Je bevindt je hier: Home - Frankrijk

  Camperreizen Frankrijk

  Wil je een camper huren in Frankrijk? Begin je camperreis dan bij één van de zes locaties in Frankrijk en ga er op uit! Bezoek de Eifeltoren in Parijs, of geniet van de Franse keuken in de Dordogne. Geniet van de zon aan de Côte d’Azur of ga mountainbiken in de Franse Alpen. Oftewel, genoeg keuze tijdens een camperreis in Frankrijk!

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Frankrijk? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over Frankrijk

  Frankrijk, officieel de Franse republiek, bestaat uit een totaal van 18 regio’s. De grootste stad en tevens hoofdstad van Frankrijk is Parijs. De voertaal in Frankrijk is Frans en de euro wordt gebruikt als munteenheid.

  De voordelen van een campervakantie in Frankrijk

  Een campervakantie in Frankrijk bied je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ontdek Frankrijk op je eigen tempo tijdens een zelfgekozen route. Gedurende je camperreis door Frankrijk heb je altijd je bagage bij de hand, zonder elke keer je koffer in te hoeven pakken. Overdag genieten van het veelvoud aan bezienswaardigheden en ’s nachts tot rust komen midden in de natuur.

  Bezienswaardigheden in Frankrijk

  Een campervakantie in Frankrijk bied je alle vrijheid om de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Shoppen in de hippe straatjes van Parijs of geniet van de kunst in het bekende Louvre. Bezoek in Normandië het eiland van Mont Saint Michel en laat je bewonderen door de prachtige architectuur. Of waan je in Venetië tijdens een bezoek aan Annecy en neem een kijkje in het Palais de I’Isle dat zich midden op één van de grachtjes bevindt. Toch wat meer actie? Ga wandelen, mountainbiken of paragliden tijdens een bezoek aan Chamonix-Mont-Blanc.

  Waar kun je een camper huren voor een camperreis door Frankrijk?

  Tijdens een campervakantie in Frankrijk, kunt je zeer eenvoudig het veelvoud aan bezienswaardigheden ontdekken. Start je reis in één van de zes verhuurlocaties in Frankrijk en ervaar de vrijheid van een campervakantie. De goede verbindingen tussen de snel- en landwegen maken het eenvoudig om te reizen met de camper

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Frankrijk?

  Een camperreis in Frankrijk is door de verschillende klimaten binnen het land een unieke ervaring in welke periode je ook vertrekt. De zomerperiode in Frankrijk is met een gemiddelde temperatuur tussen de 22 en 26 graden zeer aangenaam. Door de verschillende klimaten kan de temperatuur in het zuiden oplopen tot 35 graden. De temperatuur in de winterperiode ligt gemiddeld tussen de 6 graden en het vriespunt. Voor de wintersport liefhebbers zijn de Franse Alpen en de Franse Pyreneeën zeer geschikt door de sneeuwval tussen december en april. Door de milde temperaturen en de prachtige kleuren in de natuur zijn ook het voor- en najaar zeer geschikt voor een camperreis in Frankrijk.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Victoria CamperHolidays biedt verschillende mogelijkheden aan voor een campervakantie in Frankrijk. Alleen op campervakantie of met een groter reisgezelschap? Campers zijn te huur voor een reisgezelschap tot maximaal 6 personen. Ook zijn er verschillende comfort opties te kiezen passend bij de reiswensen, het reisgezelschap en je budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Het kiezen van een camper kan zowel gebaseerd zijn op je reisgezelschap als de wensen voor een campervakantie. Het reisgezelschap is vaak een bepalende factor voor de grootte van de camper. Zowel de reiswensen, het budget als reisgezelschap kunnen helpen bij het kiezen van de comfort opties en de camper indeling.

  De prijs van een camper in Frankrijk

  Camperverhuurders in Frankrijk rekenen voor de huur van een camper vaak vaste prijzen. Als je de camperreis ver voor vertrek boekt, juni/juli/augustus voor een reis volgens jaar, kan dit eventuele vroegboek kortingen opleveren.

  Met de camper rijden in Frankrijk

  Kijk ruim voor je vertrek, de vereiste reisdocumenten voor Frankrijk na. Huur je een camper met een massa hoger dan 3.500 kg, dan is een rijbewijs C vereist. Bij het huren van een camper met een massa lager dan 3.500 kg, is het gewone rijbewijs voldoende. Op de Franse wegen gelden ook verschillende regels met betrekking tot tol en maximale snelheden gebaseerd op deze 3.500 kg. massa regeling.

  Kampeermogelijkheden Frankrijk

  Frankrijk kent een groot aantal erkende campings met vaak prima voorzieningen voor campers. Ook mag er in Frankrijk vaak op parkeerplaatsen worden overnacht tot maximaal 7 dagen en langs de snelweg maximaal 24 uur. Voor het overnachten op parkeerplaatsen gelden verschillende regels vaak aangegeven op borden. Voor een uitgebreid overzicht van de erkende campings kunt je de ANWB-gids of de ACSI-gids raadplegen.

  Camperexperts Frankrijk van Victoria CamperHolidays

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Frankrijk? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Bezoek het bekende eiland Mont Saint-Michel tijdens een camperreis door Frankrijk.

  LE MONT SAINT-MICHEL

  Le Mont Saint-Michel
  Le Mont Saint-Michel is één van de bekendste bezienswaardigheden van Normandië. Bewonder de historische gebouwen tijdens een wandeling door de smalle straatjes van het eiland en vergeet zeker niet de abdij te bezoeken.

  Ontdek de prachtige natuur van Les Gorges du Verdon tijdens een camperreis door Frankrijk

  LES GORGES DU VERDON

  Les Gorges du Verdon
  Les Gorges du Verdon is één van de langste kloven van Europa. Van steile kloven, azuurblauw water, verborgen strandjes tot tal aan wandelpaden het natuurgebied heeft het allemaal.

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Ontdek de Franse natuur en cultuur tijdens een camperreis door Frankrijk. Rij langs door het afwisselende landschap met bergen, wijngaarden, bossen en de uitgestrekte kustlijn. Breng een bezoek aan Parijs en bewonder de beroemde Eifeltoren. Ga terug in de tijd tijdens een wandeling op het eiland Mont Saint Michel. Tijd voor wat meer actie? Ga wandelen, mountainbiken of paragliden in Chamoinx-Moint-Blanc. Kortom, Frankrijk heeft genoeg te bieden tijdens een camperreis.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrek welke reisdocumenten vereist zijn voor het reizen naar Frankrijk. Als je een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Huur je een kleinere camper met een gewicht onder de 3.500 kg? Dan voldoet het gewone rijbewijs.

  Kamperen

  Frankrijk is een ideale bestemming voor een camperreis. In Frankrijk is het vaak toegestaan om op parkeerplaatsen te overnachten, de regels worden per parkeerplaats aangegeven met borden. Daarnaast is er een ruim aanbod aan grote en kleine campings met alle voorzieningen voor een aangename overnachting.