Corona en reizen naar het buitenland

  Een camperreis biedt u de mogelijkheid om te gaan en staan waar u wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In uw huis op wielen kunt u de rust op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair en erg veilig.

  In deze FAQ leest u de veelgestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een reis in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij u kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Ik wil graag naar het buitenland reizen. Waar moet ik op letten?
  Elk land hanteert zijn eigen coronamaatregelen. De reisadviezen en maatregelen zijn terug te vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  De coronamaatregelen kunnen regelmatig wijzigen. Afhankelijk van het aantal besmettingen en de bezetting in het ziekenhuis, versoepelen landen de maatregelen of voeren extra maatregelen in. Dit kan ervoor zorgen dat uw vakantie anders verloopt. Houd hier rekening mee als u een vakantie boekt.

  Bij het boeken van een reis is het belangrijk om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een reis- en annuleringsverzekering kan via Victoria CamperHolidays worden afgesloten. Wij werken samen met de verzekeringsmaatschappij Europeesche. Meer informatie over corona en de dekking van de reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche vindt u op hun website. Heeft u zelf een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering? Informeer dan bij uw verzekeringsmaatschappij naar de algemene voorwaarden en dekking bij corona. Uw basis-zorgverzekering dekt de ziektekosten op de bestemming ter waarde van de kostprijs van een gelijkwaardige behandeling in Nederland. Het kan voorkomen dat de kosten voor behandelingen in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. Deze ziekte kosten kunt u aanvullend via uw reisverzekering verzekeren.

  Wanneer neemt Victoria CamperHolidays een besluit over het doorgaan van mijn reis?
  Uiterlijk twee weken voor vertrek, maar doorgaans eerder, zal Victoria CamperHolidays beoordelen of uw geboekte reis uitgevoerd kan worden.

  Hoe besluit Victoria CamperHolidays of de door mij geboekte reis doorgang kan vinden?
  Voor de uitvoering van uw geboekte reis kijken wij naar verschillende geboekte reisonderdelen en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies kan de reis in de regel uitgevoerd worden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis gewoon uitgevoerd worden als dit advies op ‘oranje’ staat vanwege het coronavirus én de verschillende reisonderdelen zonder grote beperkingen uitgevoerd kunnen worden.

  Wat als ik niet meer op vakantie wil? Kan ik mijn pakketreis kosteloos annuleren?
  U heeft altijd de mogelijkheid om de geboekte reis te annuleren, maar u krijgt niet altijd uw geld terug. U heeft recht op geld terug wanneer u kunt aantonen dat de situatie op uw bestemming zo ernstig is dat niet verwacht mag worden dat u er naar toe gaat. In andere gevallen gelden de annuleringskosten zoals vermeldt in de algemene voorwaarden van Victoria CamperHolidays en de camperhuurspecificaties van de geboekte camperverhuurder, die u bij boeking heeft ontvangen.

  Wilt u vanwege corona liever niet op reis? Neem dan contact met ons op zodat wij samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Ik heb mijn vakantie al aanbetaald. Het is nog onzeker of de vakantie door kan gaan. Moet ik dan toch de restantbetaling voldoen?
  Ja, het is immers mogelijk dat uw reis gewoon uitgevoerd kan worden. Daarom bent u verplicht om uw deel van de reisovereenkomst na te komen.

  Voor mijn vakantiebestemming is een negatieve coronatest verplicht. Wat als de test positief is?
  Wanneer u voor vertrek positief wordt getest op corona door een officiële PCR of antigeentest, kunt u niet op reis. Deze situatie valt onder uw eigen verantwoordelijk en geeft u geen recht op kosteloze annulering van de reis.

  Om voldoende verzekerd op reis te gaan, kunt u uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van uw reis de annuleringsverzekering van de Europeesche afsluiten. Deze verzekering biedt dekking bij het annuleren van een nog te beginnen reis als u of uw reisgenoot positief wordt getest. Meer informatie over de dekking van de reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche bij Corona is terug te vinden op hun website.

  Onze vakantiebestemming heeft een oranje reisadvies. Kan ik op vakantie?
  Bij een oranje reisadvies kan de reis uitgevoerd worden mits dit reisadvies op oranje staat vanwege het coronavirus en de verschillende reisonderdelen zonder grote beperkingen uitgevoerd kunnen worden.

  Nederland staat aangeschreven als hoog risicogebied. Wat betekent dit voor mijn reis?
  Wekelijks past de ECDC (Europese RIVM) de kleurcodes aan van de Europese landen aan de hand van de besmettingscijfers. Met het Europese coronapaspoort waarin staat dat u of volledig gevaccineerd bent, corona heeft gehad of negatief getest bent, kunt u in principe vrij reizen binnen de EU. Echter, de Europese lidstaten kunnen zelf beslissen of ze extra maatregelen invoeren als Nederland (donker)rood kleur op de coronakaart. Daarnaast kunnen landen aanvullende inreisbeperkingen invoeren als gevolg van nieuwe coronavarianten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een boosterprik. Wij adviseren om te allen tijde de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

  Wat als tijdens mijn reis het reisadvies veranderd van code geel of groen naar code oranje of rood?
  Wanneer tijdens uw reis het reisadvies verandert naar code oranje of rood is het aan te raden om met ons contact op te nemen. Als u bij ons een pakketreis heeft geboekt, heeft u recht op hulp en bijstand. Wij zullen per geval kijken of er gerepatrieerd moet worden of dat uw reis kan worden afgemaakt.