Om te ontdekken

  Een camper huren en in Australië op vakantie gaan! Mooier kun je het bijna niet krijgen. Het grote land heeft een enorme verscheidenheid aan natuur, fauna en ander moois. Een kunt een camper huren en ophalen in alle grote steden van Australië. Zo kunt u zelf bepalen welk deel van Australië u gaat bezoeken en verkennen met de camper. En in de camperreis is uw vlucht, en daar waar gewenst of nodig, ook de eerste nacht hotel. Wel zo makkelijk.

  Routesuggesties

  Bezoek Sydney tijdens een camperreis door Australië met Victoria CamperHolidays

  Sunny Coastal Roadtrip

  Top spots tussen Sydney en Cairns

  Deze camperreis van Sydney in het Zuiden naar Cairns in het Noorden loopt langs de Oostkust van Australië. De reis is een kaleidoscoop van kosmopolitische steden, goudgele zandstranden en imposante nationale parken. Naast de wereldberoemde steden zoa ...

  Deze camperreis van Sydney in het Zuiden naar Cairns in het Noorden loopt langs de Oostkust van Australië. De reis is een kaleidoscoop van kosmopolitische steden, goudgele zandstranden en imposante nationale parken. Naast de wereldberoemde steden zoals Sydney en Brisbane, komt u door kleine historische stadjes. De natuur is buitengewoon veelzijdig, van ondoordringbare regenwouden tot het alom geprezen Great Barrier Reef. De sfeer is relaxed en dit deel van Australië is zonovergoten. Deze reis duurt 3 weken, maar u staat natuurlijk vrij om de lengte en route aan uw eigen wensen aan te passen. Fijne vakantie!

  Dag 1 – 6: Sydney – Hunter Valley – Port Macquarie – Coffs Harbour (620km)
  Sydney, de eerste stad op uw reis. Geniet van de haven met het wereldberoemde Opera House en de heerlijke restaurants of maak een fietstocht door het mooie stadscentrum. Nadat u de camper heeft opgehaald, is Hunter Valley de eerste bestemming die u met de camper aandoet. Hunter Valley is het oudste en ook een schilderachtig wijngebied in Nieuw Zuid-Wales, waar prachtige wijnen vandaan komen. Om in Port Macquarie te komen kunt u de mooie route via Forster en Tuncarry nemen. Forster is bekend om de prachtige stranden en visserij. Een lange brug verbindt Forster met Tuncarry. Booti Booti National Park ligt op slechts 10 kilometer afstand en wordt gekenmerkt door prachtige regenwouden en goudgele stranden. Port Macquarie is tegenwoordig een geliefde toeristenplaats met mooie natuur en hele fijne stranden. Bezoek onderweg naar Coffs Harbour ook eens de ruïnes van Trial Bay Goal, in de vroegere dagen een gevangenis. Coffs Harbour biedt veel vertier en een veelzijdige natuur. Het is zeker de moeite waard om een dag langer te blijven. Bezoek bijvoorbeeld het Dorrigo National Park met prachtige vergezichten.

  Dag 7 – 12: Byron Bay – Gold Coast – Brisbane – Noosa – Hervey Bay (760km)
  Door naar Byron Bay. Maak onderweg een kleine omweg en bezoek Yamba, een populair surfstrand en bekend om haar visserij. Bayron Bay is idyllisch en een mengkroes van culturen. Cape Byron is het meest oostelijke punt van Australië en heeft een extreem krachtige vuurtoren.Vanuit Byron Bay gaat het verder noordwaarts, naar de Gold Coast. Met meer dan 300 dagen zon per jaar, de beste surf- en zandstranden, een achterland met nationale parken, zoals Lamington National Park en veel entertainmentparken heeft het grote aantrekkingskracht op toeristen. Brisbane is de volgende stad op de route. Houdt u van een kosmopolitische sfeer, dan is Noosa met de mooie boetiekjes en eersteklas restaurants, iets voor u. De rit naar Hervey Bay is ongeveer 190 kilometer. Bij Gympie kunt u een oude goudmijn bekijken en Maryborough is een van Queenslands oudste en mooiste historische steden. Hervey Bay is de poort naar Fraser Island en is wereldberoemd om het walvisspotten, de schildpadden en dolfijnen. Fraser Island is uniek. De Aborigineel cultuur geeft het eiland een bijzonder karakter en voor diegenen die van het rijden in een 4 Wheel Drive houden en graag vissen is het een paradijs. De moeite waard om een dag te blijven.

  Dag 13 - 20: Rockhampton – Mackay – Airlie Beach – Townsville - Cairns (1510km)
  Het is bijna 400 kilometer naar Rockhampton. U komt door Childers, waar suikerriet het stadje groot heeft gemaakt en dat historisch erfgoed is. Rockhampton zelf is grotendeels afhankelijk van de rundveeteelt. U kunt hiervandaan ook Great Keppel Island bezichtigen. Verlaat Rockhampton en rij naar Mackay. Eungella National Park ligt ruim 80 kilometer ten westen van Mackay en is waarschijnlijk het meest spectaculaire park van Queensland. Met een beetje geluk spot u in een riviertje nog een vogelbekdier, bijna nergens meer in het wild levend. Mackay heeft nog een aantal historische gebouwen en is omgeven door suikerrietplantages. Airlie Beach is erg populair en het loont de moeite om hier langer te blijven. U kunt hiervandaan de Whitsundays Eilanden en de Great Barrier Reef bezoeken, een absoluut hoogtepunt van de reis. U rijdt weer door, nu naar Townsville met het aquarium Great Barrier Reef Wonderland als belangrijke attractie. Via Ingham en Innisfail komt u op uw eindbestemming Cairns. Hier kunt u nog excursies maken naar de Great Barrier Reef of naar de regenwouden. Uiteindelijk levert u hier de camper in en komt er een eind aan deze prachtige reis.

  Meer info >

  Minder info >

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Superveelzijdig, Dat is Australië! De Oostkust, kenmerkt zich in het Zuiden en het Oosten door de grootste stad van het land, Sydney, met haar wereldberoemde Opera House, en natuurlijk de Sunshine Coast. Hoe spannend is het verder om de waterwereld van de Great Barrier Reef te ontdekken en de tropische regenwouden in te gaan? Het Noorden, de Northern Territory loopt van Darwin tot de Red Center met de woestijnstad Alice Springs en Ayers Rock. In het zuiden, aan de zuidkust is de Great Ocean Road een ‘must’ en zijn de steden Adelaide en kosmopolitisch Melbourne de moeite van het bezoeken waard. Het westen is uitgestrekt, voor een groot deel woestijn, en heerlijk om met een 4x4Drive te verkennen. Perth, in het Zuidwesten is modern, Kalbarri National Park heeft prachtige kloven en kliffen, en Kimberley, de regio met de Bungle Bungles, een groep van 300 meter hoge rotsformaties, zijn een paar hoogtepunten in dit deel van Australië.

  Reisdocumenten, Inentingen, Rijbewijs

  Controleer ruim voor u vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Australië. Welke reisdocumenten u nodig heeft, vindt u op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar u precies kunt zien, voor welk land u visum nodig heeft en de Visumcentrale kan u ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook ziet u welke andere reisdocumenten u nodig heeft.
  Als u bestuurder van de camper bent, moet u, naast uw eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van uw rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.

  Kamperen

  Er zijn verschillende mogelijkheden om met uw camper in Australië te overnachten. In de buurt van of in de Nationale Parken zijn er vaak de zgn. ‘campgrounds’ met geen of beperkte faciliteiten (zoals een toiletgebouw en barbecuefaciliteiten), maar midden in de natuur gelegen. De prijzen zijn vaak niet zo hoog, van AUD10 tot AUD 25. Wie wat luxer wil overnachten en graag gebruik maakt van de aanwezige faciliteiten kan terecht op een van de vele BIG4 Holiday Parks. Deze campings zijn modern en van goede kwaliteit. Ook kunt u overnachten op een particuliere camping, een zgn. ‘caravan park’. Ook hier heeft u alle mogelijke faciliteiten. De prijzen van zowel de BIG4 als van de particuliere campings zijn, afhankelijk van de locatie, tussen AUD25 en AUD75 per nacht. Wildkamperen? Ja, in principe mag dat, maar niet overal. Niet in de bebouwde kom en niet in de Nationale Parken. Verder kan het zijn dat er middels een bordje wordt aangegeven dat wildkamperen niet is toegestaan. In principe wordt er echter aan de toeristen geadviseerd om op een camping te overnachten.