Camperreis: Romantisch Zuid-Duitsland

  18-daagse camperrondreis

  Düsseldorf - Moezeldal - Heidelberg - Zwarte Woud - Bodensee - Füssen - Chiemsee - Neuburg - Rothenburg - Würzburg - Düsseldorf  Vanaf € 535,00 per persoon (o.b.v. 4 personen)


  Afstand - ongeveer 1.650 kilometer

  Duur - 18 dagen 

  Vertrek vanaf Düsseldorf/Dortmund/Aachen


  Tijdens deze 18-daagse camperreis maak je kennis met het zuiden van Duitsland, geniet van de heerlijke wijntjes in het Moezeldal, wandel door de mooie natuur van het Zwarte Woud, volg de populaire Alpenroute, komt tot rust bij Chiemsee en volg de Romantische Strasse richting Würzburg. De reis start in Düsseldorf, Dortmund of Aachen waar je de camper ophaalt. Vervolgens rijd je richting het Moezeldal, één van de mooiste gebieden van Duitsland. Dit gebied staat met name bekend om de wijnen die in deze regio geproduceerd worden dus een wijnproeverij mag zeker niet ontbreken. Verder liggen langs de rivier veel kastelen die je kunt bezoeken. Of wat dacht je van de oudste stad van Duitsland, Trier? Door naar de omgeving van Heidelberg waar je zeker een bezoek aan het kasteel van Heidelberg moet brengen! Je kunt het kasteel te voet bereiken, maar je kunt ook met de kabelbaan gaan. Geniet van de rust in de Neckarwiese, een groen strook waar je heerlijk aan het water kunt zitten. Het Zwarte Woud staat bekend om de prachtige natuur met bossen en watervallen, maar er is natuurlijk veel meer! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Burg Hohenzollern, een prachtig kasteel. Of wat dacht je van de Triberger Watervallen? Deze kun je bezoeken na een stevige wandeling met prachtige uitzichten. Freiburg is ook zeker de moeite waard, bezoek hier de kerk Munster van Freiburg en de Martinstor. Voor een prachtig uitzicht over de natuur van het Zwarte Woud kun je een ritje maken met de gondel Schauinslandbahn Freiburg. Een mooie autoroute door het Zwarte Woud is de Schwarzwald Hochstrasse, een kronkelweg met verschillende plekken om even de benen te strekken. De volgende stop is het gigantische Bodenmeer (Bodensee), waar je naast relaxen op een strand ook verschillende watersporten kunt beoefenen. Bezoek ook zeker Konstanz en het eiland Reichenau! In de omgeving van Füssen mag je het paleis van de bisschoppen van Augsburg niet missen maar ook de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau zijn absoluut de moeite waard! Door naar de Chiemsee waar je opnieuw kunt genieten van een heerlijk meer! Maak ook zeker een tochtje met de Wendelsteinseilbahn en geniet van het uitzicht op 200 bergtoppen. De terugreis richting Düsseldorf gaat via de beroemde Romantische Strasse, een autoroute langs middeleeuwse stadjes, afwisselende natuur en sprookjesachtige kastelen. Je hebt meerdere dagen om deze route te rijden, dus stop zeker af en toe langs de route. De laatste nacht raden wij aan om in de buurt van de locatie waar de camper weer moet worden ingeleverd te overnachten. Dan zit helaas de reis er alweer op.


  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Duitsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.  Inclusief bij deze reis

  17 nachten/18 dagen camperhuur 

  Ongelimiteerde mijlen

  Boottocht over de Moezel vanuit Cochem

  Wandeltocht door Heidelberg (1,5 uur)

  Bijdrage SGR

  Bijdrage Calamiteitenfonds

  Reserveringskosten