Alle ruimte

  Of het nu om een weekend weg gaat, of een maand heerlijk toeren, in Duitsland kan het. Met haar prachtige natuur en hippe steden is het in een camper echt genieten. Huur een camper en ga op pad.

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Duitsland is niet voor niets een van de populairste vakantielanden om een camper te huren. Het biedt ook zoveel moois. En met de camper is het allemal heel eenvoudig te ontdekken. Zie je jezelf al lopen door de hippe havenstad Hamburg of kies je voor Berlijn, met de verschillende wijken? En wat dacht je van München, waar niets fijner is dan op een zondagmiddag in de Englisher Garten te genieten van een ‘Kaffee mit Kuchen’. Wat sportiever bezig zijn? Dan kun je altijd naar een Hütte wandelen in de Beierse Alpen of mountainbiken door het Sauerland.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor vertrek, welke reisdocumenten vereist zijn voor Duitsland. Als je een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heb je minimaal rijbewijs C nodig. Huur je een camper met een gewicht onder de 3.500kg, dan is het gewone rijbewijs voldoende.

  Kamperen

  Duitsland is een echt camperland. De meeste campings zijn op campers ingericht en hebben prima voorzieningen. Je mag op de meeste parkeerplaatsen ook overnachten voor 24 uur. Hier zijn geen faciliteiten aanwezig. In het hoogseizoen wordt aangeraden om van tevoren te reserveren. Misschien goed om te weten dat niet alle campings goede wifivoorzieningen hebben. Naast de ANWB-gidsen zijn ook de ACSI-gidsen buitengewoon volledig.