U bevindt zich hier: Home - Canada - Yukon

  Camperreizen Yukon

  Ontdek de ruige natuur en onbewoonbare plekken tijdens een camperreis door de Yukon. Het huren van een camper in de Yukon belooft een prachtige ervaring vol met natuur en cultuur. Met de camper heeft u alles bij de hand en geniet u van volledige vrijheid.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren of een camperreis maken in de Yukon? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Victoria reviews

  Warm aanbevolen

  Bezoek Kluane National Park tijdens een camperreis door Canada met Victoria CamperHolidays

  BERGEN EN GLETSJERS

  Kluane National Park
  Op ongeveer twee en een half uur rijden van Whitehorse ligt het Kluane National Park. Geniet van de vele bergen, gletsjers en ijsvelden in dit natuurpark.

  Ontdek Denali National Park tijdens een camperreis door de Yukon met Victoria CamperHolidays

  YUKON & ALASKA

  Combineer the Yukon met Alaska
  Steek de grens over naar Alaska en ontdek het Denali National Park, de haven van Seward en stop bij het huis van de Amerikaanse Kerstman in North Pole.

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Canada is, na Rusland, het grootste land ter wereld. Het land bestaat uit 10 provincies. De belangrijkste steden zijn Ottawa (de hoofdstad), Toronto, Montreal, Calgary en Vancouver. Het land is tweetalig, er wordt zowel Engels als Frans gesproken. De meeste campervakanties vinden in het Westen van Canada plaats, dit vanwege de mooie Nationale Parken, met hun ongekende schoonheid en grootsheid. Ook worden Vancouver en Calgary vaak tijdens de vakanties bezocht. Echter, ook Oost-Canada is spannend om te ontdekken. Fiets eens door Toronto, hip en trendy, met een multiculturele bevolking, laat je verbazen door de enorme watermassa van de Niagara Watervallen, of drink een Café au Lait in Quebec.

  Reisdocumenten, inentingen en rijbewijs

  Controleer ruim voor u vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Canada. Welke reisdocumenten u nodig heeft, vindt u op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar u precies kunt zien, voor welk land u visum nodig heeft en de Visumcentrale kan u ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook ziet u welke andere reisdocumenten u nodig heeft.
  Als u bestuurder van de camper bent, moet u, naast uw eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van uw rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.

  Kamperen

  Met de camper door Canada is heerlijk. Geniet van de ruimte en de natuur. Kamperen is een andere ervaring dan in Europa. Veel campings, m.n. in de Nationale en Staatsparken zijn erg eenvoudig ingericht, maar vaak schitterend in de natuur gelegen. Wilt u iets meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een winkeltje of een zwembad, kijkt u dan eens bij de KOA of andere privé campings. In de meeste gevallen hebben ze ook de zgn. full hookup (aansluiting op elektriciteit, riolering en water) sites. Reserveren is vaak niet nodig, maar als u zekerheid wilt, belt u 1 of meerdere dagen van te voren even met de camping en reserveer dan. Het kan zijn dat u om uw credit card gegevens wordt gevraagd. De kampeerplaatsen op en rond de grote en populaire Nationale Parken zoals Jasper en Banff zijn wel vaak volgeboekt. Reserveer dus ver van te voren om zeker te zijn van een plekje.