Alle soorten campers op een rij


  Wereldwijd zijn er verschillende soorten campers met hun eigen voor- en nadelen. Om een geschikte camper te kiezen voor je camperreis is het eerst belangrijk om te weten welke modellen er zijn en welk type het beste past bij je wensen. Op onze website maken wij onderscheid tussen vier verschillende types: de campervan, truck camper/4WD camper, motorhome en motorhome bus. Hieronder zullen wij alle types verder uitleggen.

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van een camper? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.


  Campervan

  De campervan, ook wel de buscamper genoemd, is in de meeste gevallen een omgebouwde bestelbus. Dit campertype heeft vaak een bed achterin met daaronder een zogenaamde 'garage'. De campervan is erg handig in zijn gebruik. Door de compacte afmetingen kun je met deze camper bijna overal komen, zelfs in de grote steden. Er zijn eigenlijk twee soorten buscampers, een variant met badkamer en een variant zonder badkamer. In de compacte buscamper zonder badkamer is vaak ook minder staruimte. Bedenk daarom van te voren goed wat je wensen zijn. Wereldwijd kunnen de indelingen van de buscampers erg van elkaar verschillen. Zo is de Hitop buscamper in Australië en Nieuw-Zeeland een populair voertuig, zonder douche en toilet.


    


         
  Truck camper/4WD camper

  Een truck camper is een pick-up truck met daarboven een verblijfsunit. Bij sommige truck campers is het mogelijk om de camperunit los te koppelen van de pick-up truck. De truck camper is uitermate geschikt voor een avontuurlijke vakantie doordat deze camper ook over niet geasfalteerde wegen mag rijden. Vanuit de bestuurderscabine is het echter niet mogelijk om naar het campergedeelte te komen. De truck campers zijn volledig uitgerust met een compacte keuken, douche met toilet, een dinette en een groot bed. In Australië kennen de verhuurders andere soorten truck campers. Daarom worden ze daar aangeduid als 4WD camper. Deze 4WD voertuigen hebben vaak alleen een bed, dinette en compacte keuken in het campergedeelte. Om te kunnen douchen hebben sommige voertuigen een handdouche aan de buitenkant.  
  Motorhome

  Een motorhome wordt op onze website aangeduid als één categorie, maar kan onderverdeeld worden in verschillende modellen. Zo zijn er alkoof campers, integraal campers, en half-integraal campers. 

  Een alkoof camper heeft een kap boven de bestuurderscabine waarin zich een vast bed bevindt. De alkoof campers bieden veel leefruimte en zijn daarom uitermate geschikt voor gezinnen of groepen vrienden. Deze campers hebben alles bij de hand, een compacte badkamer, keuken, dinette en verschillende plaatsen om te slapen. Omdat de alkoof camper hoger is dan de normale campers moet je er rekening mee houden dat deze windgevoelig is. In Amerika en Canada worden de alkoof campers aangeduid als C-klasse camper. 

  Een integraal camper is een ruime en luxe camper waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De camper kenmerkt zichzelf door een ietwat vierkanter model met een grote voorruit met panorama uitzicht. Een integraal camper is vaak gelijkvloers en kan beschikken over een hefbed boven de bestuurderscabine.  

  De half-integraal camper is een combinatie van een alkoof camper en een integraal camper. De alkoof van deze camper is kleiner waardoor deze minder windgevoelig is. Daarentegen is zijn de slaapmogelijkheden beperkter. Door de compacte omvang is er geen bed in de alkoof. Daarom is deze half-integrale camper uitermate geschikt voor kleine gezinnen of stellen. 
  Motorhome bus

  Als laatste categorie hebben wij op onze website de motorhome bus. De bekendste vorm van dit campertype is de grote Amerikaanse buscamper van bijna 10 meter lang. In Amerika worden dit ook wel de A-klasse campers genoemd. Deze camper heeft veel weg van een touringcar en zijn vaak luxe ingericht. De motorhome bus heeft een ruime indeling met vaak een slide-out die op de camping uitgeschoven kan worden waardoor het leefruimte nog breder wordt. In Europa komen echter geen campers voor met een slide-out. Binnen Europa vallen de integraal campers die zwaarder zijn dan 3500kg onder de categorie motorhome bus. Deze campers mogen alleen worden bestuurd met een rijbewijs C. Daarentegen is het in Amerika en Canada toegestaan om een motorhome bus camper te huren met enkel een rijbewijs B. 
  Wij hopen dat deze blog je inzicht heeft gegeven in het campertype dat het beste aansluit bij je reiswensen. Wil je toch nog wat meer informatie of advies? Bel ons dan gerust op 072-2010175.