Camperreis: Natuur in Duitsland, Zwitserland, Italië & Frankrijk

  17-daagse camperrondreis

  Düsseldorf - Zwarte Woud - Bodensee - Davos - Stelvio NP - Lugano - Gran Paradiso NP - Haut-Jura - Mettlach - Eifel - Düsseldorf  Vanaf € 533,00 per persoon (o.b.v. 4 personen)


  Afstand - ongeveer 2.300 kilometer

  Duur - 17 dagen 

  Vertrek vanaf Düsseldorf, Dortmund of Aachen


  De reis start in Düsseldorf, Dortmund of Aachen waar je de camper ophaalt. Vervolgens reis je richting het Zwarte Woud, een prachtig gebied met bergen in het zuidwesten van Duitsland. Je vindt hier dichtbegroeide bossen, mooie watervallen en bergmeren. Breng zeker een bezoek aan de Feldberg met de kabelbaan en maak één van de prachtige wandeltochten. Een andere aanrader is om een bezoek te brengen aan het prachtig gelegen kasteel Burg Hohenzollern. Vanuit het Zwarte Woud reis je verder richting de Bodensee, één van de mooiste meren in de Alpen. Bezoek zeker de gezellige stad Konstanz, het bloemeneiland Mainau en kasteel Meerburg. Door naar het Zwitserse Davos, waar je met de kabelbaan naar de bergpieken kunt gaan voor schitterend uitzicht en veel wandel- en mountainbike mogelijkheden. De volgende stop tijdens de rondreis is het Stelvio Nationaal Park, één van de grootste natuurgebieden in Italië. Je vindt hier groene bergweiden, hoge bergen en veel fiets- en wandelroutes. Breng ook zeker een bezoek aan één van de schitterende bergmeren zoals het meer van Gioveretto! Genieten op en aan het water doe je in Lugano, gelegen aan het gelijknamige meer. De sfeer in deze plaats is Italiaans en het Comomeer en Lago Maggiore liggen op een steenworp afstand. In Nationaal Park Gran Paradiso kun je opnieuw mooie wandel- of fietstochten maken langs watervallen, bergmeren en imposante bergen. Maak ook zeker een ritje in de Skyway Monte Bianco met ronddraaiende gondels. Vanuit Saint-Claude in Haut-Jura kun je dit regionale natuurpark gemakkelijk verkennen. Eén van de hoogtepunten is zeker de treinroute La Ligne des Hirondelles, geniet onderweg van prachtige uitzichten over wijngaarden en bergen! De route gaat door tunnels en over viaducten en duurt ca. 2,5 uur! In Mettlach kun je kennis maken met het concern Villeroy & Boch, het wordt namelijk niet voor niet de porseleinenstad genoemd. Ook kun je hier een aantal historische gebouwen bezoeken. Het laatste natuurgebied van deze reis is de Eifel, een gebied dat bekend staat om glooiende heuvels, vulkanische meren en karakteristieke dorpjes. Bezoek één van de bezoekerscentra voor alle informatie over de activiteiten die je hier kunt doen. De laatste nacht overnacht je in de buurt van de locatie waar je de camper ook weer inlevert.


  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Duitsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.  Inclusief bij deze reis

  16 nachten/17 dagen camperhuur 

  Ongelimiteerde kilometers

  Bijdrage SGR

  Bijdrage Calamiteitenfonds

  Reserveringskosten