Zon en paella

  Ontdek Spanje per camper. Elke regio in Spanje heeft haar eigen kenmerken en is leuk om per camper te verkennen. Huur een camper in een van de vele regio's in Spanje en boek een (low-cost) vlucht. Zo bent u binnen een paar uur in Spanje en kan de campervakantie direct beginnen.

  Routesuggesties

  Bezoek Sevilla tijdens een camperreis door Spanje met Victoria CamperHolidays

  Andalusië met de camper

  10-DAAGSE CAMPERREIS ANDALUSIË (850km)
  Huur een camper in Malaga en ontdek het prachtige Spaanse Andalusië. Deze route gaat langs alle hoogtepunten en bevat vele bezienswaardigheden. Vanuit Malaga rijdt u met de camper via Granada, Baeza naar ...

  10-DAAGSE CAMPERREIS ANDALUSIË (850km)
  Huur een camper in Malaga en ontdek het prachtige Spaanse Andalusië. Deze route gaat langs alle hoogtepunten en bevat vele bezienswaardigheden. Vanuit Malaga rijdt u met de camper via Granada, Baeza naar Córdoba en Sevilla. Van Jerez de la Frontera, de sherrystad van Spanje, via Ronda sluit u deze camperreis weer af in Malaga.
  Dag 1 – 2 : Malaga – Granada (135km)
  Nadat u de camper hebt opgehaald rijdt u naar Granada.
  Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada. Beroemd om het Alhambra, het Moorse paleizencomplex en de Flamenco, de wereldberoemde Spaanse dans, komen er jaarlijks miljoenen bezoekers. Reserveer tijdig kaarten voor uw bezoek aan het Alhambra! En neem de tijd om de leuke wijken en gezellige straatjes van Granada te ontdekken.
  Dag 4: Baeza en Ubeda (100km)
  Baeza en Ubeda staan allebei de de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco. Beide monumentale steden zijn rijk aan historie en monumentale gebouwen. Rondom de steden vindt u vele olijfboomgaarden en de steden zelf hebben smalle straatjes. Er zijn genoeglijke restaurants en kleine winkeltjes met lokale producten.
  Dag 5: Cordoba – Sevilla (270km)
  Cordoba is bekend om de Mezquita, de bijzonder mooie moskee met prachtige muurversieringen. Later, in de 16de eeuw hebben de Katholieken er een kathedraal aan toegevoegd, heel bijzonder. Ook de rest van Cordoba is bijzonder, met veel leuke pleinen en prachtige doorkijkjes. Ook voor kinderen heeft Cordoba veel te bieden: bijvoorbeeld een dierentuin, de Cordoba Municipal Zoo, een kartbaan en een waterpark (op ongeveer 10 minuten afstand van de stad). Van Cordoba rijdt u door naar Sevilla.
  Dag 6: Sevilla
  Sevilla staat bekend als de heetste stad van Spanje. Om de hitte draaglijk te maken, zijn er grote doeken in het centrum bevestigd. Deze moeten voor de noodzakelijke schaduw zorgen. De stad, waar ooit de flamenco ontstond, is rijk aan sinaasappelbomen, prachtige architectuur en fijne restaurants, waar je tot laat in de avond kunt genieten van de wereldberoemde Spaanse tapas.
  Dag 7: Jerez de la Frontera (85km)
  Jerez de la Frontera: stad van de sherry! De grote sherrymerken zoals Sandeman hebben hier hun bodega’s. In 1973 werd in Jerez de Koninklijke Andalusische Rijschool opgericht. Hier worden door het jaar heen prachtige dressuurshows met de Andalusiërs, het Spaanse raspaard opgevoerd.
  Dag 8: Ronda (120km)
  Tajo de Ronda, is de kloof die Ronda in twee delen splitst, met de Puente Nuevo, om deze delen weer te verbinden, zijn echte bezienswaardigheden van deze historische stad. Daarnaast is er de Plaza de Toros, de arena, waar vele stierengevechten hebben plaatsgevonden. Zeker een bezoek waard, evenals het Park Alamenda del Tajo, gelegen in het centrum van het stadje.
  Dag 9: Mijas (110km)
  Het charmante stadje Míjas ligt boven Fuengirola, een bekende badplaats aan de Costa del Sol. Met de leuke witte huisjes, de Spaanse ezeltjes, smalle straatjes en fijne restaurants, ademt het een Spaanse sfeer uit.
  Dag 10: Malaga (30km)
  Vanuit Míjas is het niet ver meer naar Malaga, helaas alweer het eindpunt van deze heerlijke camperreis.

  Meer info >

  Minder info >

  Reistips

  Wanneer naar Spanje met de camper

  Een camper huren in Spanje kan het hele jaar door. In de winter is het prima toeven in Zuid-Spanje (en eventueel door te rijden naar Portugal). In het voorjaar en in de herfst is Noord-Spanje en het Noorden van Portugal erg geschikt voor een camperreis. In de zomer is het erg heet in Zuid-Spanje, dus zoek dan wellicht de Noordelijke kusten op.

  Spanje per camper ontdekken

  Als u een camper huurt in Spanje, hoeft niet de hele reis naar Spanje met de camper te maken. U vliegt naar Spanje (er zijn voldoende low-cost luchtvaartmaatschappijen die tegen gunstige tarieven vluchten aanbieden) en haalt daar de camper op 1 van de vele ophaallocaties op. Natuurlijk kunt u ook met de auto naar Spanje rijden en vervolgens de gehuurde camper ophalen. Bezoek de prachtige steden zoals Barcelona, Madrid en Granada. Geniet per camper van de Spaanse kusten met de prachtige stranden en gezellige restaurant. Of maak met de camper een rondreis door Andalusië. Wat spannenders? Steek dan over naar Marokko. Geen drukte om u heen? Neem dan de camper en rij het binnenland in.

  Kamperen in Spanje

  Als je een camper huurt, is het goed om te weten wat de kampeermogelijkheden zijn. In Spanje zijn goede campings met veel faciliteiten. Verder zijn er parkeerplaatsen die speciaal voor camper zijn ingericht. Iets heel anders is het overnachten met de camper op een wijngaard of een boerderij. España Discovery is een organisatie die informatie geeft aan een ieder die met een camper op reis is door Spanje over deze overnachtingsmogelijkheden. In principe zijn de overnachtingen gratis. En de camperaar leert zo ook de mooie Spaanse producten kennen.