.

  Kampeermogelijkheden Ierland

  Ierland kent tal aan campings met goede voorzieningen voor de camper. Daarnaast is het toegestaan om op zogenaamde camperplaatsen te overnachten. Dit zijn parkeerplaatsen waar u voor maximaal 24 uur mag verblijven. Ook is het toegestaan om vrij te kamperen. Hier geldt ook de regel dat u maximaal 24 uur op dezelfde plek mag blijven en eventueel toestemming moet vragen aan de eigenaren.

  Camperexperts Ierland van Victoria CamperHolidays

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Ierland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Ontdek Giant's Causeway tijdens een camperreis door Ierland

  Causeway Coast

  Giant's Causeway
  Leer meer over de legendes van de Giant's Causeway en geniet van dit prachtige Werelderfgoed in Noord-Ierland.

  Ga op camperreis door Ierland en rij over de Wild Atlantic Way langs de kust, kliffen en levendige stadjes.

  Wild Atlantic Way

  Wild Atlantic Way
  Geniet van kliffen, levendige stadjes en het prachtige landschap over de 2500km lange kustweg Wild Atlantic Way.

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  In Ierland reist u terug in de tijd. Ierland biedt zoveel moois, van de ruige kustlijn met kliffen en baaien tot aan de idyllische steden. Wist u dat u zelfs het noorderlicht kunt spotten? In Donegal in het noordelijkste punt van Ierland kunt u op heldere avonden genieten van het prachtige noorderlicht. Ontdek het Unesco-werelderfgoed Giant's Causeway en ga terug in de tijd in het Oosten van Ierland met prachtige landhuizen en kastelen.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrek, welke reisdocumenten vereist zijn voor Ierland. Als u een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heeft u minimaal rijbewijs C nodig. Huurt u een camper met een gewicht onder de 3.500kg, dan is het gewone rijbewijs voldoende.

  Kamperen

  Ierland kent tal aan campings met goede voorzieningen voor de camper. Daarnaast is het toegestaan om op zogenaamde camperplaatsen te overnachten. Dit zijn parkeerplaatsen waar u voor maximaal 24 uur mag verblijven. Ook is het toegestaan om vrij te kamperen. Hier geldt ook de regel dat u maximaal 24 uur op dezelfde plek mag blijven en eventueel toestemming moet vragen aan de eigenaren. Naast de ANWB-gidsen zijn ook de ACSI-gidsen buitengewoon volledig.