Enjoy the freedom

  Ongetwijfeld de absolute topbestemming voor een vakantie per camper. Er is voldoende ruimte, prachtige natuurparken en fascinerende steden. Huur een camper, stap op het vliegtuig, en geniet van de vrijheid.

  Routesuggesties

  Ontdek Yellow Stone National Park tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  Rockies & Yellowstone

  21-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Door de Rocky Mountains naar Yellowstone: een populaire route en zeer geschikt voor een campervakantie in Amerika. Vanuit Denver, de hoofdstad van Colorado gaat de camperroute door de indrukwekkende Rockies. Daarna ...

  21-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Door de Rocky Mountains naar Yellowstone: een populaire route en zeer geschikt voor een campervakantie in Amerika. Vanuit Denver, de hoofdstad van Colorado gaat de camperroute door de indrukwekkende Rockies. Daarna doorkruis je de staat Wyoming, met als hoofdstad Cheyenne. Om Mount Rushmore National Monument te bezoeken is een omweg nodig, maar dat is zeker de moeite waard. Hoogtepunt van de reis is Yellowstone, het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Op de terugweg naar Denver kunt je nog naar Salt Lake City, de stad van de Mormonen en het nabijgelegen Park City, waar in 2002 de Olympische Spelen plaatsvonden. En een insider tip voor als er nog tijd over is: Sundance Resort, toebehorend aan Robert Redford, een resort dat prachtig geleden is in de bergen en de bossen, waar je heerlijk kunt wandelen en in het authentieke resort wat kunt drinken of eten.

  Dag 1 – 5: Denver en de Rockies (120km)
  De eerste paar dagen na aankomst in Denver, kun je gebruiken om Denver te bezoeken en de Rocky Mountains te verkennen. Wat denk je van een bezoek aan het Denver Art Museum of de ‘Public Library’, of de Union Station? En voor de jeugd is de Denver Zoo ook leuk. Om naar het Rocky Mountains National Park te gaan, is de nabijgelegen plaats Boulder een goede uitvalsbasis. Boulder ligt ongeveer 45 kilometer ten westen van Denver en als studentenstad heeft het een mooi voetgangersgebied met winkels, restaurants en cafés. In het Rocky Mountains National Park is heel veel te doen. Je kunt bijvoorbeeld fietsen over de Trail Ridge Road, picknicken in het park, wandelen naar een van de bergmeren, klimmen, spannend raften op de rivier of fijn rondrijden en genieten van het landschap vanuit de gratis shuttlebussen die door het park rijden. Zo gaan de eerste dagen razendsnel voorbij.

  Dag 6 – 10: Naar Mount Rushmore (590km)
  Vanuit de Rockies gaat het naar het Noorden, naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Hier kun je tijd nemen om de bosrijke omgeving te bewonderen. Verder noordwaarts kom je langs het Guernsey State Park, waar het grote stuwmeer de belangrijkste attractie is, waar de vakantie nog fijner wordt door het maken van een boottocht, bij warm weer af te koelen in het water en ’s avonds de zelf gevangen vis op de barbecue te garen. Vanuit Guernsey is het nog ca. 3 tot 4 uur rijden naar Mount Rushmore National Monument. Onderweg rijd je langs de Thunder Basin National Grassland en de Black Hills National Forest. Dit bosrijke gebied strekt zich over meer dan 5000km² uit en ligt in het Zuidwesten van South Dakota. Stel je eens voor, terwijl je over een van de mooiste ‘scenic byways’ rijdt, dat hier de eerste pioniers met hun wagens, voortgetrokken door ossen, op weg naar een nieuw bestaan, je voorgingen.
  Dan kom je bij de beroemdste berg van Amerika aan, Mount Rushmore. In deze berg zijn president George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt uitgehauwd.

  Dag 11 – 21: Yellowstone National Park - Denver (2200 km)
  Onderweg naar Yellowstone kun je overnachten aan de rand van Bighorn National Forest in Buffalo of Big Horn.
  Yellowstone National Park, het oudste park ter wereld, is tevens het populairste nationale park van Amerika. Er leven vele diersoorten, zoals bizons, grizzly beren, coyotes en wolven. Verder is het park beroemd om de warme bronnen en de meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin. Hier kun je ook naar de Old Faithful, de bekendste geiser die elke 92 minuten water en stoom spuit, tot een hoogte van bijna 50 meter. Dankzij de aanwezigheid van de vele meren zijn varen en vissen populaire bezigheden. Neem eens een kijkje in een van de bezoekerscentra om een keuze te maken uit de vele activiteiten die hier aangeboden worden.
  Ten Zuiden van Yellowstone ligt Grand Teton National Park. Je rijdt vanuit Yellowstone via de John D. Rockefeller Memorial Parkway naar Grand Teton. Dit park wordt gekenmerkt door een prachtige bergketen. Ook in dit park kunt je prachtige wandelingen maken, fietsen of paardrijden.
  Vanuit Grand Teton NP gaat het weer terug naar Denver. Onderweg kom je langs Salt Lake City, hoofdstad van Utah en ook thuisbasis en hoofdzeten van de kerk van de Mormonen. Laat je rondleiden in de Salt Lake Temple of geniet van een zondagochtend concert in de bijgelegen kerk.
  In de omgeving van Salt Lake City bevindt zich Park City, de plaats waar in 2002 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Hier is ook een museum, waar je zelfs de Nederlandse schaatshelden uit 2002 tegen zult komen en je kunt op de skischans ervaren hoe angstaanjagend hoog deze schans eigenlijk is. En het plaatsje zelf heeft vele gezellige restaurants en bars om de avond door te brengen.

  Meer info >

  Minder info >

  Bewonder Bryce Canyon National Park tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  Las Vegas & National Parks

  14-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Gedurende deze 2 weken maak je kennis met de meest beroemde nationale parken en bruisende steden. In Las Vegas start de reis en gaat ric ...

  14-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Gedurende deze 2 weken maak je kennis met de meest beroemde nationale parken en bruisende steden. In Las Vegas start de reis en gaat richting Salt Lake City en het oudste Nationale Park Yellowstone. Onderweg kom je langs Bryce Canyon en Zion National Park. Vanuit Yellowstone gaat het weer zuidwaarts door Wyoming en de Rockies naar Denver. Dwars door Colorado met het authentieke Durango en het Mesa Verde NP is de Grand Canyon het volgende natuurfenomeen. Los Angeles heeft levendige stranden en natuurlijk Hollywood. Deze reis eindigt weer in Las Vegas.

  Dag 1 – 4: Zion NP - Bryce Canyon - Salt Lake City - Grand Teton - Yellowstone - Cody (1450km)
  Vanuit Las Vegas gaat de reis van Nevada over in Utah, naar de Zion National Park en Bryce Canyon. Beide parken laten een bijzondere natuurpracht met fenomenale rotspartijen en kloven zien. In de Visitors Centers is alle informatie voor korte en langere verblijven in een park te verkrijgen. Heel anders is Salt Lake City en de omgeving van deze bijzondere stad. In 1847 door de Mormonen gegrond, is het nog steeds het wereldcentrum van de Mormonen. Het volgende doel is Yellowstone National Park, het oudste park van Amerika. Onderweg maak je kennis met Grand Teton Mountains, een indrukwekkende bergrug. Cody, de volgende stop, is waar de wereldberoemde cowboy Buffalo Bill vandaan komt.

  Dag 5 – 10: Cheyenne - Rocky Mountains NP - Denver - Silverton - Durango (1755km)
  Een lange rit over de Plains of Wyoming om vervolgens in Cheyenne aan te komen. Hier lijkt het tijdperk van het Wilde Westen stil te hebben gestaan. Dan staat je het volgende nationale park te wachten: Rocky Mountains National Park, een park met groots natuurschoon. Neem vooral de tijd als je over The Trail Ridge Road rijdt, en bewonder het spectaculaire uitzicht. Denver staat dan op het programma, een bruisende stad waar ook de romantiek van het Old West tijdperk nog wordt gevoeld. Nog niet genoeg gekregen van het Wilde Westen? Dan rijd je verder naar de oude mijnstad Silverton. Een hoogtepunt is daar de historische trein die naar Durango en terug rijdt. Durango zelf heeft ook nog de nodige saloons en is uw volgende doel.

  Dag 11 – 14: Mesa Verde - Monument Valley - Grand Canyon - Las Vegas (990km)
  Het laatste traject van de rondreis staat bol van de prachtige bezienswaardigheden. Mesa Verde huisvestte meer dan 1300 jaar geleden een groep indianen, die woningen in de rotswanden maakten. Monument Valley is een monument op zich, met prachtige rode rotsformaties. De Grand Canyon is een natuurfenomeen op zich en hoort tot een van de zeven wereldwonderen. Je rijd verder naar Las Vegas, de eindbestemming van de camperrondreis.

  Meer info >

  Minder info >

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Amerika, of beter gezegd De Verenigde Staten van Amerika, is het land van ongekende mogelijkheden, waar dromen werkelijkheid kunnen worden. Het is een federatie, bestaande uit 50 staten met in totaliteit meer dan 300 miljoen inwoners. De hoofdstad is Washington D.C. Het land bestaat uit ontelbare bezienswaardigheden in alle mogelijke categorieën. Denk aan het prachtige natuurschoon in de, voor een belangrijk deel in West-Amerika gelegen parken, bijvoorbeeld Yosemite National Park, Yellowstone en de Grand Canyon. Oost-Amerika is weer anders, met veelal historische steden zoals Boston, Philadelphia en natuurlijk New York City, als grootste stad en economisch centrum. Florida, de Sunshine State staat bol van fun en entertainment, mede door het mooie weer en de aanwezigheid van de vele attractieparken zoals Disney World. Geheel anders is de Deep South, waar muziek en historie hand in hand gaan.

  Reisdocumenten, inentingen en rijbewijs

  Controleer ruim voor je vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Amerika. Welke reisdocumenten je nodig hebt, vind je op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar je precies kunt zien, voor welk land je een visum nodig hebt en de Visumcentrale kan je ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook zie jewelke andere reisdocumenten u nodig heeft.
  Als je bestuurder van de camper bent, moet je, naast je eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van het rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.

  Overig

  Amerika is buitengewoon geschikt voor campervakanties. De brede wegen en de enorme ruimte die er is, zorgt ervoor dat je, zelfs met een grote camper, ongedwongen door dit grootse land kunt trekken. In de verschillende Nationale Parken en Staatsparken, kun je tegen zeer schappelijke tarieven prima overnachten met de camper. Vaak zijn deze campings prachtig gelegen, midden in de natuur. De faciliteiten zijn wel beperkt. Dit in tegenstelling tot de particuliere campings, zoals de KOA-campings. Deze zijn hoger geprijsd, en hebben ook meer faciliteiten. Kamperen en buiten eten gaan hand-in-hand. Op de meeste campings zijn zgn. fire pits beschikbaar, waar het een genot is om te barbecueën en ’s avonds bij het vuur te zitten.