Je bevindt je hier: Home - Corona en reizen naar Amerika

  Corona en reizen naar Amerika

  Op camperreis door Amerika biedt je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Alleen het begin- en eindpunt staan vast. In je huis op wielen kun je de rust en natuur op zoeken en de massa ontwijken. Vooral in deze coronatijd is het reizen met een camper zeer populair.

  In deze FAQ lees je de veelgestelde vragen over een camperreis met Victoria CamperHolidays om zoveel mogelijk onzekerheden van het boeken van een camperreis door Amerika in deze coronatijd weg te nemen. Zodat wij je kunnen laten genieten van een veilige en ontspannen camperreis.

  Sinds 8 november 2021 heeft Amerika haar landsgrenzen weer geopend voor volledig gevaccineerde reizigers. Dit is van toepassing op alle reizigers vanaf 18 jaar.

  Wanneer kom je als volledig gevaccineerde in aanmerking om naar Amerika te reizen?
  Als volledig gevaccineerde moet je ten minste 14 volle dagen voorafgaand aan de reisdag het volgende hebben ontvangen:
  - Ten minste 2 doses van een door de Amerikaanse overheid geaccepteerd vaccin
  - Een mix van ten minste 2 geaccepteerde vaccins
  - Of ten minste 1 dosis van het Janssen/Johnson & Johnson vaccin
  Ook als u Covid-19 heeft gehad is volledige vaccinatie verplicht.

  Welke vaccinaties zijn door de Amerikaanse overheid goedgekeurd?
  Vaccins die zijn geaccepteerd door de Amerikaanse overheid voor reizen naar en binnen Amerika zijn:
  - Janssen/J&J
  - Pfizer-BioNTech
  - Moderna
  - Astra Zeneca
  - Covaxin
  - Covishield
  - BIBP/Sinopharm
  - Sinovac
  - Novavax/Covovax

  Is een negatieve PCR-test vereist om naar Amerika te mogen reizen?
  Ja, een negatieve PCR- of antigeentest is verplicht voor alle reizigers van 2 jaar en ouder. Het testresultaat mag niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek.

  Kinderen tussen 2 en 18 jaar oud die niet volledig gevaccineerd zijn dienen tussen 3 – 5 dagen na aankomst een test te doen.

  Je hoeft geen negatieve test te laten zien als je hersteld bent van Covid-19 en geen symptomen meer hebt. In dat geval moet je een positieve test laten zien die maximaal 90 dagen oud is. Daarnaast moet je in een officiële brief kunnen laten zien dat je genezen bent en mag reizen.

  Via de website van Coronatest2Travel van HealthCheckCenter, de officiële partner van de ANVR, kun je eenvoudig een PCR-test inplannen bij een testlocatie bij jou in de buurt. Klanten die hebben geboekt bij een reisonderneming die is aangesloten bij de ANVR profiteren van een gereduceerd tarief. Een PCR-test met reiscertificaat bedraagt €41,50 (onder voorbehoud van prijswijzigingen). Je ontvangt de uitslag doorgaans binnen 12 tot 24 uur. Let op! In het hoogseizoen kan het voorkomen dat het in verband met de drukte langer duurt voordat je de testuitslag binnen hebt.

  Gelden er nog andere maatregelen voor het reizen naar Amerika?
  Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. Je kunt dit via de website Coronacheck.nl regelen. Hieronder volgt een stappenplan:

  - Ga naar de website Coronacheck.nl
  - Verander de taal naar English (rechtsboven)
  - Ga akkoord met de voorwaarden en klik op next
  - Kies voor ‘a vaccination certificate’
  - Log in met uw DigiD, vervolgens worden uw gegevens opgehaald
  - Klik op ‘Make QR Code’
  - Klik op ‘Open PDF’
  - Je ontvangt nu een PDF met zowel een toegangsbewijs voor Nederland als Internationaal. Op pagina 2 staat het Internationale bewijs. Wij raden je aan om deze zowel digitaal als uitgeprint mee te nemen op reis.

  Let op: Als je wilt terugreizen naar Nederland mag dit alleen met een negatieve testuitslag. Dit kan een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Om goed voorbereid terug naar Nederland te reizen, doe altijd voordat je terugkeert de check op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Welke maatregelen gelden er in Amerika?
  In Amerika gelden de standaard regels dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden en dat het dragen van een mondkapje verplicht is in openbare ruimtes. Per staat kunnen de regels afwijken. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende mondkapjes bij de hand heeft. Of je nu met de auto, vliegtuig of trein reist, kunnen er per staat verschillende beperkende maatregelen gelden.
  Ga voor de meest recente informatie naar onderstaande websites van de staat.
  Arizona
  Californië
  Colorado
  Florida
  New York
  Nevada
  Oregon
  Pennsylvania
  Texas
  Utah
  Staat de staat waar je naartoe op reis gaat er niet bij? Neem dan vooral even contact met ons op.

  Veelgestelde vragen over corona.
  Heb je verder nog andere vragen over corona en het reizen naar het buitenland? Lees dan ook eens onze veelgestelde vragen over corona. Word je vraag ook hier niet beantwoord? Neem dan vooral contact met ons op.

  Disclaimer! Bovenstaande informatie kan tussentijds wijzigen. Houd daarom te alle tijde de officiële website van de Amerikaanse Overheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.