U bevindt zich hier: Home - Duitsland

  Vanuit Duitsland

  Een camper huren in Duitsland? Vaak is het een stuk goedkoper om in Duitsland een camper te huren dan in Nederland.

  Duitsland is rijk aan mooie natuur en prachtige steden. Het land is veelzijdig. In het Noorden vindt u de mooie zandstranden aan de Ostsee en in Beieren de imposante Alpen. Waar u op de Duitse Wadden uitstekend vis kunt eten, is het Zuiden meer geschikt om op een terras in de bergen te genieten van een groot glas bier uit het naburige klooster met een vers gesneden Käseplatte. Heerlijk toch om dit land per camper te ontdekken?
  Wilt u uw grenzen verleggen, dan is dit ook geen probleem! De uitwijkmogelijkheden zijn enorm, verken bijvoorbeeld Scandinavië of trek richting het zuiden van Europa, u bent vrij in de route die u kiest.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Duitsland? Wilt u weten wanneer er in Duitsland nog een tussenseizoen-prijs wordt gevraagd, terwijl het in Nederland al hoogseizoen is?

  Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  BEIEREN

  Van de imposante Alpen naar de idyllische steden
  Ontdek de magische bossen, besneeuwde bergtoppen en idyllische dorpen van Beieren. Haal de camper vlak over de grens op in Düsseldorf.

  Fjorden Scandinavië

  Scandinavië

  Vanuit Duitsland naar de landen van de Vikingen
  Haal de camper vlak over de grens in Duitsland op en rij verder naar de imposante fjorden in Scandinavië.

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Duitsland is niet voor niets een van de populairste vakantielanden om een camper te huren. Het biedt ook zoveel moois. En met de camper is het heel eenvoudig om te ontdekken. Ziet u zich al lopen door Hamburg, de hippe havenstad of Berlijn, met de verschillende wijken met al haar leuke café’s? En dan München, waar niets fijner is dan op een zondagmiddag in de Englisher Garten te genieten van een ‘Kaffee mit Kuchen’. Wat sportievere activiteiten? Dan kunt u altijd naar een Hütte wandelen in de Beierse Alpen of mountainbiken door het Sauerland.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrek, welke reisdocumenten vereist zijn voor Duitsland. Als u een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heeft u minimaal rijbewijs C nodig, anders voldoet het gewone rijbewijs. Huurt u een camper met een gewicht onder de 3.500kg, dan is het gewone rijbewijs voldoende.

  Kamperen

  Duitsland is een echt camperland. De campings zijn erop ingericht en de meeste hebben prima voorzieningen voor campers. U mag, op de meeste parkeerplaatsen ook overnachten. Dit is dan maximaal voor 24 uur. Hier zijn geen faciliteiten aanwezig. In het hoogseizoen wordt aangeraden om van tevoren te reserveren. Misschien goed om te weten dat niet alle campings goede wifivoorzieningen hebben. Naast de ANWB-gidsen zijn ook de ACSI-gidsen buitengewoon volledig.