Je bevindt je hier: Home - IJsland

  Camperreizen IJsland

  Wil je een camper huren of een camperreis (inclusief vluchten) in IJsland maken? Ervaar de vrijheid en voordelen van een camper tijdens een camperreis in IJsland. IJsland staat bekend om de prachtige ongerepte natuur, ontdek de vele watervallen of wandel over het zwarte strand van Vik. Toch iets cultureels? Bezoek het Art Museum in Akureyri of wandel door de moderne binnenstad van Reykjavík.

  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in IJsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over IJsland

  De eilandstaat IJsland is het op één na grootste eiland van Europa en is onderverdeeld in 8 regio’s. De hoofdstad en grootste stad van IJsland is Reykjavìk, waar meer dan de helft van de gehele bevolking woont. De officiële taal in IJsland is IJslands, tegenwoordig spreken en verstaan de meeste IJslanders ook Engels. De munteenheid die wordt gebruikt in IJsland is de IJslandse kroon (ISK).

  De voordelen van een campervakantie in IJsland

  Ontdek IJsland met de camper en ervaar de ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt, tijdens de zelf gekozen route door IJsland. Gedurende de camperreis heb je u al je spullen bij de hand, zonder te hoeven sjouwen met je bagage. Overnachten aan de kust, of toch midden in de natuur? Het kan beide met de ultieme vrijheid van een camperreis.

  Bezienswaardigheden in IJsland

  Ontdek tijdens een campervakantie in IJsland de diverse bezienswaardigheden. Van de ongerepte natuur tijdens een bezoek aan de lava grotten van Vidgelmir, tot het prachtige noorderlicht. Ga op avontuur tijdens een ‘ice climbing’ tour door de Sólheimajökull gletsjer of spot walvissen in het noorden van IJsland. Tijd voor ontspanning? Kom tot rust in ‘the blue lagoon’ of fiets op je gemak door Reykjavík en proef tijdens een pauze een typisch IJslandse Pylsa.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in IJsland

  Begin je camperreis in Keflavik, IJsland en ontdek de diversiteit die IJsland te bieden heeft. Ervaar de ongerepte natuur, sportieve activiteiten of cultuur tijdens een campervakantie in IJsland.

  Welke periode is goed voor een campervakantie in IJsland

  IJsland heeft elk seizoen een grote diversiteit aan belevenissen. Kortom, in welk seizoen je IJsland ook bezoekt, een unieke ervaring wordt het zeker. IJsland kent 2 klimaattypes, het noordelijke deel heeft een koud zeeklimaat, dat overgaat naar in een toendraklimaat. Het voorjaar in IJsland is de perfecte tijd om de meer dan 200 vogelsoorten te zien broeden. De zomermaanden in IJsland zijn koel met een gemiddelde temperatuur van tussen de 7 en 14 graden. De temperatuur in de hoger gelegen gebieden komt in de zomer niet hoger dan ongeveer 5 graden. Geniet in de zomerperiode van de warmte in één van de heetwaterbronnen. Het prachtige kleuren die in het najaar ontstaan zorgen voor prachtige plaatjes van de ongerepte natuur van IJsland. De wintermaanden in IJsland zijn vaak relatief mild. Zowel in het zuiden als in het noorden ligt de temperatuur in de winter gemiddeld net onder het vriespunt. De wintermaanden zijn uiterst geschikt om het noorderlicht te bewonderen of te gaan langlaufen.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Victoria CamperHolidays biedt verschillende mogelijkheden voor het maken van een camperreis in IJsland aan. Kies voor je camperreis in IJsland uit verschillende campermodellen, zoals bijvoorbeeld één van de eco-modellen. Campers zijn te huur voor een reisgezelschap van maximaal 6 personen per camper. Naast de grootte van de camper, heb je keuze uit verschillende comfort opties passend bij je reis- gezelschap, wensen en budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Een camperreis in IJsland maken kan in verschillende campermodellen. Het reisgezelschap is vaak een bepalende factor met betrekking tot het kiezen van een campermodel. De verschillende groottes, indelingen en comfort opties van de campermodellen kunnen gekozen worden aan de hand van het reisgezelschap, budget of reiswensen.

  De prijs van een camper in IJsland

  Camperverhuurders in IJsland hanteren vaak ‘flex-prijzen’, met wekelijks wisselende prijzen aan de hand van de ontwikkelingen in vraag en aanbod.

  Met de camper rijden in IJsland

  Controleer voor je naar IJsland vertrekt, de voorgeschreven reisdocumenten. Bij het huren van een camper met een gewicht lager dan 3.500 kg., voldoet het reguliere rijbewijs. Huur je een camper met een gewicht hoger dan 3.500kg.? Dan dien je in het bezit te zijn het rijbewijs C.

  Kampeermogelijkheden IJsland

  IJsland is met 170 geregistreerde campings een zeer geschikte bestemming voor een campervakantie. Vaak zijn de campings in IJsland geopend vanaf begin juni tot eind augustus, afhankelijk van de locatie van de camping. Wil je een plekje op één van de campings in het hoog seizoen? Reserveer dan ruim van te voren. Een goed overzicht van de campings kun je vinden in zowel de ASCI- en de ANWB-gidsen.

  Camperexperts Italië van Victoria CamperHolidays

  Wil je een camper huren in IJsland of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen je graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Puur Natuur

  Bezoek het Jökulsárlón gletsjermeer tijdens een camperreis door IJsland met Victoria CamperHolidays

  GLETSJERS

  Jökulsárlón
  Ontdek het grootste en bekendste gletsjermeer van IJsland.

  Ontdek de vele watervallen van IJsland tijdens een camperreis met Victoria CamperHolidays

  WATERVALLEN

  Dettifoss
  IJsland heeft duizenden watervallen, waarvan Dettifoss de grootste waterval is.

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  De eilandstaat IJsland bestaat uit 8 regio's met als hoofdstad Reykjavík. IJsland staat bekend om de prachtige ongerepte natuur met watervallen, zwarte stranden, geisers, en grotten. Toch iets cultureels bezoeken? Ook dit kan! bezoek bijvoorbeeld het Art Museum in Akureyri. Ga op avontuur tijdens een ‘ice climbing’ tour door de Sólheimajökull gletsjer of spot walvissen in het noorden van IJsland. IJsland heeft genoeg te ontdekken en beleven.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer voor je vertrekt naar IJsland, de voorgeschreven reisdocumenten. Bij het huren van een camper met een gewicht lager dan 3.500 kg., voldoet het reguliere rijbewijs. Huur je een camper met een gewicht hoger dan 3.500kg.? Dan dien je in het bezit te zijn het rijbewijs C.

  Kamperen

  Ontdek IJsland op je eigen tempo tijdens je zelf gekozen route voor de camperreis. IJsland kent tal van erkende campings met goede voorzieningen voor de camper. Het reserveren van een campinglek in het hoogseizoen is vaak nodig. Op camperreis in het laag seizoen? Vaak zijn campings in IJsland gesloten na eind augustus/ begin september.