De ultieme camperreis door West-Amerika


  Heeft u altijd al een camperreis door West-Amerika willen maken? Dan is dit de ultieme route voor uw camperreis! Tijdens deze camperreis komt u langs alle highlights van West-Amerika van de bekende Nationale Parken als Yosemite, Zion en de Grand Canyon tot de het bruisende stadsleven van Los Angeles, San Francisco, en Las Vegas. Lees verder en ontdek alles wat u kunt verwachten van deze onvergetelijke camperreis door West-Amerika. 

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Amerika? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.  Afstand - ongeveer 2.400 mijl  (3.860 kilometer)

   Duur - 17 dagen

  Vertrek vanaf Los Angeles, San Francisco of Las Vegas


  Dag 1: Ophalen van de camper in Los Angeles

  Uw onvergetelijke camperreis door West-Amerika gaat beginnen! Vandaag haalt u na een overnachting in een hotel uw camper op in Los Angeles. Als u uw camper heeft opgehaald, is het tijd om op pad te gaan richting het noorden via Route 101 op weg naar Santa Margarita Lake KOA. De reis van vandaag duurt ongeveer 4 uur en brengt u langs de zogenaamde 'Amerikaanse Riviera' in de regio van Santa Barbara waar u kunt genieten van de stranden en u eventueel een stop kunt maken bij één van de gezellig restaurantjes op de route. Onderweg kunt u ook een stop maken bij Chumas Painted Cave waar u historische kleurrijke muurschilderingen kunt bewonderen. Lees ook onze blog De eerste dag met de camper met handig tips voor het ophalen van uw camper.


  Dag 2/3: Op weg naar San Francisco

  Vandaag reist u verder langs de westkust omhoog in de richting van San Francisco. De ongeveer 4,5 uur durende reis van vandaag brengt u langs de indrukwekkende kust met de Big Sur en Pebble Beach. Tijdens de reis kunt u er voor kiezen om een stop te maken in Carmel of Monterey, en als de tijd het toelaat kunt u er ook voor kiezen om een extra dag in deze regio te blijven en de prachtige natuur en stranden te bewonderen. Na een stop bij Carmel of Monterey vervolgd u uw weg om over de bekende Golden Gate Bridge over te steken. Een aanrader voor de overnachting is de KOA Petaluma camping, waar u tot rust kunt komen en kan genieten van de faciliteiten die de camping aanbiedt.  Dag 4: Yosemite National Park

  Vandaag staat er een reis van ongeveer 4,5 uur op de planning die u van San Francisco naar Yosemite National Park brengt. Geniet wanneer u San Francisco verlaat van het prachtige uitzicht over San Pablo Bay. Op uw route van San Francisco naar Yosemite National Park is uw eerste kennismaking met het prachtige nationale park het uitzichtpunt, Tunnel View. Bewonder het uitzicht over de vallei waar bergen, watervallen en groene natuur samenkomen. Wij raden aan om 2 overnachtingen in te plannen om genoeg tijd te hebben om het National Park te zien. Een echte must-see tijdens uw bezoek zijn de Yosemite Falls, die met zijn 740 meter één van de hoogste watervallen ter wereld is! Wilt u overnachten op één van de campings in het nationale park zelf? Wees er snel bij want de campings zijn zeer populair en vaak binnen enkele minuten vol geboekt.  


  Dag 5: Sequoia National Park

  Geniet nog een keer van het prachtige Yosemite National Park wanneer u door het park rijdt om in de richting van Sequoia National Park te rijden. Nadat u Yosemite National Park heeft verlaten rijdt u door het prachtige Sierra National Forest op weg naar de stad Frenso. Het laatste stuk van de reis van vandaag rijdt u over de kronkelende Route 198 naar Sequoia National Forest, waar u 's werelds grootste bomen kunt bewonderen. De General Sherman Tree is officieel gezien de grootste boom ter wereld, al doen veel andere bomen er nauwelijks voor onder. Tijdens uw dag in dit unieke nationale park kunt u meer te weten te komen over het park in het museum of bezoekerscentrum of ga voor wat actiefs en wandel over één van de prachtige wandelpaden.   Dag 7/8: Las Vegas

  Een bezoek aan de 'stad van de lol', Las Vegas mag natuurlijk niet ontbreken wanneer u in West-Amerika bent. Vandaag wordt een redelijk lange reis dag van ongeveer zeven uur, over voornamelijk snelwegen. Reist u tussen september en juni? Dan kunt u de reis verlengen en door de prachtige Death valley te rijden. In de zomermaanden is het vanwege de hoge temperaturen niet toegestaan om met de camper door de Death Valley te rijden. Als u voor de langere optie kiest raden wij aan om te overnachten op Furnance Creek camping, let wel op want deze camping moet van te voren zijn gereserveerd om een plekje te garanderen. Als u rechtstreeks naar Las Vegas reist kunt u twee overnachtingen op Circus Circus, een RV park direct naast de Strip. Deze ideale locatie maakt het eenvoudig om een wandeling te maken over de boulevard of één van de wereldshows zoals Cirque de Soleil te bewonderen. Als u in Las Vegas bent, denk dan ook eens aan het bezoeken van het Neon Museum. In dit museum staan de oude neon borden van de casino's tentoongesteld. 


  Dag 9: Zion National Park

  Vandaag verlaat u de bruisende stad voor het derde Nationaal Park van de reis, Zion National Park. Zion National Park is één van de Utah Mighty 5 en bestaat uit twee canyons namelijk Zion Canyon en Kolob Canyon. De bekendste route door het park is de Zion Canyon Scenic Drive, die u langs verschillende uitzichtpunten, bezienswaardigheden en wandelroutes brengt. Reist u tussen midden maart en oktober naar de Scenic Drive? Dan kunt u niet zelf rijden maar kunt u uw camper parkeren op de parkeerplaats en gebruik maken van de gratis shuttle. Rondom Zion zijn verschillende campings met goede voorzieningen voor de camper waar u kunt overnachten. Deze campings zijn zeer gewild en vaak snel volgeboekt. Als u hier wilt overnachten moet u er dus snel bij zijn.  Dag 10: Bryce Canyon National Park 

  De reis van Zion naar Bryce Canyon National Park van vandaag is ongeveer een uur, wat u alle tijd geeft om de prachtige natuur te bewonderen. Het unieke landschap met zijn tal aan kleuren is een echte highlight van uw camperreis. Bryce Canyon National Park heeft één toegangsweg, Route 63 die zich aan de noordkant van het park bevindt. Route 63 loopt helemaal door het park tot het zuidelijkste uitzichtpunt Rainbow Point. Tijdens de rit over Route 63 komt u langs verschillende uitzichtpunten en het wandelpad Navajo Loop Trail. Aangezien bijna alle stops zich bevinden aan de oostkant van de route, raden wij aan om eerst helemaal door te rijden tot Rainbow Point en om op de terugweg de andere stops te ontdekken. Ook voor dit nationale park geldt dat de twee campings zeer populair zijn en u op tijd moet boeken als u hier wilt overnachten. Als dit echter niet lukt, zijn er in de regio van Bryce Canyon genoeg andere campings te vinden. 


  Dag 11/12: Lake Powell en Antelope Canyon

  De ongeveer drie uur durende reis van vandaag brengt u bij Lake Powell en Antelope Canyon. Wij raden u aan om een overnachting in de buurt van Lake Powell in te plannen om zowel een dag van Lake Powell als van Antelope Canyon te kunnen genieten. Geniet van een ontspannen dagje op het water tijdens uw camperreis bij Lake Powell. Bewonder de prachtige omgeving met rode rotsen tijdens een boot of kajak tocht of ontdek de omgeving tijdens een wandeling langs het meer. Ontdek de door erosie gevormde kronkelige rotswanden van Antelope Canyon tijdens een wandeling met een gids. Tijdens de wandeling wordt u betoverd door de verschillende kleuren oranje die door het lichtinval continu verschillen.   Dag 13/14: Grand Canyon National Park 

  Vandaag brengt een rit van ongeveer drie uur u bij de bekende Grand Canyon. Wij raden u aan om twee overnachtingen op één van de campings rond de Grand Canyon te boeken om alle highlights te kunnen zien. De Grand Canyon bestaat uit twee delen namelijk de North Rim en de South Rim. Omdat de South Rim het hele jaar geopend is en goed bereikbaar is, wordt dit deel het vaakst bezocht. In de Grand Canyon Village in de South Rim kunt u voor meer informatie over de Canyon terecht in het bezoekerscentrum, maar ook kunt u tot rust komen in verschillende faciliteiten als restaurants. Het bewonderen van de Canyon kan op verschillende manieren, zo kunt u ervoor kiezen om een helikopter of ezeltocht te maken maar ook om al wandelend op pad te gaan. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken regelmatig bussen die over Hermit Road en Desert View Drive rijden waar u uit kan stappen voor verschillende uitzichtpunten en wandelroutes. 


  Dag 15: Route 66

  Na een onvergetelijk bezoek aan de Grand Canyon is het vandaag tijd om te beginnen met de terugreis in de richting van Los Angeles. Een deel van de reis van ongeveer twee uur rijdt u over de bekende Route 66. Een echte aanrader om te bezoeken is het Route 66 museum in Kingman. Ook kunt u ervoor kiezen om de historische gebouwen van Old town Kingman te ontdekken tijdens een wandeling met een gids of bezoek één van de spookstadjes in de buurt van Kingman. Onze aanrader is om te overnachten op één van de campings in Kingman. 


  Dag 16: Hoover Dam en Mojave National Preserve 

  Op de een na laatste dag van de reis staat er een dag met twee stops op de planning. Het eerste deel van de reis brengt u na een rit van ongeveer 1,5 uur, bij de eerste bezienswaardigheid van de dag de Hoover Dam. Het tweede deel van de reis brengt u bij uw eindbestemming van de dag, het Majove National Preserve waar u kunt overnachten op één van de campings. De Hoover Dam die gebouwd is om energie op te wekken, wekt tegenwoordig energie op voor de staten Californië, Arizona en Nevada. Tijdens uw bezoek heeft u vanaf het bezoekerscentrum een mooi uitzicht over de dam zelf en de prachtige natuur van de omgeving. U kunt ervoor kiezen om een rondleiding door de generatoren van de dam te volgen of geniet van een dagje op het water en ga zwemmen, kajakken of vissen op Lake Mead. Het woestijnachtige landschap van Mojave National Preserve met zijn rode cilindervormige bergen en verschillende woestijnplanten zoals de bekende Joshua Tree is een landschap dat u nog niet eerder bent tegengekomen tijdens uw camperreis. Mojave National Preserve is ongekend groot en heeft veel te zien, het is daarom verstandig om eerst langs het bezoekerscentrum te gaan om te bepalen wat u echt wilt zien. 


  Dag 17: Inleveren van de camper in Los Angeles

  Vandaag is dan jammer genoeg toch de laatste dag van de rondreis aangebroken. Aangezien de rit van Mojave National Preserve naar Los Angeles nog ongeveer vier uur is, wordt het redelijk vroeg op pad om de camper op tijd te kunnen inleveren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de reis te verlengen en de stad Los Angeles nog te leren kennen. Het is echter niet aan te raden om met de camper door Beverly Hills te rijden. Door de krappe bochten is het lastig manouvreren met zo'n grote Amerikaanse camper. Nadat de camper is ingeleverd bij de camperverhuurder zit de camperreis er helaas weer op.  


  Gaat u voor het eerst op camperreis in Amerika? Dan is dit een ideale route die u langs veel van de highlights van Amerika brengt! Tijdens de camperreis komt u langs de bekende bruisende steden als San Francisco en Las Vegas maar ook kunt u de ongekend populaire Nationale Parken als Yosemite, Zion en de Grand Canyon bezoeken. De bovenstaande camperroute door West Amerika begint en eindigt in Los Angeles, maar u kunt er ook voor kiezen om de camper op te halen en in te leveren in San Fransico of Las Vegas.