Duurzaamheid


  Reizen is een geweldige ervaring maar heeft helaas ook een negatieve impact op het milieu. Door de broeikasgassen die worden uitgestoten door de vliegtuigen, auto’s, bussen, boten en campers waarmee we reizen. Deze emissies zijn mede verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en dus uiteindelijk ook voor klimaatverandering. Daarom zetten wij ons als Victoria CamperHolidays in op het gebied van duurzaamheid zodat ook komende generaties kunnen genieten van onvergetelijke reizen naar prachtige bestemmingen. Sinds juli 2021 hebben wij ons daarom ook aangesloten bij Travelife. 


  Onze missie

  Het team bestaat uit professionals met jarenlange ervaring in de reiswereld, bij (grote) internationale touroperators en in de luchtvaart. Wij kennen de bestemmingen en alles op het gebied van het reizen met een camper. Het is onze passie om de klanten een ultieme campervakantie te bezorgen. Het maakt niet uit waar naartoe. 

  Naast onze passie voor camperreizen zijn de bestemmingen van je camperreis erg belangrijk voor ons. Daarom houden wij bij het samenstellen van onze reizen rekening met mens, natuur, cultuur en milieu zodat ook komende generaties kunnen genieten van onvergetelijke reizen op aantrekkelijke bestemmingen. Victoria CamperHolidays voldoet aan de gestelde eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisaties, door op het kantoor milieubewuste keuzes te maken en samen te werken met milieubewuste leveranciers. Een korte reis door Duitsland, over de Alpen naar Italië of rondtoeren door Amerika. Elk gebied, elk land heeft z'n eigen kenmerken en charmes. 

  Onze droom is… 

  Om jou, als klant, een fantastische campervakantie te bezorgen, waar je wilt en hoe je wilt. Bent je alleen geïnteresseerd in het huren van een camper? Geen probleem! Vind je het prettig dat wij ook de vluchten, eventuele hotelovernachting na aankomst van de vlucht en de transfer naar de verhuurlocatie van de camper verzorgen, dat doen we ook. Geen internet platform of marktplaats zijn, maar je een zorgvuldig geselecteerd aanbod van campers en camperreizen aan te bieden, waardoor het je gemakkelijk wordt gemaakt om een keuze te maken.

  Ben je benieuwd naar ons gehele duurzaamheidsbeleid? Neem dan contact met ons op via info@victoriacamperholidays.nl

   

  Hoe kun je je steentje bijdragen?

  Om nog generaties lang te kunnen genieten van het reizen zijn er verschillende kleine aspecten waar je voor en tijdens uw reis op kunt letten om de negatieve impact op het milleu te beperken. 


  Voordat je op reis gaat

  Voordat je op reis gaat zijn er al een aantal aspecten waar je rekening mee kunt houden om de negatieve impact op het millieu te beperken.

   Boek directe vluchten in plaats van vluchten met tussenstops.

   Vermijd binnenlandse vluchten en kies waar mogelijk als alternatief het openbaar vervoer.

   Maak gebruik van het openbaar vervoer of transfers voor meerdere reizigers als vervoersmiddel van en naar de luchthaven.

   Maak bij het boeken van hotels gebruik van de website bookdifferent om te kijken of het gewenste hotel zich bezig houdt met duurzaamheid voor zowel het milieu als de lokale bevolking.

  Wil je naast deze kleine veranderingen meer doen voor het milieu? Denk dan eens aan het compenseren van de co2-voetafdruk die gegenereerd wordt met je reis. Om er zeker van te zijn dat het bedrag voor compensatie daadwerkelijk goed gebruikt wordt raden wij aan om te compenseren via GreenSeat of direct bij de luchtvaartmaatschappij. 

   

  Tijdens je reis

  Ook tijdens je reis zijn er een paar aspecten waar je op kunt letten om de negatieve impact op het milieu te beperken. Dit betreft aspecten van het rijden met de camper, de lokale bevolking en economie tot het meenemen van souvernirs.


  Rijden met de camper

  Tijdens het rijden met de camper zijn er een paar aspecten die het brandstofverbruik van de camper verminderen.

  Het eerste wat wordt aangeraden om brandstof te besparen is het niet te snel optrekken tijdens het rijden met de camper. Een camper is gemaakt voor recreatie en niet voor het snel verplaatsen van a naar b. Zorg er wel voor dat je vlot doorrijdt op een verantwoorde wanneer om ander weggebruikers niet tot last te zijn. Ook helpt het constant houden van uw snelheid met het besparen van je brandstof gebruik. Huur je een handgeschakelde camper? Dan raden wij aan om op tijd door te schakelen naar een hogere of lagere versnelling om brandstof te besparen. Wanneer je ergens moet wachten zet dan de camper uit. Dit geldt natuurlijk niet voor het wachten voor verkeerslichten maar wel wanneer je moet wachten op een passagier, of bijvoorbeeld snel even ergens naar binnen gaat. Anticipeer tijdens het rijden met de camper ver vooruit om te voorkomen dat je ineens vol op de rem moet. Niet alleen is het veiliger, maar ook brandstof besparend. Rijd je met de camper op een steilere weg? Schakel dan terug naar een lagere versnelling en druk de rem niet volledig in om oververhitting en mogelijke permanente schade te voorkomen.


   Het gebruik van plastic

  Tijdens je reis zal je vooral in Amerika en Canada merken dat veel winkels uw aankopen in plastictasjes verpakken. Vaak gooi je eenmaal terug in de camper deze tasjes direct weer weg. Daarom raden wij als alternatief aan om standaard een herbruikbare tas mee te nemen om zo het onnodig veel gebruik van plastic tasjes te verminderen. Ook is het op veel reisbestemmingen een gewoonte om flessen water te kopen in plaats van water uit de kraan drinken, omdat hier vaak chloor aan toegevoegd wordt. Om het kopen van waterflessen te verminderen kun je het water ook eerst koken voor het drinken of koop van te voren een herbruikbare fles met waterfilter, zo kun je overal gewoon water uit de kraan blijven drinken. 

   

   De lokale economie

  Gedurende je camperreis zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de lokale economie en bevolking te steunen. Wanneer je op reis bent wil je waarschijnlijk één van de bekende fastfoodketens uitproberen, en dat is natuurlijk geen probleem! Let er wel op dat fastfoodketens minder goed zijn voor het milieu en de lokale bevolking en economie. Wij raden je daarom aan om waar mogelijk te winkelen en uit eten te gaan bij kleinschalige lokale bedrijven. Wil je bij een van de bezienswaardigheden een tour boeken? Boek dan een tour bij een lokale organisatie met lokale gidsen. Niet alleen weten de lokale gidsen vaak meer en leukere informatie over de bezienswaardigheid maar zo steun je ook de lokale economie en bevolking. Wanneer je uiteten gaat tijdens je camperreis zal je merken dat het op veel bestemmingen heel gewoon is om fooien te geven. Vaak is het gewoonlijk om ongeveer tussen de 10% en 20% fooi te geven over de prijs die wordt aangegeven op de kassabon. Bij sommige restaurants in Amerika en Canada wordt de fooi al vermeldt op de kassabon onder de naam 'gratuity'. Ga je uiteten met een grotere groep? Dan kan het ook zijn dat de fooi al bij de totale prijs op de kassabon inbegrepen is.  

   

   Souvenirs

  Het meenemen van een souvenir als aandenken aan je reis is vaak een standaard aspect van reizen. Echter zijn er ook bepaalde artikelen die je niet zomaar mee naar huis mag nemen:

  • Beschermde plant- en diersoorten dit is inclusief producten die hiervan gemaakt zijn zoals ivoren sieraden en tassen van krokodillenleer;
  • Artikelen met culturele waarde zoals schilderijen mag je niet meenemen vanuit het land van herkomst
  • Nepartikelen mogen meegenomen worden mits in kleine hoeveelheden en voor eigen gebruik. Onder nepartikelen worden nagemaakte merkartikelen verstaan. 

  Mocht je meer informatie willen over welke souvenirs je wel en niet mee terug mag nemen van je reis? Bekijk dan de volledige informatie op de website van de rijksoverheid.