Je bevindt je hier: Home - Corona en reizen naar Noorwegen

  Corona en reizen naar Noorwegen

  Op camperreis door Noorwegen biedt u de mogelijkheid om te gaan en staan waar u wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In uw huis op wielen kunt u de rust en natuur op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair.

  In deze FAQ leest u de veel gestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een camperreis door Noorwegen in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij u kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Inmiddels heeft Noorwegen haar landsgrenzen weer geopend voor volledig gevaccineerde reizigers en/of reizigers die de afgelopen 6 manden hersteld zijn van Covid-19. Dit is van toepassing op alle reizigers vanaf 16 jaar.

  Wanneer kom je in aanmerking om naar Noorwegen te reizen?
  - U bent beschermd, oftewel u kunt laten zien dat u in de 6 maanden vóór uw reis naar Noorwegen hersteld bent van COVID-19 of volledig gevaccineerd bent. Uw vaccinatiebewijs is 270 dagen geldig na uw laatste vaccinatie. Wanneer u een aanvullende vaccinatie heeft ontvangen (boostervaccinatie), kunt u weer inreizen met het vaccinatiebewijs dat u heeft gekregen na deze aanvullende vaccinatie. Heeft u geen booster en zijn de 270 dagen vestreken, dan wordt u gezien als “niet beschermd” en moet u de regels volgen voor onbeschermde reizigers.
  - U bent niet beschermd en moet zich binnen 3 dagen voor aankomst registreren, binnen 24 uur voor vertrek een PCR- of antigeentest laten doen en de (negatieve) uitslag van de test meenemen naar Noorwegen.

  U bent volledig gevaccineerd wanneer:
  - in geval van twee benodigde vaccinaties: 1 week na de tweede vaccinatie
  - in geval van één benodigde vaccinatie (Janssen): 3 weken na de vaccinatie
  - in geval dat je Covid-19 hebt gehad en minimaal 3 weken later gevaccineerd bent: 1 week na de vaccinatie
  - in geval dat je de eerste vaccinatie hebt gekregen en minimaal 3 weken later Covid-19 hebt gehad: na de quarantaineverplichting t.a.v. Covid-19.

  Via de website van Coronatest2Travel van HealthCheckCenter, de officiële partner van de ANVR, kunt u eenvoudig een PCR-test inplannen bij een testlocatie bij u in de buurt. Klanten die hebben geboekt bij een reisonderneming die is aangesloten bij de ANVR profiteren van een gereduceerd tarief. Een PCR-test met reiscertificaat bedraagt €41,50 (onder voorbehoud van prijswijzigingen). U ontvangt de uitslag doorgaans binnen 12 tot 24 uur. Let op! In het hoogseizoen kan het voorkomen dat het in verband met de drukte langer duren voordat u de testuitslag binnen heeft.

  Welke maatregelen gelden er in Noorwegen?
  - Het is verplicht om buiten 1 meter afstand te houden.
  - Op plekken waar niet voldoende afstand kan worden gehouden is een mondkapje verplicht.

  Let op: Als u wilt terugreizen naar Nederland mag dit alleen met een vaccinatiebewijs, met een herstelbewijs of met een negatieve testuitslag. Dit kan een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Om goed voorbereid terug naar Nederland te reizen, doe altijd voordat u terugkeert de check op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Veelgestelde vragen over corona.
  Heeft u verder nog andere vragen over corona en het reizen naar het buiteland? Lees dan ook eens onze veelgestelde vragen over corona. Wordt uw vraag ook hier niet beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op.

  Disclaimer! Bovenstaande informatie kan tussentijds wijzigen. Houd daarom te alle tijde de officiële website van de Overheid van Noorwegen en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.