Je bevindt je hier: Home - Frankrijk

  Camperreizen Frankrijk

  Wil je een camper huren voor een reis in Frankrijk? Begin je camperreis in Frankrijk, Nederland of Duitsland en ga er op uit! Bezoek de Eifeltoren in Parijs, of geniet van de Franse keuken in de Dordogne. Genieten van de zon in de Côte d’Azur of mountainbiken in de Franse Alpen. Oftewel, genoeg te doen tijdens een camperreis in Frankrijk! Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Frankrijk? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over Frankrijk
  Frankrijk, officieel de Franse republiek, bestaat uit een totaal van 18 regio’s. De grootste stad en tevens hoofdstad van Frankrijk is Parijs. De voertaal in Frankrijk is Frans en de euro wordt gebruikt als munteenheid.

  De voordelen van een campervakantie in Frankrijk
  Een campervakantie in Frankrijk bied je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ontdek Frankrijk op je eigen tempo tijdens je zelfgekozen route. Gedurende je camperreis door Frankrijk heb je altijd je bagage bij de hand, zonder elke keer je koffer in te hoeven pakken. Overdag genieten van het veelvoud aan bezienswaardigheden en ’s nachts tot rust komen midden in de natuur.

  Bezienswaardigheden in Frankrijk
  Een campervakantie in Frankrijk bied je alle vrijheid om de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Shoppen in de hippe straatjes van Parijs of geniet van de kunst in het bekende Louvre. Bezoek in Normandië het eiland van Mont Saint Michel en laat je bewonderen door de prachtige architectuur. Of waan je in Venetië tijdens een bezoek aan Annecy en neem een kijkje in het Palais de I’Isle dat zich midden op één van de grachtjes bevindt. Toch wat meer actie? Ga wandelen, mountainbiken of paragliden tijdens een bezoek aan Chamonix-Mont-Blanc.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Frankrijk?
  Tijdens een campervakantie in Frankrijk, kun je zeer eenvoudig het veelvoud aan bezienswaardigheden ontdekken. Start je reis in Nederland of Frankrijk en ervaar de vrijheid van een campervakantie. De goede verbindingen tussen de snel- en landwegen maken het eenvoudig om te reizen met de camper

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Frankrijk?
  Een camperreis in Frankrijk is door de verschillende klimaten binnen het land een unieke ervaring in welke periode je ook vertrekt. De zomerperiode in Frankrijk is met een gemiddelde temperatuur tussen de 22 en 26 graden zeer aangenaam. Door de verschillende klimaten kan de temperatuur in het zuiden oplopen tot 35 graden. De temperatuur in de winterperiode ligt gemiddeld tussen de 6 graden en het vriespunt. Voor de wintersport liefhebbers zijn de Franse Alpen en de Franse Pyreneeën zeer geschikt door de sneeuwval tussen december en april. Door de milde temperaturen en de prachtige kleuren in de natuur zijn ook het voor- en najaar zeer geschikt voor een camperreis in Frankrijk.

  Welke camper moet ik kiezen?
  Victoria CamperHolidays biedt verschillende mogelijkheden aan voor een campervakantie in Frankrijk. Alleen op campervakantie of met een groter reisgezelschap? Campers zijn te huur voor een reisgezelschap tot maximaal 6 personen. Ook zijn er verschillende comfort opties te kiezen passend bij je reis- wensen, gezelschap en budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?
  Het kiezen van een camper kan zowel gebaseerd zijn op je reisgezelschap als de wensen voor je campervakantie. Het reisgezelschap is vaak een bepalende factor voor de grootte van de camper. Zowel je reiswensen, budget als reisgezelschap kunnen helpen bij het kiezen van de comfort opties en de camper indeling.

  De prijs van een camper in Frankrijk
  Camperverhuurders in Frankrijk, Nederland en Duitsland rekenen voor de huur van een camper vaak vaste prijzen. Als je je camperreis ver voor vertrek boekt, juni/juli/augustus voor een reis volgens jaar, kan dat leuke vroeg boek kortingen opleveren.

  Met de camper rijden in Frankrijk
  Kijk ruim voor je vertrek, de vereiste reisdocumenten voor Frankrijk na. Huur je een camper met een massa hoger dan 3.500 kg, is een rijbewijs C vereist. Bij het huren van een camper met een massa lager dan 3.500 kg, is het gewone rijbewijs voldoende. Op de Franse wegen gelden ook verschillende regels met betrekking tot tol en maximale snelheden gebaseerd op deze 3.500 kg. massa regeling.

  Kampeermogelijkheden Frankrijk
  Frankrijk kent een groot aantal erkende campings met vaak prima voorzieningen voor de camper. Ook mag er in Frankrijk vaak op parkeerplaatsen worden overnacht tot maximaal 7 dagen en langs de snelweg maximaal 24 uur. Voor het overnachten op parkeerplaatsen gelden verschillende regels vaak aangegeven op borden. Voor een uitgebreid overzicht van de erkende campings kun je de ANWB-gids of de ACSI-gids raadplegen.

  Camperexperts Frankrijk van Victoria CamperHolidays
  Wil je een camper huren in Frankrijk of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen je graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  NORMANDIË

  Normandië
  Ontdek de uitgestrekte stranden en hoge kliffen van Normandië. Bezoek het populaire eiland Mont Saint-Michel of de historische binnenstad van Rouen en geniet van een typische cider.

  CÔTE D'AZUR

  Côte d'Azur
  Geniet van zon, zee en strand aan de Franse Rivièra. Bezoek de populaire steden als Cannes, Saint-Tropez en Monaco of ervaar de prachtige natuur in nationaal park Calanques.

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Frankrijk met als hoofdstad Parijs, bestaat uit een 18 regio's. Frankrijk staat bekend om zijn prachtige natuuur met zijn krijtrosten in Normandië, de bergen in de Alpen en de Pyrineeën en de wijngaarden in de Dordogne. Bezoek de bekende Eifeltoren in Parijs, wandel over de hoogste duin van Europa, Dune du Pyla in Arcachon of ga terug in de tijd in het kasteel van Versailles.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrek, de vereiste reisdocumenten en autovignetten voor Frankrijk. Huur je een camper met een gewicht hoger dan 3.500 kg? Dan dien je minimaal in het bezit te zijn van een rijbewijs C. Als je een kleinere camper met een gewicht onder de 3.500 kg huurt, voldoet het gewone rijbewijs. Op de Franse wegen gelden ook verschillende regels met betrekking tot tol en maximale snelheden gebaseerd op deze 3.500 kg. massa regeling.

  Kamperen

  Ontdek de natuur en cultuur van Frankrijk tijdens een camperreis. Frankrijk kent een groot aantal erkende campings, met goede voorzieningen voor de camper. Ook mag er vaak op reguliere parkeerplaatsen overnacht worden maximaal 7 dagen en langs de snelweg maximaal 24 uur. Hiervoor gelden vaak verschillende regels, die aangegeven worden op borden.