Het vlakke land

  Ons eigen Nederland is met haar rijke cultuur en historie en met de prachtige natuur misschien wel een van de mooiste landen om per camper te ontdekken. Van de Waddeneilanden tot aan Maastricht, van de terrasjes in Breda tot aan de hunebedden in Drenthe is het genieten in de camper. Huur een camper, ga op pad en geniet, waar u maar wilt. De ultieme vrijheid.

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  De boodschappen in de camper laden en op reis. Of je nu naar de Veluwe gaat of naar de Wadden, de keus is aan jou. Een leuke route, zoals de Friese Elfstedentocht, volgen of gewoon een rondje IJsselmeer, alles kent z’n charme. Hoe spannend is het niet om ook de minder bekende delen van Nederland te ontdekken. Denk eens aan de veengebieden in Groningen, de visafslag in het Noord-Hollandse Den Oever, waar je elke zaterdag, de vers gevangen vis kunt kopen of lekker shoppen in Haarlem. En het Zuiden van het land heeft ook zoveel moois. Heerlijk fietsen door de Limburgse heuvels met voor de echte sportieveling de beroemde klim van de Cauberg. Dit is genieten.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Check voor je op pad gaat buiten Nederland, welke reisdocumenten en eventuele autovignetten je nodig hebt. Als je een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heb je minimaal rijbewijs C nodig, anders voldoet het gewone rijbewijs.

  Kamperen

  Nederland is een echt kampeerland, waar de campings steeds meer ingericht zijn op het accommoderen van campers. Er zijn vele soorten overnachtingsmogelijkheden in Nederland. Je kunt overnachten op een reguliere camping of op een boerencamping. Ook zijn er camperplaatsen op de natuurcampings van Staatsbosbeheer en hebben een groeiend aantal gemeentes parkeerterreinen (met vaak beperkte of geen faciliteiten) waar je tegen een aantrekkelijk tarief kunt staan.