Camper Only in New-Zealand

  Deze hele verre bestemming is de vliegreis meer dan waard. Het uitgestrekte land met als belangrijkste eilanden het Noordereiland en Zuidereiland, wordt door bezoekers graag met de camper bezocht. Veelal beginnend op het Noordereiland, vanaf Auckland, om door te reizen naar het Zuidereiland met als eindpunt Christchurch. Huur een camper en ontdek het mooie Nieuw-Zeeland.

  Routesuggesties

  Bewonder Mount Cook National Park tijdens een camperreis door Nieuw-Zeeland met Victoria CamperHolidays

  Highlights of New-Zealand

  22-DAAGSE CAMPERREIS - 2290km
  Een prachtige camperreis door Nieuw-Zeeland. Je start de reis op het Noordereiland in Auckland. Via de verschillende hoogtepunten van het land, zoals Rotorua en Napier, komt je aan in Wellington. Hier neem je de ...

  22-DAAGSE CAMPERREIS - 2290km
  Een prachtige camperreis door Nieuw-Zeeland. Je start de reis op het Noordereiland in Auckland. Via de verschillende hoogtepunten van het land, zoals Rotorua en Napier, komt je aan in Wellington. Hier neem je de ferryboot voor de oversteek naar het Zuidereiland. Dit eiland heeft veel bezienswaardigheden, zoals Kaikoura, Mount Cook National Park en Dunedin. De campervakantie eindigt in Christchurch.

  Dag 1 – 8: Auckland - Wellington (725km)
  Je komt aan in Auckland, waar de camperreis begint. Deze stad ligt in het vulkaanlandschap met veel vulkaankolossen en slapende kraters en heeft twee grote havens. Het is een fijne plaats voor watersport, leuke terrassen en er zijn veel wandelmogelijkheden, door de wijngaarden en in de bossen. Rotorua is de volgende bestemming. Een bijzonder landschap met bubbelende geisers en bruisende bronnen. Relax in een van de thermale baden of ga op forel vissen in een van de vele meren die er zijn. En maak kennis met de cultuur van de Maori’s.

  Met de camper rijd je verder naar Napier. Napier is bekend om de parken, tuinen en mooie kustlijn. Ook zijn er hele goede wijnhuizen en het is de moeite waard om een of meerdere te bezoeken en de wijnen te proeven. Je kunt dit gebied ook per fiets, op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids, doorkruisen. De bijnaam van Napier is Art Deco City, vanwege de vele art deco gebouwen. Een stadswandeling is aan te bevelen.

  De volgende stad is Wellington. Dit is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Hier is ook Ta Papa, het nationaal museum, beroemd om de interactie met en de beleving door de bezoeker. Neem een drankje of eet een hapje in een van de vele bars en restaurants in Cuba Mall.

  Dag 9 – 15: Wellington – Mount Cook (655km)
  In Wellington neem je afscheid van het Noordereiland en gaat per ferry naar Picton, gelegen op het Zuidereiland. Reserveer vooraf de ferryovertocht, en bij voorkeur voor een camper met een lengte van 7.7 meter of langer. Dit is ingeval je een grotere camper meekrijgt, dan geboekt. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen die met de ferryboot meezwemmen. Via Blenheim gaat het naar Kaikoura. Deze plaats is beroemd om het walvisspotten. In de restaurants kun je heerlijk vis eten en genieten van het uitzicht op de zeehonden, die lekker in de zon liggen.

  Door naar Mount Cook, een van de hoogtepunten van de reis. Dit nationale park biedt de bezoekers veel. Je kunt prachtige wandelingen maken. Of maak een helikoptervlucht boven de Tasman Gletsjer! Erg spectaculair. Neem alle tijd voor het bezoek aan dit nationale park met haar indrukwekkende natuur.

  Dag 16 – 22: Mount Cook –Queenstown - Christchurch (890km)
  Vanuit Mount Cook rijd je met de camper verder naar het Zuiden naar Queenstown. Dit is een leuke plaats met een prachtig meer. Geniet van een spannende jetboattour, ga bungee jumpen of doe het rustig aan tijdens een vaartocht met een oude stoomboot. Dan gaat de reis naar Dunedin, het ‘Edingborough of the South’. Hiervandaan kun je de albatros kolonie en pinguïns op het Otago Schiereiland bekijken. Liever iets meer geschiedenis? Dan is er het Larnach Kasteel.
  De reis is bijna teneinde. Christchurch is in zicht. Hier lever je de camper in en komt er een einde aan deze indrukwekkende campervakantie.


  Meer info >

  Minder info >

  Bezoek Tunnel beach tijdens een campervakantie in Nieuw-Zeeland met Victoria CamperHolidays

  Explore New-Zealand

  28-DAAGSE CAMPERREIS
  Ontdek Nieuw-Zeeland gedurende deze camperreis van 28 dagen. Laat je verrassen door de vriendelijke sfeer op het Noordereiland. Auckland, 'City of Sails’, ga nog noordelijker naar Cape Reinga alvorens langzaam af te zakk ...

  28-DAAGSE CAMPERREIS
  Ontdek Nieuw-Zeeland gedurende deze camperreis van 28 dagen. Laat je verrassen door de vriendelijke sfeer op het Noordereiland. Auckland, 'City of Sails’, ga nog noordelijker naar Cape Reinga alvorens langzaam af te zakken en over te steken naar het Zuidereiland. Nieuw-Zeeland, land van ongekend natuurschoon, stomende geisers, prachtige kustlijnen en vriendelijke mensen. Het land dat het decor was van de films van de Lord of The Ring Trilogie. Dit land met haar vriendelijke bewoners, kun je ontdekken, op je eigen tempo en je eigen route bepalend. Dat is echte vrijheid. Kia Ora, welkom in Nieuw-Zeeland.

  Dag 1 – 11: Het Noordereiland (1790km)
  Je start de campervakantie in Auckland en zult gedurende het eerste deel van de reis het Noordereiland leren kennen. Auckland is veruit de grootste stad en er is veel te zien. De stad met de waterkant, de haven en de gemoedelijke boetiekjes heeft een prettige sfeer. Als je het leuk vindt, rij dan via de Bay of Islands (de 16km brede baai, ten Noorden van Auckland) en Paihia naar de Cape Reinga. Cape Reinga is het meest noordelijke punt waar je kunt komen, waar twee oceanen samenkomen en waar de geesten van de overleden Maori’s, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, aan hun laatste reis beginnen. De Bay of Islands zelf wordt wel de geboorteplaats van het land genoemd, hier werd in 1840 het Verdrag van Waitangi, tussen vertegenwoordigers van het Britse Rijk en de Maori’s, getekend. Genoten van dit heerlijke gebied? Dan gaat het via Auckland naar Whitianga. Onderweg is er van alles te zien, dus neem de tijd en stop bij de Firth of Thames, een prachtige baai, bezoek de plaats Thames, ontstaan tijdens de Cormandel Goldrush, en Kawakawa Bay en Kaiaua.
  Whitianga is de thuishaven van een vissersvloot en geeft je volop gelegenheid om een heerlijke vismaaltijd te verorberen. Rotorua, met het gelijknamige Rotoruameer, staat nu op het programma en is één van de (vele) hoogtepunten van de reis. Onderweg hier naar toe, is het ook de moeite waard om te stoppen bij historisch Waihi, een goudmijn dorpje en Tauranga, een aantrekkelijke haven.
  In de omgeving van Rotorua zijn veel geothermische (van oorsprong vulkanische) activiteiten. Denk hierbij aan borrelende modderbronnen en stomende geisers. De indringende geur die ontstaat uit de dampen lijkt op een combinatie van de geur van rottende eieren en zwavellucht. Desondanks is het één van de mooiste steden van het land. Verder is hier ook het centrum van de Maori cultuur. Om een goed beeld te krijgen kun je de Tamaki Maori Village bezoeken.
  Van Rotorua is het ongeveer 3 uur naar Napier. Je passeert Taupo, de plaats aan het Taupomeer en ook een vulkanisch gebied met weer veel geothermische activiteit en vulkanen en het Tongariro National Park, waar een wandeling wel toeristisch is, maar eigenlijk niet gemist mag worden. Deze omgeving was ook het decor voor bepaalde scenes uit de films van The Lord of The Ring Trilogie.
  In de omgeving van Napier zijn wijnbouwgebieden, dus overweeg eens een wijnproeverij te doen. Napier wordt gezien als de Art Deco hoofdstad van de wereld.
  Je eindigt de reis op het Noordereiland in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Belangrijk om de ferryboot van te voren te boeken en wel een plaats voor een voertuig van tenminste 7.7 meter – dit ingeval je onverhoopt een grotere camper krijgt dan oorspronkelijk gereserveerd.

  Dag 12 – 19: Zuidereiland - Naar Queenstown (1270km)
  Je komt aan in Picton, op het Zuiderland. Hier kunt je Queens Charlotte Waterway op gaan met een van de rondvaartboten en waar je mogelijk dolfijnen ziet, of een wandeling of moutainbike tocht maken in de omgeving. Je kunt ook gewoon doorrijden naar Blenheim en onderweg één van de vele wijnhuizen, waar dit gebied beroemd om is, bezoeken. Nelson is de volgende plaats op het programma. Dit plaatsje heeft het grootst aantal zonuren per jaar, is heerlijk gelegen bij stranden en nationale parken. Er heerst een echte kunstenaarssfeer. Deze plaats heeft een grote vissershaven en het is dan ook leuk om de zonsondergang op een terras in de haven te bewonderen.
  Op slechts een uur rijden, is de ingang van het Abel Tasman National Park. Verschillende organisaties zullen begeleide wandelingen, watertaxidiensten of andere watersporttochten kunnen aanbieden.
  Greymouth, de volgende stop, heeft een historie van jade en goudmijnen en er is nog steeds de Monteith’s Brewery, één van Nieuw-Zeelands oudste brouwerijen. Shantytown, een nagebouwd goudmijnstadje, ligt in de buurt. Vandaaruit gaat je naar de Franz Josef Gletsjer of de Fox Gletsjer. De Franz Josef Gletsjer schuift sinds 1985 1 meter per dag op.
  Onderweg naar Queenstown passeren we het kustplaatsje Haast, het Wanakameer en rijden door de Kawarau Kloof. Wat heeft dit land toch veel natuurschoon.

  Dag 20 – 28: Van Queenstown naar Christchurch (1440km)
  Geniet van alles wat er te doen is in Queenstown, zoals de stoomboot op het Wakatipumeer, een gondelbaan en veel outdoor activiteiten. In ‘The Station’, het informatiecentrum, kunnen ze je uitgebreid informeren.
  Milford Sound Fjord is een ‘must-see’, als je Nieuw-Zeeland bezoekt. Er worden verschillende boottochten aangeboden. Via Te Anau rijd je naar Dunedin. Dunedin was tot 1900 de belangrijkste stad en dat ziet je ook wel aan de Victoriaanse stijl van bepaalde gebouwen. Naast deze historische waarde is er ook de meer ecologische kant van de stad, met de aanwezigheid van pinguïn-, albatros- en zeeleeuwenkolonies.
  Je rijdt naar Mount Cook. Onderweg moet je zeker stoppen bij de Moeraki Boulders. Dit zijn grote en ronde stenen, met een omtrek van soms wel 4 meter, gelegen deels op het strand en deels in zee. Legendes zeggen dat dit het werk was van de goden, maar tegenwoordig weet men beter. In de directe omgeving heeft de stad Oamaru prachtige gebouwen, nog uit de koloniale tijd, opgetrokken uit de witte Oamarusteen.
  Mount Cook is met een hoogte van 3.724 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Mount Cook National Park is samen met het National Park Westland Tai Poutini, het Nationaal Park Mount Aspiring en het National Park Fiordland één van de UNESCO World Heritage Sites. Het park is indrukwekkend met meer dan 140 bergtoppen die hoger zijn dan 2.000 meter en met meer dan 70 gletsjers. Mount Cook Village is het toeristisch centrum en hier starten ook de expedities de bergen in.
  Je nadert het eind van de reis. Over een schilderachtige weg en over de Burkes Pas naar Banks Peninsula met de twee kraterranden die het stadje Akaroa en de haven omarmen. Akaroa was de enige Franse kolonie in Nieuw-Zeeland en de invloeden zijn nog duidelijk zichtbaar. De straten hebben Franse namen en de plaatselijke restaurants hechten veel waarde aan een goede Franse keuken.
  Vanuit Akaroa is het nog slechts 85 km naar de luchthaven van Christchurch. Helaas, hier stopt de reis. Met een hoofd vol met herinneringen en een koffer vol prachtige ervaringen vlieg je terug naar huis. Wat een fantastische reis.

  Meer info >

  Minder info >

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Het Noordereiland heeft aan natuurschoon heel veel te bieden. Met Rotorua als de meest bezochte toeristische attractie, Auckland als grootste stad, het Northland met het Waipoua Kauri Forest als meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, heeft elke regio op het eiland wel iets eigens. Het Zuidereiland heeft hoge bergen met witte bergtoppen, prachtige bossen om heerlijk in te wandelen, meren en een kustlijn met fijne zandstranden. Het eiland is groter, maar er wonen wel minder mensen. Veel mensen bezoeken het Abel Tansman National Park, Fox of Franz Josef Gletsjer, Fjord Milford Sound en natuurlijk Mount Cook, het hoogste punt van het land.

  Reisdocumenten, Inentingen, Rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrek, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Nieuw-Zeeland. Voor Nieuw-Zeeland hebben de meeste reizigers een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) nodig. Welke reisdocumenten je exact nodig hebt, vindt u op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar je precies kunt zien, voor welk land je een visum nodig hebt en de Visumcentrale kan je ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook zie je welke andere reisdocumenten je nodig hebt.
  Als je bestuurder van de camper bent, moet je, naast je eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van je rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.

  Overig

  Het is genieten om met een camper een campervakantie te maken in Nieuw-Zeeland. Het natuurschoon is fenomenaal en de kampeervoorzieningen zijn prima. Je mag vrij kamperen, maar niet in de bebouwde kom of in de Nationale Parken. In de Nationale Parken zijn kampeerterreinen, met weinig faciliteiten (vaak alleen toilet en bbq plaats) maar heel fraai gelegen. Reserveren is niet noodzakelijk, m.u.v. de hoogseizoenmaanden, juli en augustus en december en januari. Verder adviseren wij om, als je niet gereserveerd hebt, een dag van te voren even contact op te nemen met de gewenste camping. Je krijgt, van de camperverhuurder, een campinggids. Maar je kunt ook de keuze maken om van te voren alvast de New Zealand Camping Guide te kopen. Hierin vind je kaarten, overzichten met de verschillende soorten kampeerplaatsen, zoals gratis campings, kampeerplaatsen in Nationale Parken etc.