Je bevindt je hier: Home - Italië

  Camperreizen Italië

  Wil je een camper huren voor een reis in Italië? Start uw camperreis vanuit één van de locaties verspreid door Italië en ervaar de vrijheid van een camper! Bezoek het Colloseum in Rome of proef een typisch Italiaanse aperitivo in Milaan. Ga mountainbiken in Toscane of geniet van zon, zee en strand aan de Amalfi kust. Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Italië? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over Italië
  De Italiaanse republiek bestaat uit 20 regio’s die zijn onderverdeeld in 103 provincies. De hoofdstad van Italië is Rome, andere grote steden zijn Florence, Napels, Milaan, Turijn en Venetië. Italiaans is in Italië de voertaal, maar is ook in 4 andere landen een officiële taal. De euro wordt in Italië gebruikt als munteenheid.

  De voordelen van een campervakantie in Italië
  Ontdek Italië op je eigen tempo tijdens een camperreis. Bezoek tijdens je reis de vele bezienswaardigheden op de gekozen route. Overnachten aan de kust of toch in de bergen? Het kan door de vrijheid dat een camper je biedt! Niet met koffers sjouwen en toch je bagage bij de hand, dat is het gemak van een camper.

  Bezienswaardigheden in Italië
  Bezoek tijdens je camperreis in Italië de vele bezienswaardigheden. De afwisseling van natuur en cultuur heeft voor ieder wat te wils. Bezoek de 5 dorpjes van de Cinque Terre in het gelijknamige nationale park of stap terug in de tijd tijdens een bezoek aan Pompeï. Ervaar een gondeltocht in het historische Venetië of neem een kijkje bij de toren van Pisa. Ga voor wat meer avontuur mountainbiken in de Dolomieten of bewandel het panoramische greenway pad langs het Comomeer.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Italië?
  Ervaar tijdens je camperreis in Italië de vrijheid van een camper en ontdek de bezienswaardigheden die Italië te bieden heeft. Begin je camperreis in één van de verhuurlocaties verspreid door Italië en geniet van de ultieme vrijheid die een camperreis je biedt!

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Italië?
  Een camperreis in Italië is een unieke ervaring, in welke periode je ook vertrekt. Italië kent 3 klimaten, met het voornaamste verschil in klimaat tussen het noorden en het zuiden van het land. In de zomermaanden ligt de temperatuur in Italië gemiddeld tussen de 26 en 30 graden. Door de hoogteverschillen binnen het land kan de temperatuur in het zuiden oplopen tot tegen de 40 graden. Deze warme temperaturen zorgen voor de mogelijkheid tot een zonvakantie in het zuiden en een actievere vakantie in het noorden. De warmere temperaturen in het zuiden van Italië zorgen voor een prachtig voor- en najaar. In het voorjaar loopt de temperatuur in het zuiden vanaf mei vaak snel op richting de 20 graden. Ook in het najaar kun je in het zuiden van het land nog relatief lang nagenieten van een aangename 20 graden. Door deze aangename temperaturen zijn het voor- en najaar een zeer geschikte periode voor een actievere vakantie. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Italië tussen de 4 graden en het vriespunt. Net als in de zomer, liggen de temperaturen in het noorden van het land lager dan in het zuiden. Op wintersport in Italië? Het kan! In de Dolomieten en de Alpen ligt vaak veel sneeuw en is zeer geschikt voor een wintersportvakantie.

  Welke camper moet ik kiezen?
  Met de camper naar Italië kan op verschillende manieren met Victoria CamperHolidays. Je kunt kiezen uit verschillende campermodellen met verschillende groottes en indelingen. Alleen op reis of met een groter gezelschap? Campers zijn te huur voor een reisgezelschap van maximaal 6 personen. De keuze uit verschillende comfort opties, zorgen altijd voor een passende camper voor je reiswensen, gezelschap en budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?
  Een camperreis naar Italië biedt verschillende mogelijkheden. De keuze voor een campermodel en de indeling van de camper wordt vaak bepaald door de samenstelling van het reisgezelschap. De keuze uit comfort opties kan zowel worden bepaald door je wensen, reisgezelschap, budget of een combinatie van het vooraf genoemde.

  De prijs van een camper in Italië
  Camperverhuurders in Italië, Nederland en Duitsland hanteren vaak vaste prijzen voor de huur van een camper. Als je je camperreis in Italië ver vooraf boekt, juni/juli/augustus van het huidige jaar voor een vertrek volgend jaar, kun je kosten besparen door mogelijke vroegboek kortingen.

  Met de camper rijden in Italië
  Controleer voor je vertrekt voor je camperreis in Italië, de voorgeschreven reisdocumenten. Huur je een grotere camper met een massa hoger dan 3.500 kg.? Dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Als je een camper huurt met een massa lager dan 3.500 kg. is het gewone rijbewijs voldoende.

  Kampeermogelijkheden Italië
  Italië is zeer populair onder de kampeerders en kent een grote hoeveelheid aan erkende campings met goede voorzieningen. Met de camper mag je in Italië ook overnachten op de zogenaamde area di sosta, aangegeven parkeerplekken voor de camper. Voor een overzicht van de camperplaatsen in Italië kunt u de ANWB-gids of de ACSI-gids raadplegen.

  Camperexperts Italië van Victoria CamperHolidays
  Wil je een camper huren in Italië of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen je graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Rij door Toscane tijdens een camperreis in Italië met Victoria CamperHolidays

  TOSCANE

  Wijnstreek Toscane
  Geniet van deze prachtige wijnstreek, de levendige steden zoals Pisa en Florence en ontdek de geschiedenis van Toscane.

  Bezoek Sardinië tijdens een campervakantie in Italië met Victoria CamperHolidays

  SARDINIË

  Tropisch Sardinië
  Sardinië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Ontdek de helder blauwe kust, de ongerepte natuur en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken.

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Het culinaire Italië bestaat uit 20 regio's met als hoofdstad Rome. Het land staat bekend om de heerlijke Italiaanse keuken, de prachtige wijnstreek Toscane en tal van populaire grote steden, zoals Pisa, Milaan en Napels. Ook Italië heeft bekende nationale parken. Denk bijvoorbeeld aan de Dolomieten, de idyllische dorpjes in Cinque Terre en de bekende vulkaan Vesuvius. Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan Pompeï of neem een gondeltocht door Venetië. Italië heeft genoeg te beleven en te proeven.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Check voor je op pad gaat buiten Nederland, welke reisdocumenten en eventuele autovignetten je nodig hebt. Als je een grote camper, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heb je minimaal rijbewijs C nodig, anders voldoet het gewone rijbewijs.

  Kamperen

  Ontdek Italië op je eigen tempo tijdens een camperreis. Italië is zeer populair onder kampeerders en kent tal van erkende campings met goede voorzieningen. Daarnaast is het ook toegestaan om op de zogenaamde area di sosta te overnachten met een camper. Dit zijn aangegeven parkeerplekken voor de camper. Het reserveren van een campingplek is vaak nodig bij bekende Italiaanse trekpleisters.