Je bevindt je hier: Home - Corona en reizen naar Kroatië

  Corona en reizen naar Kroatië

  Op camperreis door Kroatië biedt u de mogelijkheid om te gaan en staan waar u wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In uw huis op wielen kunt u de rust en natuur op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair.

  In deze FAQ leest u de veelgestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een camperreis door Kroatië in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij u kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Inmiddels heeft Kroatië haar landsgrenzen weer geopend voor reizigers.

  Wanneer kom je in aanmerking om naar Kroatië te reizen?
  Reizigers moeten bij aankomst aan één van de volgende voorwaarden voldoen:
  - U kunt laten zien dat u volledig gevaccineerd bent vanaf de dag van de tweede vaccinatie. Deze laatste vaccinatie mag niet langer dan 270 dagen geleden zijn gegeven, of;
  - U het Janssen-vaccin gekregen heeft. Dan moet dit minimaal 14 dagen geleden zijn. Deze mag niet langer dan 270 dagen geleden zijn gegeven, of;
  - U kunt laten zien dat u uw 1e dosis van het Pfizer- of Moderna-vaccin heeft gehad: minimaal 22 dagen en maximaal 42 dagen geleden, of;
  - U kunt laten zien dat u uw 1e dosis van het AstraZeneca-vaccin heeft gehad: minimaal 22 dagen en maximaal 84 dagen geleden, of;
  - Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur bij aankomst, of;
  - Uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 24 uur bij aankomst, of;
  - U een positieve PCR-of antigeentest kunt laten zien die in de afgelopen 270 dagen is afgenomen en ouder is dan 11 dagen na aankomst, of een medische verklaring waarmee u kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19.

  Voldoet u aan 1 van bovenstaande voorwaarden? Dan hoeft u niet in quarantaine.

  Voldoet u niet aan 1 van de voorwaarden? En laat u zich pas na aankomst in Kroatië testen? Dan moet u de negatieve uitslag afwachten in quarantaine.
  Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen negatieve uitslag te laten zien als de ouder(s)/voogd(en) aan 1 van de voorwaarden voldoen.
  Reist u met het vliegtuig? Dan moet u voor uw vliegreis een elektronisch PLF-formulier invullen.

  Welke vaccinaties zijn door de Kroatische overheid goedgekeurd?
  Vaccins die zijn geaccepteerd door de Amerikaanse overheid voor reizen naar en binnen Amerika zijn:
  - Pfizer
  - Moderna
  - Astra Zeneca
  - Gamaleya
  - Sinopharm
  - Covishield
  - Covaxin
  - Sinovac

  Is een negatieve PCR-test vereist om naar Kroatië te mogen reizen?
  Alleen indien u niet aan 1 van de eerder genoemde voorwaarden kunt voldoen.

  Via de website van Coronatest2Travel van HealthCheckCenter, de officiële partner van de ANVR, kunt u eenvoudig een PCR-test inplannen bij een testlocatie bij u in de buurt. Klanten die hebben geboekt bij een reisonderneming die is aangesloten bij de ANVR profiteren van een gereduceerd tarief. Een PCR-test met reiscertificaat bedraagt €41,50 (onder voorbehoud van prijswijzigingen). U ontvangt de uitslag doorgaans binnen 12 tot 24 uur. Let op! In het hoogseizoen kan het voorkomen dat het in verband met de drukte langer duren voordat u de testuitslag binnen heeft.

  Gelden er nog andere maatregelen voor het reizen naar Kroatië?
  Het dient voor vertrek uw gegevens door te geven via de volgende website.

  Welke maatregelen gelden er in Kroatië?
  - Het is verplicht om buiten 1,5 meter afstand te houden, binnen is dit 2 meter.
  - In de meeste openbare binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht, met uitzondering van kinderen tot 2 jaar en voor mensen met gezondheidsbeperkingen.
  - Het advies is om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.

  Let op: Als u wilt terugreizen naar Nederland mag dit alleen met een vaccinatiebewijs of met een negatieve testuitslag. Dit kan een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Om goed voorbereid terug naar Nederland te reizen, doe altijd voordat u terugkeert de check op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken..

  Veelgestelde vragen over corona.
  Heeft u verder nog andere vragen over corona en het reizen naar het buiteland? Lees dan ook eens onze veelgestelde vragen over corona. Wordt uw vraag ook hier niet beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op.

  Disclaimer! Bovenstaande informatie kan tussentijds wijzigen. Houd daarom te alle tijde de officiële website van de Kroatische Overheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.