Je bevindt je hier: Home - Canada - Yukon

  Camperreizen Yukon

  De Yukon, vooral bekend van zijn ongerepte natuur, is een prachtige bestemming voor het maken van een camperreis! Haal je camper op in Whitehorse en ga op avontuur. Van in actie komen in Miles Canyon, tot rust komen in de Takhini Hot Springs tot de geschiedenis van Dawson City, de Yukon heeft het allemaal! Een camperreis is ideaal om het rustige Yukon in zijn geheel te ontdekken. Geniet van de vrijheid van een camper en overnacht op de mooiste plekjes van Canada.

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in de Yukon? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Bezienswaardigheden in de Yukon

  De Yukon is met zijn afgelegen ligging binnen Canada een bestemming die relatief weinig wordt bezocht. Zonde, aangezien de Yukon een ongekend mooie bestemming is voor het maken van een camperreis! De hoofdstad van Yukon, Whitehorse, is een mooi uitgangspunt voor de start van je reis. Één van de historische bezienswaardigheden in Whitehorse die niet te missen is, is de S.S. Klondike. Deze oude stoomboot zorgde vroeger voor het vervoer tussen Whitehorse en de stad van het goud, Dawson City. Begin je reis actief tijdens een wandeling door de prachtige natuur van Miles Canyon, net buiten Whitehorse. Kom na de wandeling tot rust in het warme water van de Takhini Hot Springs. Canada staat natuurlijk bekend om zijn ongerepte natuur. Eén van de bekendste Nationale Parken van de Yukon is Kluane National Park. Dit Nationale Park met de hoogste berg van Canada, de Mount Logan, zit bomvol mooie wandelpaden. Daarnaast is er in het park grote kans dat je oog in oog komt te staan met een beer. Het Sign Post Forest is een unieke must-see die zeker niet mag ontbreken op het lijstje. Dit bos hangt vol met verkeersborden van over de hele wereld en tijdens een wandeling kom je gegarandeerd een paar wereldbekende bestemmingen tegen. Neem een kleine pauze van de natuur en bezoek het bekende Dawson City. Deze stad is vooral bekend om zijn verleden in het goud zoeken. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Dawnson City Museum en ga in de avond naar het oudste casino van Canada! Kortom, de Yukon heeft ongekend veel te ontdekken tijdens je camperreis.

  Waar kun je een camper huren in de Yukon?

  Wil je een onvergetelijke camperreis in de Yukon maken? Dan kan dat vanuit Whitehorse! Haal je camper op en ontdek al het moois van de Yukon. Van het helder blauwe Emerald Lake tot het unieke Sing Post Forest, Yukon heeft het allemaal!
  Whitehorse

  Welke periode is goed voor een campervakantie in de Yukon?

  De Yukon kent met zijn landklimaat vaak aangename zomers en koude winters. In het voorjaar blijven de temperaturen vaak koud tot rond de maand mei, wanneer de temperaturen vaak weer boven het vriespunt uitkomen. De zomers in de Yukon kennen vaak aangename temperaturen van rond de 17 graden met relatief vaak veel zonuren. In het najaar koelt het vaak snel weer af met vanaf oktober overdag vaak al temperaturen van onder het vriespunt. Gedurende de wintermaanden daalt de temperatuur flink, met temperaturen oplopend tot -30. De beste reistijd om naar de Yukon te reizen is dus ook gedurende de zomermaanden. Met een aangename temperatuur en relatief weinig neerslag is dit een ideale periode om met de camper op pad te gaan in de Yukon!

  Camperexperts de Yukon van Victoria CamperHolidays

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van een camper in de Yukon? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Bezoek Kluane National Park tijdens een camperreis door Canada met Victoria CamperHolidays

  BERGEN EN GLETSJERS

  Kluane National Park
  Op ongeveer twee en een half uur rijden van Whitehorse ligt het Kluane National Park. Geniet van de vele bergen, gletsjers en ijsvelden in dit natuurpark.

  Ontdek Denali National Park tijdens een camperreis door de Yukon met Victoria CamperHolidays

  YUKON & ALASKA

  Combineer the Yukon met Alaska
  Steek de grens over naar Alaska en ontdek het Denali National Park, de haven van Seward en stop bij het huis van de Amerikaanse Kerstman in North Pole.

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Canada is, na Rusland, het grootste land ter wereld. Het land bestaat uit 10 provincies. De belangrijkste steden zijn Ottawa (de hoofdstad), Toronto, Montreal, Calgary en Vancouver. Het land is tweetalig, er wordt zowel Engels als Frans gesproken. De meeste campervakanties vinden in het westen van Canada plaats, dit vanwege de mooie Nationale Parken, met hun ongekende schoonheid en grootsheid. Ook worden Vancouver en Calgary vaak tijdens de vakanties bezocht. Echter, ook Oost-Canada is spannend om te ontdekken. Fiets eens door Toronto, hip en trendy, met een multiculturele bevolking, laat je verbazen door de enorme watermassa van de Niagara Watervallen, of drink een Café au Lait in Quebec.

  Reisdocumenten, inentingen en rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Canada. Welke reisdocumenten je nodig hebt, vind je op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar je precies kunt zien, voor welk land je een visum nodig hebt en de Visumcentrale kan je ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook zie je welke andere reisdocumenten je nodig hebt.
  Als je bestuurder van de camper bent, moet je, naast je eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van je rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.

  Kamperen

  Met de camper door Canada is heerlijk. Geniet van de ruimte en de natuur. Kamperen is een andere ervaring dan in Europa. Veel campings, m.n. in de Nationale en Staatsparken zijn erg eenvoudig ingericht, maar vaak schitterend in de natuur gelegen. Wil je iets meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een winkeltje of een zwembad, kijk dan eens bij de KOA of andere privé campings. In de meeste gevallen hebben ze ook de zgn. full hookup (aansluiting op elektriciteit, riolering en water) sites. Reserveren is vaak niet nodig, maar als je zekerheid wilt, bel je 1 of meerdere dagen van te voren even met de camping en reserveer dan. Het kan zijn dat er om je credit card gegevens wordt gevraagd. De kampeerplaatsen op en rond de grote en populaire Nationale Parken zoals Jasper en Banff zijn wel vaak volgeboekt. Reserveer dus ver van te voren om zeker te zijn van een plekje.