Camperreis: Compleet IJsland

  16-daagse camperrondreis 

  Reykjavik - Golden Circle - Vík - Skaftafell - Höfn - Egilsstaðir - Mývatn - Akureyri - Hvammstangi - Snæfellsnes - Reykjavik  Vanaf € 1565,00 per persoon (o.b.v. 4 personen)


  Afstand - ongeveer 1.600 kilometer

  Duur - 16 dagen 

  Vertrek vanaf Reykjavik


  Tijdens deze 16-daagse camperreis ontdek je het prachtige IJsland. Ontdek een land wat elk seizoen iets anders te bieden heeft en geniet van het mooie landschap. De reis begint met twee overnachtingen in Reykjavik, de noordelijkst gelegen hoofdstad ter wereld. Deze stad is de perfecte plek om de reis te beginnen. Breng een bezoek aan de oude haven of neem een kijkje bij de unieke winkels in de hoofdstraat Laugavegur. Tijdens je bezoek aan Reykjavik is het ook tijd om walvissen te gaan spotten tijdens een boottour. Na een kort bezoek aan de hoofdstad is het tijd om de camper op te halen en te beginnen aan de rondreis. De eerste paar dagen staan in het teken om het zuiden van het eiland te verkennen. Onder andere zijn de bekende Golden Circle, het gletsjermeer Jökulsárlón en het nationale park Skaftafell hier te vinden. Tijdens een overnachting in Vík krijg je de mogelijkheid om de zwarte stranden en het bekende vliegtuigwrak te bekijken. De reis vervolgt zich via het oosten van IJsland langs verschillende diepe, ruige fjorden, steile bergen en kleine, maar vriendelijke vissersdorpjes. Daarnaast is dit de perfecte plek om papegaaiduikers en andere vogels te spotten. Na een overnachting in de zogenoemde hoofdstad van het noorden van IJsland, Egilsstaðir, is het dan ook tijd om deze regio te ontdekken. De Diamond Circle is hier de perfecte manier voor. Dit 260 kilometer lange circuit leidt je via prachtige landschappen langs onvergetelijke pareltjes, waaronder het meer van Mývatn, de waterval van Dettifoss, de walvishoofdstad van Europa Húsavik en de Asbyrgi kloof. Het laatste deel van de rondreis bestaat uit het ontdekken van het schiereiland Snæfellsnes, ook wel klein IJsland genoemd. Op Snaefellsnes vind je bijna alles terug wat je elders in IJsland kan vinden maar dan op kleine oppervlakte. Vulkanen, lavavelden, basaltzuilen, meren, kraters, kliffen, bronnen, watervallen en veel meer. De reis eindigt weer in de hoofdstad Reykjavik, waar je bijvoorbeeld kan relaxen in de luxe spa de Blue Lagoon of ontdekken wat het schiereiland Reykjanes te bieden heeft.


  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in IJsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.  Inclusief bij deze reis

  Vliegreis Amsterdam - IJsland v.v. inclusief luchthavenbelasting en voorlopige brandstoftoeslagen

  1 stuk ruimbagage per persoon

  2 overnachtingen in het centrum van Reykjavik op basis van logies

  13 nachten/14 dagen camperhuur  

  Ongelimiteerde kilometers

  Borden- en bestekset

  Whale Watching tour Reykjavik

  Bijdrage SGR

  Bijdrage Calamiteitenfonds

  Reserveringskosten