U bevindt zich hier: Home - Amerika - West-Amerika

  Camperreizen West-Amerika

  Prachtige natuur en verrassende steden. Huur een camper in het veelzijdige Westen van Amerika. Breng een bezoek aan Hollywood in Los Angeles en kijk uw ogen uit op de Strip in Las Vegas. Ga op ontdekking in de vele nationale parken, zoals het bekende Yosemite en Grand Canyon. Met een camper reist u in alle vrijheid en bepaalt u zelf waar u heen gaat.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor een camperreis door West-Amerika? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Bezienswaardigheden in West-Amerika

  Het Westen van Amerika heeft ongelooflijk veel te bieden. Begin uw campervakantie aan de westkust in bijvoorbeeld San Francisco, Los Angeles of San Diego. San Francisco is een grote gezellige stad en vooral bekend om de Golden Gate Bridge. Los Angeles heeft haar bekendheid te danken aan Hollywood, loop hier over de Walk of Fame en rijd in Beverly Hills langs de huizen van filmsterren. Trek vanaf de westkust verder het land in en u komt bij prachtige natuurparken, zoals Yosemite en de Death Valley. De camper kan ook opgehaald worden in de entertainmentstad Las Vegas. Wandel over de Strip, waag een gokje in een van de vele casino’s en ga naar een spectaculaire show. Las Vegas kan goed worden gebruikt als uitvalsbasis om door te rijden naar bekende nationale parken, zoals de Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon en Monument Valley. Ook de wat noordelijker gelegen stad Salt Lake City kan als uitvalsbasis worden gebruikt voor deze parken. De camper kan ook in het Zuiden worden opgehaald, namelijk in Phoenix, van waar u makkelijk doorrijd naar het nationale park Grand Canyon, en Albuqerque, een historische stad waar Route 66 dwars doorheen loopt. Of begin uw campervakantie in Denver, aan de rand van de Rocky Mountains. De Rockies betreft een prachtig gebergte van meer dan 4800 kilometer en strekt zich uit van de staat New Mexico en gaat door tot en met het Westen van Canada. Andere steden die als uitvalsbasis voor de Rockies kunnen worden gebruikt zijn de in het Noorden gelegen Bozeman en Billings, vanwaar het nationale park Yellowstone makkelijk kan worden bereikt. Ook kunt u de camper ophalen in het Noordwesten van Amerika. Bijvoorbeeld in de moderne stad Seattle, met de iconische Space Needle in haar skyline. Deze stad kan makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan de omringende nationale natuurparken Olympic, Cascades en Mount Rainier. Vanaf Portland kunt u verder langs de kust van Oregon rijden. Daarnaast is het mogelijk om een camperreis te maken door Alaska. Haal de camper op in Anchorage en ontdek de ongerepte natuur en spot wilde dieren. Alaska heeft ook veel prachtige nationale parken, zoals Denali en Kenai Fjords.

  Waar kun je een camper huren in West-Amerika?

  U kunt op veel verschillende plekken in West-Amerika een camper huren. Huur bijvoorbeeld een camper in een van de steden aan de Westkust, zoals San Francisco en San Diego. Of kies voor Los Angeles om een bezoek te brengen aan Hollywood. Verder landinwaarts kunt u een camper huren in de gokstad Las Vegas, Salt Lake City en Phoenix, van waar u naar veel nationale parken kunt trekken zoals het Grand Canyon National Park. Huur een camper in Denver en maak een camperreis door de Rocky Mountains of huur een camper in Billings of Bozeman om Yellowstone National Park te ontdekken. Gaat u liever het Noordwesten van Amerika? Dan kunt u de camper huren in Seattle of Portland. Ook kunt u een camper huren in Anchorage om vervolgens de prachtige ongerepte natuur van Alaska te ontdekken.
  Albuquerque
  Anchorage
  Billings
  Bozeman
  Denver
  Las Vegas
  Los Angeles
  Portland (Portland, Mesa AZ)
  Phoenix
  San Diego
  Seattle (Seattle, Bellingham, Point Roberts (US))
  San Francisco
  Salt Lake City

  Welke periode is goed voor een campervakantie in West-Amerika?

  West-Amerika betreft een groot gebied, elke plek heeft dan ook weer een ander klimaat. In het Zuidwesten is het over het algemeen altijd wel lekker weer. In juli en augustus kan het echter heet worden. ‘s Winters kan het op sommige plekken ook aardig koud worden en sneeuwen. De winters in het Noordwesten zijn behoorlijk fris, de temperaturen liggen rond het vriespunt en het sneeuwt er regelmatig. Hier heeft u in de zomer de minste kans op regen en zijn de temperaturen aangenaam. Alaska is een geval apart, het weer kan hier erg onvoorspelbaar zijn. Houd rekening met lage temperaturen en veel sneeuw. ‘s Zomers is het hier het warmst en kunnen de temperaturen oplopen tot ongeveer 25 graden.

  Camperexperts West-Amerika van Victoria CamperHolidays

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren of een camperreis maken in West-Amerika? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Victoria reviews

  Warm aanbevolen

  Bezoek Yellow stone National Park tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  SEATTLE

  Oregon, Washington State en Idaho
  Prachtige staten van Amerika, met veel natuurschoon en historie. Start deze ontdekkingsreis in Seattle en bezoek vooral Yellowstone.

  Bezoek Las Vegas tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  LAS VEGAS

  Entertainment en bijzondere natuur
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Start in Las Vegas en combineer deze stad met de mooiste natuur.

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Amerika, of beter gezegd De Verenigde Staten van Amerika, is het land van ongekende mogelijkheden, waar dromen werkelijkheid kunnen worden. Het is een federatie, bestaande uit 50 staten met in totaliteit meer dan 300 miljoen inwoners. De hoofdstad is Washington D.C. Het land bestaat uit ontelbare bezienswaardigheden in alle mogelijke categorieën. Denk aan het prachtige natuurschoon in de, voor een belangrijk deel in West-Amerika gelegen parken, bijvoorbeeld Yosemite National Park, Yellowstone en de Grand Canyon. Oost-Amerika is weer anders, met veelal historische steden zoals Boston, Philadelphia en natuurlijk New York City, als grootste stad en economisch centrum. Florida, de Sunshine State staat bol van fun en entertainment, mede door het mooie weer en de aanwezigheid van de vele attractieparken zoals Disney World. Geheel anders is de Deep South, waar muziek en historie hand in hand gaan.

  Overig

  Amerika is buitengewoon geschikt voor campervakanties. De brede wegen en de enorme ruimte die er is, zorgt ervoor dat je, zelfs met een grote camper, ongedwongen door dit grootse land kunt trekken. In de verschillende Nationale Parken en Staatsparken, kun je tegen zeer schappelijke tarieven prima overnachten met de camper. Vaak zijn deze campings prachtig gelegen, midden in de natuur. De faciliteiten zijn wel beperkt. Dit in tegenstelling tot de particuliere campings, zoals de KOA-campings. Deze zijn hoger geprijsd, en hebben ook meer faciliteiten. Kamperen en buiten eten gaan hand-in-hand. Op de meeste campings zijn zgn. fire pits beschikbaar, waar het een genot is om te barbecueën en ’s avonds bij het vuur te zitten.

  Reisdocumenten, inentingen en rijbewijs

  Controleer ruim voor u vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Amerika. Welke reisdocumenten u nodig heeft, vindt u op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar u precies kunt zien, voor welk land u visum nodig heeft en de Visumcentrale kan u ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook ziet u welke andere reisdocumenten u nodig heeft.
  Als u bestuurder van de camper bent, moet u, naast uw eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van uw rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.