Alles over een camper wegbrengen

  Een camper wegbrengen
  Is het geen droom? Met de camper dwars door Canada of Amerika, of zelfs Nieuw-Zeeland. Een gloednieuwe camper ophalen bij de fabriek in de buurt van Chicago en wegbrengen naar bijvoorbeeld San Francisco of Los Angeles. Canada doorkruisen van Toronto in het Oosten naar Calgary of Vancouver in het Westen. Van de bruisende wereldstad New York naar Orlando, het zonovergoten Mekka van de entertainmentindustrie, met natuurlijk Disney World en Universal Studios. En dit allemaal tegen superlage huurprijzen of aantrekkelijke kortingen!

  Wat is een wegbreng-camper?
  Misschien heb je er weleens van gehoord: een camper wegbrengen. Camperverhuurders die liefhebbers zoeken om campers van de ene plaats naar de andere te rijden. Vaak is dit tegen een hele lage huurprijs en betaal je ook niet altijd voor de extra’s. Voor de verhuurders een goede manier om de campers op de juiste plaatsen te krijgen en voor de huurders een aantrekkelijke manier om een camper te huren. Het kan hierbij gaan om het ophalen van een gloednieuwe camper bij de verhuur of het verplaatsen van een camper van de ene locatie naar de andere locatie.

  Gloednieuwe campers ophalen?
  Het ophalen van spiksplinternieuwe campers bij de fabriek en naar een verhuurlocatie brengen is een fenomeen dat met name in Amerika voorkomt. De meeste fabrieken bevinden zich in de buurt van Chicago. In het vroege voorjaar rollen de campers van de band en staan klaar om voor het eerst de weg op te gaan. Klaar om naar bijvoorbeeld San Francisco, Los Angeles of Las Vegas gereden te worden.

  Huurder wordt tester
  Als huurder van een gloednieuwe camper, ben je ook meteen een tester. Werkt alles goed in de camper? En als er iets hapert en er ontstaat hierdoor vertraging, heb je geen recht op compensatie. Zo zijn er – per camperverhuurder – een aantal extra regels en voorwaarden verbonden aan het huren van deze nieuwe campers.

  Campers verplaatsen
  In de winter is Florida een geliefde regio om een camper te huren. In de zomer is o.a. Zuidwest Amerika populair. Om aan de vraag naar campers in de verschillende seizoenen te voldoen, moeten de campers regelmatig verplaatst worden. Dus zie je in het najaar aantrekkelijke aanbiedingen van de Westkust van Amerika (San Francisco, Los Angeles etc. naar Orlando) of van New York naar Orlando. In het voorjaar is het andersom. Heb je geen vastomlijnd plan waar je precies met de camper naartoe wilt? Dan is dit een leuke manier om Amerika en het reizen per camper te leren kennen.

  Zijn er ook wegbreng-campers in andere landen?
  Ook in andere landen zijn er wegbreng-aanbiedingen. In Canada van Oost naar West of, in het voorjaar, van Vancouver naar Anchorage. En ook in Nieuw-Zeeland zijn regelmatig leuke wegbreng-acties.

  Waar vind ik de wegbreng-campers?

  Op de website vind je het actuele aanbod van wegbreng-campers. Ook kun je je inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de meest actuele aanbiedingen.

  Zijn de campers het hele jaar door beschikbaar?

  Gedurende een groot deel van het jaar zijn er wegbreng-campers te huur. Vaak gaat het om aanbod dat beperkt beschikbaar is en snel volgeboekt is. Als het aanbod je aanspreekt, is het belangrijk om snel te reageren en te beslissen, want op is op! De campers die uit de fabriek komen, zijn in het vroege voorjaar beschikbaar.

  Moet je de eerste nacht in een hotel overnachten?

  In Noord-Amerika hanteren de verhuurders de stelregel dat je, op de dag dat je met een intercontinentale vlucht aankomt, de camper niet mag ophalen. Bij bepaalde verhuurders worden er specifieke hotels aanbevolen, om een (al dan niet gratis) transfer te krijgen.

  De camper is winterklaar?

  Als de camper in koude gebieden rijdt moet deze winterklaar zijn. Haal je de camper bijvoorbeeld in maart op bij de fabriek in Chicago, dan is de camper winterklaar gemaakt. Dit betekent dat je geen gebruik kunt maken van het water in de camper (gootsteen, douche en toilet kunnen niet worden gebruikt). Kom je dan in een gebied waar de temperaturen boven het vriespunt liggen, dan kun je de camper laten dewinterizen. Bij het ophalen van de camper krijg je hierover de benodigde informatie.

  Overnachten onderweg?

  Je kunt op verschillende plaatsen overnachten. Van de parkeerplaatsen bij de meeste Walmarts, in Nationale of State Parks tot luxe campings. Het is wel zinvol om van tevoren, met name bij de wegbreng-campers in het vroege voorjaar of late najaar, begin winter, te controleren welke campings open zijn en welke al gesloten.

  Moeten we de campings reserveren?

  Buiten het hoogseizoen is het niet noodzakelijk om campings te reserveren. Wel is het handig om te controleren of de camping wel open is, vooral als je in het vroege voorjaar of late najaar op pad bent.