Je bevindt je hier: Home - Corona en reizen naar Canada

  Corona en reizen naar Canada

  Op camperreis door Canada biedt u de mogelijkheid om te gaan en staan waar u wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In uw huis op wielen kunt u de rust en natuur op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair.

  In deze FAQ leest u de veelgestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een camperreis door Canada in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij u kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Sinds 7 september 2021 heeft Canada haar landsgrenzen weer geopend voor volledig gevaccineerde reizigers. Dit is van toepassing op alle reizigers vanaf 12 jaar.

  Wanneer kom je als volledig gevaccineerde in aanmerking om naar Canada te reizen?
  Als volledig gevaccineerde moet u ten minste 14 volle dagen voorafgaand aan de reisdag het volgende hebben ontvangen:
  - Ten minste 2 doses van een door de Canadese overheid geaccepteerd vaccin
  - Een mix van ten minste 2 geaccepteerde vaccins
  - Of ten minste 1 dosis van het Janssen/Johnson & Johnson vaccin
  Ook als u Covid-19 heeft gehad is volledige vaccinatie verplicht.

  Let wel op! U kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app Canada inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

  Welke vaccinaties zijn door de Canadese overheid goedgekeurd?
  Vaccins die zijn geaccepteerd door de Canadese overheid voor reizen naar en binnen Canada zijn:
  - AstraZeneca
  - Bharat Biotech
  - Janssen/Johnson & Johnson
  - Moderna
  - Pfizer-BioNTech
  - Sinopharm
  - Sinovac

  Is een negatieve PCR-test vereist om naar Canada te mogen reizen?
  Ja, een negatieve PCR-test is verplicht voor alle reizigers van 5 jaar en ouder. Het testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Een antigeentest wordt niet geaccepteerd.

  Via de website van Coronatest2Travel van HealthCheckCenter, de officiële partner van de ANVR, kunt u eenvoudig een PCR-test inplannen bij een testlocatie bij u in de buurt. Klanten die hebben geboekt bij een reisonderneming die is aangesloten bij de ANVR profiteren van een gereduceerd tarief. Een PCR-test met reiscertificaat bedraagt €41,50 (onder voorbehoud van prijswijzigingen). U ontvangt de uitslag doorgaans binnen 12 tot 24 uur. Let op! In het hoogseizoen kan het voorkomen dat het in verband met de drukte langer duren voordat u de testuitslag binnen heeft.

  U hoeft geen negatieve PCR-test te laten zien als u hersteld bent van Covid-19 en geen symptomen meer hebt. In dat geval moet u een positieve test laten zien die tussen de 14 en 180 dagen oud is.

  Door de Omicron-variant worden alle (volledig gevaccineerde) reizigers bij aankomst in Canada getest op corona. Deze test is verplicht en wordt betaald door de Canadese overheid. De reizigers dienen in quarantaine te gaan totdat de uitslag van de test bekend is en negatief is.

  Gelden er nog andere maatregelen voor het reizen naar Canada?
  Ja, het is voor alle reizigers verplicht om de ArriveCAN app te downloaden op de mobiele telefoon. U dient binnen 72 uur voor aankomst in Canada uw contact-, reis en vaccinatie-informatie toe te voegen in de app. Meer informatie over het gebruik van deze app vindt u op de website van de Canadese overheid.

  Let op: Als u wilt terugreizen naar Nederland mag dit alleen met een negatieve testuitslag. Dit kan een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Om goed voorbereid terug naar Nederland te reizen, doe altijd voordat u terugkeert de check op de site van Ministerie van Buitenlandse Zaken.


  Welke maatregelen gelden er in Canada?
  In Canada gelden de standaard regels dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden en dat het dragen van een mondkapje verplicht is in openbare ruimtes. Per provincie kunnen de regels afwijken. Zorg er daarom altijd voor dat u voldoende mondkapjes bij de hand heeft. Of u nu met de auto, vliegtuig of trein reist, er kunnen per provincie verschillende beperkende maatregelen gelden.
  Ga voor de meest recente informatie naar onderstaande websites van de provincies.

  Alberta
  British Columbia
  Manitoba
  New Brunswick
  Newfoundland and Labrador
  Northwest Territories
  Nova Scotia
  Nunavut
  Ontario
  Prince Edward Island
  Quebec
  Saskatchewan
  Yukon

  Veelgestelde vragen over corona.
  Heeft u verder nog andere vragen over corona en het reizen naar het buiteland? Lees dan ook eens onze veelgestelde vragen over corona. Wordt uw vraag ook hier niet beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op.

  Disclaimer! Bovenstaande informatie kan tussentijds wijzigen. Houd daarom te alle tijde de officiële website van de Canadese Overheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.