Kamperen in Amerika


  Amerika, het land van ongekende mogelijkheden waar dromen werkelijkheid worden. Een campervakantie geeft je de kans om het echte Amerika te ontdekken. Het is de ideale manier om te genieten van de vrijheid en de natuur dat Amerika te bieden heeft. Zo is er overal wel een plek te vinden om te kamperen. In de vele nationale parken en staatsparken, kun je tegen zeer schappelijke tarieven prima overnachten met de camper. De voorzieningen zijn hier vaak wel wat beperkter dan op commerciële campings zoals de KOA-campings. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden om in Amerika te gaan wildkamperen.


  Commerciële campings

  Ga je voor luxe tijdens een campervakantie door Amerika? Dan bieden de duurdere, commerciële campings tal van mogelijkheden. Voorbeelden van commerciële campings zijn de KOA, Kampgrounds of America, campings en de Good Sam campings. De campingplekken op deze campings hebben vaak full hookups. Dit houdt in dat zowel elektriciteit, als het schoon en vuilwater zijn aangesloten. De zogenaamde dry hookups plekken bieden alleen elektriciteit. Andere voorzieningen op commerciële campings zijn onder andere een zwembad, speeltuin, campingwinkel en faciliteiten om de was te doen.


  Nationale Parken en Staatsparken

  Waar de commerciële campings vaak buiten de nationale parken liggen, bevinden zich er ook genoeg campings in de nationale parken en staatsparken. Deze campings zijn vaak goedkoper, maar hebben minder voorzieningen. Daarentegen waan je je midden in de prachtige natuur en geniet je van het echte buitenleven. Vanaf bepaalde campings in de Nationale parken rijden er shuttle bussen naar de bezoekerscentra waardoor het park gemakkelijk te ontdekken is. Geniet onder de sterrenhemel van een gezellig kampvuur. De meeste campingplekken hebben namelijk een picknicktafel en firepit.


  Boondocking

  Wildkamperen, ook wel boondocking genoemd, is erg bekend in Amerika. Tijdens de drukke zomermaanden kan ‘boondocking’ de oplossing zijn voor het vinden van een plek om te overnachten. Daarnaast biedt wildkamperen de mogelijkheid om je avontuurlijke campervakantie door Amerika nog net wat uitdagender te maken. Naast dat het avontuurlijker is, is het vaak ook nog eens goedkoper. Zorg er altijd voor dat je bekend bent met de lokale wetgeving omtrent ‘boondocking’.

  Voor boondocking zijn tal van mogelijkheden. Ga op de landkaart op zoek naar de lichtgroene gearceerde gebieden die National Forests aanduiden. Binnen deze gebieden is het (meestal) legaal om wild te kamperen. Vraag altijd aan een ranger om er zeker van te zijn dat het is toegestaan.

  Hieronder benoemen we nog een aantal andere mogelijkheden om goedkoop, gratis of in het wild te kamperen.


   Bureau of Land Management (BLM)

  Het Bureau of Land Management onderhoudt en beheert natuurgebieden in Amerika. BLM biedt tal van gratis en goedkope locaties om te overnachten, variërend van campings met voorzieningen zoals elektriciteit en toiletgebouw tot het kamperen ‘in the middle of nowhere’. Grote delen van de public lands zijn ingericht voor het zogenoemde dispersed camping. Er zijn hier geen gemarkeerde plekken met een picknicktafel en firepit. Het BLM raadt aan om te verblijven op reeds gebruikte kampeerplekken. Zo blijft de rest van de natuur intact. Neem eens een kijkje op de website van BLM voor meer informatie.

   

  Verblijf in iemands achtertuin

  Websites zoals Boondockers Welcome of Harvest Hosts maken het mogelijk om in contact te komen met de lokale inwoners. Verblijf bijvoorbeeld op iemands boerderij en ontdek hoe het dagelijks leven eruit ziet. Met deze manier van overnachten bespaar je geld, maar win je ervaringen.

   

  Gratis campingplekken

  Ben je op doorreis en heb je snel een plek nodig om te overnachten? Gebruik dan websites zoals Free Campsites. Hier staan per locatie alle campingplekken aangeduid waar gratis overnacht mag worden. Daarnaast biedt de Walmart de mogelijkheid om vaak gratis te parkeren. Niet alle walmart winkels staan het meer toe om te overnachten op hun parkeerterrein. Informeer daarom altijd bij de supermarktmanager. Bij verschillende hotels in Las Vegas is het vaak ook mogelijk om een nachtje te verblijven op het parkeerterrein. Dit kan handig zijn als de camper de volgende ochtend weer ingeleverd dient te worden. Vraag wel altijd even om toestemming van het hotel.

    

  Waar je ook verblijft in Amerika er is altijd wat te beleven! Heb je nog vragen over de campings in Amerika? Neem dan contacte met ons op via 072-2010175 of stuur een mail!