U bevindt zich hier: Home - Oostenrijk

  Camperreizen Oostenrijk

  Wilt u een camper huren voor een reis in Oostenrijk? Begin uw reis in Nederland of Duitsland en ervaar de vrijheid dat een camper u biedt. In de alpen genieten van het uitzicht vanuit een gondel of al wandelend. Volg the sound of music in Salzburg of proef al zwevend boven het water een typisch Oostenrijkse Knödel in Graz.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Over Oostenrijk

  De bondsstaat Oostenrijk, bestaat uit 9 deelstaten die ieder een eigen regerering hebben. Belangrijke steden in Oostenrijk zijn de hoofdstad Wenen, Salzburg, Innsbruck, Graz en Linz. De voertaal gesproken in Oostenrijk is Duits, wat anders kan klinken dan het officiële Duits, door het Oostenrijkse dialect. De Euro wordt in Oostenrijk gebruikt als munteenheid.

  De voordelen van een campervakantie in Oostenrijk

  Een campervakantie in Oostenrijk geeft u de vrijheid om het land te ontdekken in alle rust. De zelfgekozen route geeft u de ruimte om te gaan en staan waar u wilt. Gedurende uw camperreis in Oostenrijk kunt u ten alle tijden bij uw bagage zonder elke avond uw koffers te hoeven pakken. Overdag de bezienswaardigheden bezoeken langs de zelfgekozen route en ’s nachts overnachten in de prachtige natuur.

  Bezienswaardigheden in Oostenrijk

  Bezoek tijdens uw camperreis in Oostenrijk de vele bezienswaardigheden die Oostenrijk te bieden heeft. Al wandelend of fietsend één van de bergen beklimmen? Of toch liever met de gondel? Het kan beide! Treedt in de voetstappen van Mozart in Salzburg, of bezoek de hoogste waterval van Europa in Krimml. Tijd voor wat meer actie? Bezoek de Prater in Wenen, klim in één van de klimparken of ga zwemmen in één van de vele bergmeertjes. Geniet tijdens een bezoek aan Wenen van de typisch Weense Sachertorte in één van de gezellige cafeetjes.

  Waar kun je een camper huren voor een vakantie in Oostenrijk?

  Oostenrijk is door de goed onderhouden snel- en binnenlandse wegen een zeer geschikt land voor een camperreis. De wegen hebben zowel binnen Oostenrijk als met aangrenzende landen goede verbindingen. Let wel goed op met het rijden met een camper in de bergen. Kies voor het gemak van de snelwegen of van het uitzicht vanaf één van de panorama wegen van Oostenrijk. Start uw camerreis in Nederland of Duitsland en ga er op uit!

  Welke periode is goed voor een campervakantie in Oostenrijk?

  Een camperreis in Oostenrijk maken is in elke periode een prachtige ervaring. Oostenrijk heeft 3 klimaattypes waardoor het weer sterk kan verschillen per regio. De zomermaanden zijn vaak aangenaam warm met temperaturen tussen de 22 en 26 graden. Ook in de hogere berggebieden stijgt de temperatuur in de zomermaanden tot vaak 20 graden. Deze aangename temperaturen zijn zeer geschikt voor een wandeling of een dagje zwemmen bij een bergmeertje. Het voor- en najaar door de prachtige kleuren in de natuurgebieden. De Oostenrijkse winters zijn relatief koud met tempraturen van vaak rond het vriespunt. Op wintersport in Oostenrijk? Het kan! Een groot deel van het land is in de winterperiode bedekt door flink wat sneeuw. Wat een geweldige ervaring is om met de camper te beleven.

  Welke camper moet ik kiezen?

  Victoria CamperHolidays biedt verschillende camperhuur mogelijkheden aan voor uw campervakantie in Oostenrijk. Op reis met een groot of klein reisgezelschap, campers zijn te huur voor 1 tot 6 personen. Ook worden er verschillende comfort opties aangeboden, passend bij uw reiswensen en budget.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?

  Het kiezen van een campermodel kan gebaseerd worden op zowel het reisgezelschap als de reiswensen. De grootte van uw reisgezelschap is vaak bepalend voor de grootte van de camper. De verschillende comfort opties van de camper kunnen gekozen worden gebaseerd op uw reisgezelschap, reiswensen en budget.

  De prijs van een camper in Oostenrijk

  De camperprijzen voor het huren van een camper voor een campervakantie naar Oostenrijk worden vaak bepaald door vaste prijzen. Zowel camperverhuurders in Nederland als Duitsland hanteren vaste prijzen. Het ver vooraf boeken van uw reis, in juni/juli/augustus voor het volgende jaar, kan resulteren in minder kosten door eventuele vroeg boek kortingen.

  Met de camper rijden in Oostenrijk

  Check voor uw vertrek de vereiste reisdocumenten voor Oostenrijk. Bij het huren van een camper met een gewicht hoger dan 3.500 kg. is een rijbewijs C vereist. Als u een camper huurt met een gewicht lager dan 3.500 kg. voldoet het gewone rijbewijs. Op de Oostenrijkse autobanen en snelwegen is een tolvignet verplicht. Rijdt u in een camper met een gewicht lager dan 3.500 kg., dan is een gewoon tolvignet voldoende. Indien in een camper rijdt met een gewicht hoger dan 3.500 kg. is een GO-Box nodig.

  Kampeermogelijkheden Oostenrijk

  Oostenrijk kent een grote diversiteit aan campings. Kamperen op een luxe camping, op een natuurcamping, bij de boer of een camping met animatie? Oostenrijk heeft het allemaal. De meeste campings in Oostenrijk zijn voorzien van goede voorzieningen voor uw camper.

  Camperexperts Italië van Victoria CamperHolidays

  Wilt u een camper huren in Oostenrijk of een camperreis boeken? De camperexperts van Victoria CamperHolidays helpen u graag. Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Warm aanbevolen

  Bezoek het idyllische stadje Hallstatt tijdens een camperreis door Oostenrijk met Victoria CamperHolidays

  ZOMER

  Zomers Oostenrijk
  Oostenrijk kent prachtige zomers met warme temperaturen. Bezoek de historische steden, kom in actie tijdens één van de outdoor activiteiten, of ga zwemmen in één van de idyllische bergmeertjes.

  Geniet van de winter tijdens een camperreis door Oostenrijk met Victoria CamperHolidays

  WINTER

  Skivakantie
  Ontdek de prachtige pistes in de één van de vele skigebieden van Oostenrijk. Bezoek één van de bekende wintersport bestemmingen zoals Ischgl, Zell am See en Kaprun en ga op avontuur!

  Victoria reviews

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  De bondsstaat Oostenrijk bestaat uit 9 delenstaten, en heeft als hoofdstad Wenen. Oostenrijk staat bekend om zijn prachtige natuur met hoge bergen, idyllische meren, het veelvoud aan cultuur en een tal aan populaire steden als Wenen, Salzburg, Inssbruck en Graz. Ga al wandeled of fietsend op avontuur in de bergen of bezoek de hoogste waterval van Europa in Krimml. Geniet van het uitzicht vanuit één van de vele gondels of vanuit het reuzenrad op de Prater in Wenen. Bezoek het historische Salzburg en treed in de voetstappen van Mozart. Oostenrijk heeft genoeg te ontdekken tijdens uw camperreis!

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Check voor u op pad gaat buiten Nederland, welke reisdocumenten en eventuele autovignetten u nodig heeft. Als u een grote camper, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heeft u minimaal rijbewijs C nodig, anders voldoet het gewone rijbewijs. Op de Oostenrijkse autobanen en snelwegen is een tolvignet verplicht. Rijd u in een camper met een gewicht lager dan 3.500 kg, dan is een gewoon tolvignet voldoende. Indien in een camper rijdt met een gewicht hoger dan 3.500 kg. Is een GO-Box nodig.

  Kamperen

  Ervaar de ultieme vrijheid tijdens een campervakantie in Oostenrijk. Oostenrijk kent een groot aantal campings van luxe campings tot natuur campings en boerencampings, Oostenrijk heeft het allemaal. De meeste campings bieden goede voorzieningen voor de camper.