Corona en reizen naar het buitenland

  Een camperreis biedt je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In je huis op wielen kun je de rust op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair en erg veilig.

  In deze FAQ leest u de veelgestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een reis in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij je kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Ik wil graag naar het buitenland reizen. Waar moet ik op letten?
  Elk land hanteert zijn eigen coronamaatregelen. Sinds februari 2022 worden de kleurcodes niet meer bepaald door de coronasituatie. Desondanks kunnen landen nog steeds coronamaatregelen of inreisrestricties hanteren. Deze maatregelen zijn terug te vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  De coronamaatregelen kunnen regelmatig wijzigen. Afhankelijk van het aantal besmettingen en de bezetting in het ziekenhuis, versoepelen landen de maatregelen of voeren extra maatregelen in. Dit kan ervoor zorgen dat je vakantie anders verloopt. Houd hier rekening mee als je een vakantie boekt.

  Bij het boeken van een reis is het belangrijk om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een reis- en annuleringsverzekering kan via Victoria CamperHolidays worden afgesloten. Wij werken samen met de verzekeringsmaatschappij Europeesche Verzekeringen. Meer informatie over corona en de dekking van de reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen vind je op hun website. Heb je zelf een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering? Informeer dan bij je verzekeringsmaatschappij naar de algemene voorwaarden en dekking bij corona. De basis-zorgverzekering dekt de ziektekosten op de bestemming ter waarde van de kostprijs van een gelijkwaardige behandeling in Nederland. Het kan voorkomen dat de kosten voor behandelingen in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. Deze ziekte kosten kun je aanvullend via uw reisverzekering verzekeren.

  Wanneer neemt Victoria CamperHolidays een besluit over het doorgaan van mijn reis?
  Uiterlijk twee weken voor vertrek, maar doorgaans eerder, zal Victoria CamperHolidays beoordelen of je geboekte reis uitgevoerd kan worden.

  Hoe besluit Victoria CamperHolidays of de door mij geboekte reis doorgang kan vinden?
  Voor de uitvoering van uw geboekte reis kijken wij naar verschillende geboekte reisonderdelen en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies kan de reis in de regel uitgevoerd worden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis niet uitgevoerd worden.

  Wat als ik niet meer op vakantie wil? Kan ik mijn pakketreis kosteloos annuleren?
  Je hebt altijd de mogelijkheid om de geboekte reis te annuleren, maar je krijgt niet altijd uw geld terug. Je hebt recht op geld terug wanneer je kunt aantonen dat de situatie op de bestemming zo ernstig is dat niet verwacht mag worden dat je er naar toe gaat. In andere gevallen gelden de annuleringskosten zoals vermeldt in de algemene voorwaarden van Victoria CamperHolidays en de camperhuurspecificaties van de geboekte camperverhuurder, die je bij boeking hebt ontvangen.

  Wil je vanwege corona liever niet op reis? Neem dan contact met ons op zodat wij samen met je kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Ik heb mijn vakantie al aanbetaald. Het is nog onzeker of de vakantie door kan gaan. Moet ik dan toch de restantbetaling voldoen?
  Ja, het is immers mogelijk dat uw reis gewoon uitgevoerd kan worden. Daarom ben je verplicht om jouw deel van de reisovereenkomst na te komen.

  Voor mijn vakantiebestemming is een negatieve coronatest verplicht. Wat als de test positief is?
  Wanneer je voor vertrek positief wordt getest op corona door een officiële PCR of antigeentest, kun je niet op reis. Deze situatie valt onder je eigen verantwoordelijk en geeft geen recht op kosteloze annulering van de reis.

  Om voldoende verzekerd op reis te gaan, kun je uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van uw reis de annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen afsluiten. Deze verzekering biedt dekking bij het annuleren van een nog te beginnen reis als jij of je reisgenoot positief wordt getest. Meer informatie over de dekking van de reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen bij Corona is terug te vinden op hun website.

  Onze vakantiebestemming heeft een oranje reisadvies. Kan ik op vakantie?
  Sinds februari 2022 worden de kleurcodes niet meer bepaald door de coronasituatie en dit betekend dat bij een oranje reisadvies de reis niet uitgevoerd kan worden. Op dat moment zijn er ernstige veiligheidsrisico’s en alleen noodzakelijke reizen mogen uitgevoerd worden.

  Nederland staat aangeschreven als hoog risicogebied. Wat betekent dit voor mijn reis?
  Wekelijks publiceert het ECDC (Europese RIVM) kaarten en gegevens over de COVID-19-pandemie van de Europese landen aan de hand van de besmettingscijfers. Met het Europese coronapaspoort waarin staat dat je of volledig gevaccineerd bent, corona heeft gehad of negatief getest bent, kun je in principe vrij reizen binnen de EU. Echter, de Europese lidstaten kunnen zelf beslissen of ze extra maatregelen invoeren als Nederland (donker)rood kleurt op de gepubliceerde kaart van het ECDC. Daarnaast kunnen landen aanvullende inreisbeperkingen invoeren als gevolg van nieuwe coronavarianten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een boosterprik. Wij adviseren om te allen tijde de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

  Wat als tijdens mijn reis het reisadvies veranderd van code geel of groen naar code oranje of rood?
  Wanneer tijdens je reis het reisadvies verandert naar code oranje of rood is het aan te raden om met ons contact op te nemen. Als je bij ons een pakketreis hebt geboekt, heb je recht op hulp en bijstand. Wij zullen per geval kijken of er gerepatrieerd moet worden of dat de reis kan worden afgemaakt.