Je bevindt je hier: Home - Noorwegen

  Camperreizen Noorwegen

  Wil je een camper huren voor een reis door Noorwegen? Begin je camperreis dan vanaf één van de tien locaties in Noorwegen en ga op reis! Ervaar tijdens je reis de voordelen van een camper. Ontdek de schilderachtige dorpjes in het zuiden van Noorwegen. Tijd om tot rust te komen? Of juist in actie te komen? Bezoek de diepblauwe fjorden. De natuurliefhebbers kunnen in het noorden van het land zowel de middernachtzon als het noorderlicht ervaren.

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Noorwegen? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over Noorwegen

  Noorwegen, officieel genaamd het koninkrijk Noorwegen, heeft als hoofdstad Oslo. Het land bestaat uit 19 provincies. De voertaal in Noorwegen is Noors, maar ook wordt er in verschillende dialecten gesproken. De munteenheid waar mee betaald wordt in Noorwegen is de Noorse Kroon (NOK).

  De voordelen van een campervakantie in Noorwegen

  Een camper huren in Noorwegen bied je de mogelijkheid om het land op eigen tempo te ontdekken. Bepaal zelf je route en verblijfsduur. Onderweg heb je alle vrijheid om te stoppen waar je wilt. Altijd heb je al je spullen bij de hand en je hoeft niet met je bagage te sjouwen. Tijdens een camperreis in Noorwegen kun je overnachten op prachtige plekken, en toch elke nacht in hetzelfde bed slapen.

  Bezienswaardigheden in Noorwegen

  Noorwegen heeft een grote variatie aan bezienswaardigheden. Deze diversiteit is eenvoudig te ontdekken tijdens een camperreis in Noorwegen. Hoge bergen worden afgewisseld door diepblauwe fjorden en schilderachtige dorpjes. Ontdek de ongerepte natuur en ga opzoek naar rust of juist een adrenaline stoot? De fjorden bieden het beide! Natuurliefhebbers kunnen genieten van het noorderlicht of de middernachtzon. Een dagje het Noorse stadsleven ontdekken? Geniet van een typische Noorse wafel als tussendoortje of in een sterrenrestaurant. Er is dus genoeg te ontdekken tijdens je camperreis in Noorwegen!

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Noorwegen?

  Noorwegen is een zeer geschikt land voor een vakantie met de camper. Begin je camperreis bij één van de 10 verhuurlocaties in Noorwegen en ga er op uit! De rustige en goed onderhouden wegen maken je camperreis eenvoudig. Naast de reguliere wegen kent Noorwegen 18 Scenic Routes. Deze Norwegian Scenic Routes bieden een unieke ervaring door hun combinatie van architectuur, design en natuur. Deze routes kunnen voor een camper relatief smal zijn, denk daarom wel aan de breedte van de camper tijdens deze ervaring. Door de diversiteit van Noorwegen, kun je tijdens uw camperreis zowel de ongerepte natuur als het stadsleven ontdekken.

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Noorwegen?

  Wanneer je ook vertrekt, een camperreis in Noorwegen is een unieke ervaring. Noorwegen kent 5 verschillende klimaten. De temperatuur in de zomermaanden ligt tussen de 18 en 22 graden. De zomerperiode in Noorwegen kent lange dagen. In het noorden van het land gaat de zon dan niet onder, en kun je de midzomernacht ervaren. De lagere zomer temperaturen zijn ideaal voor een actievere campervakantie. De bergachtige gebieden in Noorwegen zijn in de herfst betoverend mooi door de prachtige herfstkleuren. In de wintermaanden is er een diversiteit van temperaturen door de langwerpige vorm van het land. In de kustgebieden ligt de temperatuur rond het vriespunt, landinwaarts kan de temperatuur dalen tot -20, en op sommige plekken zelfs tot -40. De lange winternachten, zonder zonsopgang in sommige gebieden, biedt een goede kans op het zien van het noorderlicht.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Met de camper naar Noorwegen kan met verschillende camper modellen. Victoria CamperHolidays geeft verschillende opties voor het huren van een camper in Noorwegen. Met een klein of een groter reisgezelschap op camperreis? De verschillende campermodellen bieden ruimte voor een reisgezelschap van 2 tot 6 personen. Naast de grootte kun je kiezen uit verschillende comfort opties. Deze comfort opties biedt campermodellen naar je wensen en passend bij je budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Een camperreis in Noorwegen maken, kan in verschillende campermodellen. Het kiezen van de grootte van de camper is vaak gebaseerd op het reisgezelschap. Aan de hand van het reisgezelschap kun je ook een keuze maken voor de camperindeling.

  De prijs van een camper in Noorwegen

  Camperverhuurders in Noorwegen hanteren vaak ‘flex-prijzen’. Er wordt wekelijks gekeken naar de ontwikkeling van het vraag en aanbod. Deze ontwikkeling zorgt voor een eventuele aanpassing in de prijs. Het vroeg boeken van een camperreis, in juni/juli/augustus voor het aankomende jaar, kan resulteren in minder kosten.

  Met de camper rijden in Noorwegen

  Controleer ruim voor vertrek, de vereiste reisdocumenten voor Noorwegen. Huur je een camper met een gewicht hoger dan 3.500 kg? Dan dien je minimaal in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Als je een kleinere camper met een gewicht onder de 3.500 kg huurt, voldoet het gewone rijbewijs.

  Kampeermogelijkheden Noorwegen

  Noorwegen is een uitstekende bestemming voor een campervakantie. Noorwegen kent ongeveer 1.000 campings waar je de camper neer kunt zetten. Deze kampeerterreinen bieden vaak prima voorzieningen. Ook is het in Noorwegen toegestaan om te wildkamperen, zolang je niet dichter dan 150 meter bij een woning/blokhut parkeert. De Norwegian Camping Guide biedt een overzicht van campings in Noorwegen.

  Camperexperts Noorwegen van Victoria CamperHolidays

  Wil je een camper huren in Noorwegen of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen je graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Bewonder de Noorse fjorden tijdens een camperreis in Noorwegen

  FJORDEN

  Diepblauwe Fjorden
  Ontdek de door UNESCO beschermde spectaculaire diepblauwe Fjorden van Noorwegen.

  Bezoek de Lofoten tijdens een campervakantie door Noorwegen met Victoria CamperHolidays

  LOFOTEN

  Lofoten
  Ontdek de Lofoten en geniet van het prachtige Noorderlicht en de middernachtzon.

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Het prachtige Noorwegen, met als hoofdstad Oslo bestaat uit 19 provincies. Het land staat bekend om zijn ongerepte natuur, diepblauwe fjorden en schilderachtige dorpjes. Geniet van de fascinerende natuurverschijnselen als het noorderlicht en de middernachtzon. Geniet van een prachtig uitzicht met een ritje in de Fløibanen of duik in de geschiedenis van Noorwegen in het Norsk Folkemuseum. Noorwegen heeft genoeg te ontdekken en beleven!

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor vertrek, de vereiste reisdocumenten voor Noorwegen. Huur je een camper met een gewicht hoger dan 3.500 kg? Dan dien je minimaal in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Als je een kleinere camper met een gewicht onder de 3.500 kg huurt, dan voldoet het gewone rijbewijs.

  Kamperen

  Ontdek de ongerepte natuur van Noorwegen tijdens een camperreis. Noorwegen is een uitstekende bestemming voor een camperreis en kent rond de 1.000 erkende campings met goede voorzieningen voor de camper. Ook is het in Noorwegen toegestaan om te wildkamperen, zolang je niet dichter dan 150 meter bij een woning/blokhut parkeert.