Camperreis: Ontdek Oost-Duitsland

  15-daagse camperrondreis

  Berlijn - Kromlau - Sächsische Schweiz - Dresden - Leipzig - Harz - Maagdenburg - Potsdam - Berlijn  Vanaf € 735,00 per persoon (o.b.v. 4 personen)


  Afstand - ongeveer 800 kilometer

  Duur - 15 dagen 

  Vertrek vanaf Berlijn


  Deze 15-daagse camperreis start in Berlijn, waar je de eerste twee nachten in een hotel in het centrum van de stad verblijft. Breng zeker een bezoek aan de Brandenburger Tor, de Reichstag en natuurlijk de Berlijnse Muur. Bij deze laatste hebben wij voor jullie een interessante wandeltocht geboekt, zo kom je alles te weten over de Berlijns Muur! Maar ook de Potsdamer Platz en Checkpoint Charlie mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Duitsland. Op dag 3 is het tijd om de camper op te halen en de rondreis te starten. De eerste stop is Kromlau waar je prachtige wandelingen kunt maken door het Rhododendronpark en de beroemde ‘Duivelsbrug’ kunt bezoeken. In de Sächsische Schweiz kun je genieten van prachtige natuur! Geniet van een schitterend uitzicht vanaf de Bastei op het Elbezandsteengebergte of maak een fietstocht over de Elberadweg. Bezoek ook zeker het hoogst gelegen kasteel van Duitsland: Vesting Königstein! Dresden is een verrassende stad met veel mogelijkheden! Beklim de Frauenkirche voor een prachtig uitzicht over de stad of bezoek de Fürstenzug, een levensgroot porseleinen kunstwerk in het oude centrum. Vanaf het Brühlsche Terras heb je een schitterend uitzicht over de Elbe en het Zwinger Paleis is ook heel imposant. In Neustadt vindt je heel veel streetart of maak een bootcruise (inclusief) en bekijk de stad vanaf het water! Voor het verkennen van Leipzig kun je gebruik maken van de hop on hop off bus (ticket inclusief), bezoek onder andere de Panoramatoren voor een mooi uitzicht, het centrale marktplein met het Alte Rathaus, de Thomaskirche en drink een drankje in de Auerbachs Keller. Vanuit Leipzig reis je verder naar het natuurgebied de Harz, geniet van de prachtige en ongerepte natuur! Voor de echte durvals is er de Titan RT-hangbrug, deze brug overspant een lengte van 458 meter en een diepte van 100 meter tot de Bode-rivier. Maak een ritje met de Brockenbahn stoomtrein en bezoek de oude Rammelsbergmijn. De hanzestad Maagdenburg staat ook op het programma, geniet hier van de romaanse en gotische bouwwerken! De laatste stop voordat je terugreist naar Berlijn is Potsdam, dat bekend staat om zijn paleizen, tuinen en oude Hollandse wijk. Het bekendste paleis is Schloss Sanssouci met de prachtige tuinen, maar ook het Neues Paleis is de moeite waard. Breng ook zeker een bezoek aan de Nederlandse wijk (Holländisches Viertel) met leuke cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes. De huizen hier zijn in Nederlandse stijl gebouwd! De laatste nacht adviseren wij om in de omgeving van de verhuurder te overnachten. De camper wordt weer in Berlijn ingeleverd en dan is het tijd om weer naar huis te gaan!


  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Duitsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.  Inclusief bij deze reis

  Vliegreis Amsterdam - Berlijn v.v. inclusief luchthavenbelasting en voorlopige brandstoftoeslagen

  1 stuk ruimbagage per persoon

  2 overnachtingen in het centrum van Berlijn op basis van logies

  12 nachten/13 dagen camperhuur 

  Ongelimiteerde mijlen

  Wandeltour Berlijn: Berlijnse muur (2 uur)

  Bootcruise Dresden (1,5 uur)

  Hop on Hop off busticket Heidelberg

  Bijdrage SGR

  Bijdrage Calamiteitenfonds

  Reserveringskosten