U bevindt zich hier: Home - Portugal

  Camperreizen Portugal

  Wilt u een camper huren of een camperreis (inclusief vluchten) in Portugal maken? Ontdek de ultieme vrijheid tijdens uw camperreis in Portugal. Geniet van zon, zee en strand in de Algarve, of bezoek de toren van Belém in Lissabon. Geniet van de natuur tijdens een wandeling door het nationaal park Peneda-Gerês of wandel door de historische straatjes van Faro.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Portugal? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Over Portugal

  De Portugese republiek, bestaat uit 5 regio’s en ook de eilandgroepen Madeira en de Azoren behoren tot Portugal. Lissabon is zowel de hoofdstad als de grootste stad van Portugal. In Portugal wordt de Euro gebruikt als munteenheid. De officiële voertaal in Portugal is het Portugees, ook spreken en verstaan veel inwoners Engels, Spaans of Frans.

  De voordelen van een campervakantie in Portugal

  Gaan en staan waar u wilt? Dat is de vrijheid dat een camper u biedt! Ontdek Portugal op uw eigen tempo tijdens uw eigen gekozen route. Bezoek overdag de historische dorpjes of prachtige natuurparken en overnacht ’s nachts aan de uitgestrekte kust. Tijdens uw campervakantie in Portugal heeft u altijd uw spullen bij de hand, zonder elke keer de koffers te moeten pakken.

  Bezienswaardigheden in Portugal

  Ontdek tijdens uw campervakantie in Portugal de grote diversiteit aan bezienswaardigheden dat het land te bieden heeft. Bezoek de kleurrijke paleizen en kastelen in Sintra of ontdek de grotten van Benagil tijdens een boottocht. Combineer een wijnreis door de Douro Vallei met een bezoek aan het historische centrum van Porto. Kom in actie tijdens een surfles in de Algarve of geniet van de natuur tijdens een mountainbike tocht. Ontdek Lissabon tijdens een ritje met tram 28 of geniet op één van de terrasjes van een typisch Portugese Pastel de Nata.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Portugal?

  Begin uw campervakantie in Faro, Lissabon of Porto en ga op avontuur in het veelzijdige Portugal! De combinatie van snelwegen en prachtige binnenlandse wegen, maken uw camperreis in Portugal een unieke ervaring.

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Portugal?

  Met de camper naar Portugal is in welke periode u ook op reis gaat een bijzondere ervaring. Portugal kent een combinatie van een zee- en een Middellands-zeeklimaat. De aangename temperaturen in het voorjaar en de bloeiende natuur maken dit een zeer geschikte periode voor een camperreis in Portugal. De zomermaanden zijn vaak warm met temperaturen rond de 30 graden. In het binnenland en de Algarve kunnen temperaturen zelfs oplopen tot 40 graden. Door de relatief lage luchtvochtigheid in Portugal zijn zelfs deze warme temperaturen aangenaam. Het najaar in Portugal kent aangename temperaturen rond de 20 graden. Deze temperaturen, in combinatie met de prachtige kleuren in de natuur, maken het zeer geschikt om in deze periode op pad te gaan met de camper. De winterperiode in Portugal is mild, met in de Algarve en aan de kust temperaturen tussen de 15 en 18 graden. Het noorden van Portugal kent koelere temperaturen met zelfs kans op sneeuw. Het maken van een camperreis in de winter is vooral in de gebieden met mildere temperaturen een aanrader!

  Welke camper moet ik kiezen?

  Voor uw camperreis naar Portugal biedt Victoria CamperHolidays verschillende campermodellen aan. Alleen of met een groter reisgezelschap op reis? Het kan! Campers zijn te huur voor maximaal 6 personen per camper. Ook heeft u keus uit verschillende comfort opties die passen bij uw wensen en budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Met de camper naar Portugal kan met verschillende campermodellen. Het kiezen van een geschikte camper kan zowel gebaseerd zijn op uw reiswensen als uw reisgezelschap. U kunt kiezen uit verschillende camper groottes en indelingen, passend bij uw reiswensen, reisgezelschap en budget.

  De prijs van een camper in Portugal

  Camperverhuurders in Portugal hanteren vaak vaste prijzen voor het huren van een camper. Het vroeg boeken van uw camperreis in Portugal, in juni/juli/augustus van het huidige jaar voor een reis volgend jaar, kan zorgen voor mogelijke vroeg boek kortingen.

  Met de camper rijden in Portugal

  Controleer voor u vertrekt voor uw camperreis naar Portugal de voorgeschreven reisdocumenten. Huurt u een camper met een massa lager dan 3.500 kg? Dan voldoet het gewone rijbewijs. Indien u een camper huurt met een massa hoger dan 3.500 kg. dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs C.

  Kampeermogelijkheden Portugal

  Portugal is een zeer geschikt land voor een campervakantie omdat er op veel plekken overnacht mag worden. Naast de vele geregistreerde campings, is het ook toegestaan om op gewone parkeerplaatsen te overnachten. Let echter wel op de regels met betrekking tot overnachten op parkeerplaatsen. Voor een volledig overzicht van geregistreerde campings kunt u de ANWB- en de ACSI-gidsen raadplegen.

  Camperexperts Portugal van Victoria CamperHolidays

  Wilt u een camper huren in Portugal of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen u graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Bezoek Lissabon tijdens een campervakantie in Portugal met Victoria CamperHolidays

  LISSABON EN OMSTREKEN

  Lissabon en omstreken
  Ontdek het levendige Lissabon. Op een klein uurtje rijden van Lissabon ligt het Palácio de Pena. Dit kleurrijke kasteel is omringd door een bosrijk landgoed.

  Bezoek de Algarve tijdens een camperreis door Portugal met Victoria CamperHolidays

  ALGARVE

  Algarve
  De kust van Algarve is erg geliefd bij toeristen. Zowel in de winter als in de zomer komen er veel toeristen naar deze regio, met als populairste badplaats Albufeira.

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  De Portugese republiek, bestaande uit 5 regio's en de eilandgroepen Madeira en de Azoren, heeft voor ieder wat wils. Ontdek tijdens uw campervakantie door Portugal de diverse bezienswaardigheden. Van kleurrijke paleizen en kastelen tot de ruwe kustlijn en grotten in de Algarve. Ook voor wijnliefhebbers is Portugal een geschikte bestemming. Rij met de camper door de Douro Vallei en geniet van het adembenemende uitzicht op de wijngaarden.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Check voor u op pad gaat buiten Nederland, welke reisdocumenten en eventuele autovignetten u nodig heeft. Als u een grote camper, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heeft u minimaal rijbewijs C nodig, anders voldoet het gewone rijbewijs.

  Kamperen

  Portugal is een zeer geschikt land voor een campervakantie omdat er op veel plekken overnacht mag worden. Naast de vele geregistreerde campings, is het ook toegestaan om op gewone parkeerplaatsen te overnachten. Let echter wel op de regels met betrekking tot overnachten op parkeerplaatsen. Voor een volledig overzicht van geregistreerde campings kunt u de ANWB- en de ACSI-gidsen raadplegen.