Star RV Cygnus 28-31Ft POC

  Star US - Star RV Cygnus 28-31Ft

  vanaf € 0 *

  ROUTESUGGESTIE 1-

  mountrushmore.jpg
  Rockies & Yellowstone

  21-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Door de Rocky Mountains naar Yellowstone: een populaire route en zeer geschikt voor een campervakantie in Amerika. Vanuit Denver, de hoofdstad van Colorado gaat de camperroute door de indrukwekkende Rockies. Daarna ...

  21-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Door de Rocky Mountains naar Yellowstone: een populaire route en zeer geschikt voor een campervakantie in Amerika. Vanuit Denver, de hoofdstad van Colorado gaat de camperroute door de indrukwekkende Rockies. Daarna doorkruist u in de staat Wyoming, met als hoofdstad Cheyenne. Om Mount Rushmore National Monument te bezoeken is een omweg nodig, maar zeker de moeite waard. Hoogtepunt van de reis is Yellowstone, het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Op de terugweg naar Denver kunt u nog naar Salt Lake City, de stad van de Mormonen en het nabijgelegen Park City, waar in 2002 de Olympische Spelen plaatsvonden. En een insider tip voor als er nog tijd over is: Sundance Resort, toebehorend aan Robert Redford, een resort dat prachtig geleden is in de bergen en de bossen, waar je heerlijk kunt wandelen en in het authentieke resort wat kunt drinken of eten.

  Dag 1 – 5: Denver en de Rockies (120km)
  De eerste paar dagen na aankomst in Denver, kunt u gebruiken om Denver te bezoeken en de Rocky Mountains te verkennen. Wat denkt u van een bezoek aan het Denver Art Museum of de ‘Public Library’, of de Union Station? En voor de jeugd is de Denver Zoo ook leuk. Om naar het Rocky Mountains National Park te gaan, is de nabijgelegen plaats Boulder een goede uitvalsbasis. Boulder ligt ongeveer 45 kilometer ten westen van Denver en als studentenstad heeft het een mooi voetgangersgebied met winkels, restaurants en cafés. In het Rocky Mountains National Park is heel veel te doen. U kunt bijvoorbeeld fietsen over de Trail Ridge Road, picknicken in het park, wandelen naar een van de bergmeren, klimmen, spannend raften op de rivier of fijn rondrijden en genieten van het landschap vanuit de gratis shuttlebussen die door het park rijden. Zo gaan de eerste dagen razendsnel voorbij.

  Dag 6 – 10: Naar Mount Rushmore (590km)
  Vanuit de Rockies gaat het naar het Noorden, naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Hier kunt u tijd nemen om de bosrijke omgeving te bewonderen. Verder noordwaarts komt u langs het Guernsey State Park, waar het grote stuwmeer de belangrijkste attractie is, waar de vakantie nog fijner wordt door het maken van een boottocht, bij warm weer af te koelen in het water en ’s avonds uw zelf gevangen vis op de barbecue te garen. Vanuit Guernsey is het nog ca. 3 tot 4 uur rijden naar Mount Rushmore National Monument. Onderweg rijdt u langs de Thunder Basin National Grassland en de Black Hills National Forest. Dit bosrijke gebied strekt zich over meer dan 5000km² uit en ligt in het Zuidwesten van South Dakota. Stelt u zich eens voor,terwijl u over een van de mooiste ‘scenic byways’ rijdt, dat hier de eerste pioniers met hun wagens, voortgetrokken door ossen, op weg naar een nieuw bestaan, u voorgingen.
  Dan komt u bij de beroemdste berg van Amerika aan, Mount Rushmore. In deze berg zijn president George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt uitgehad.

  Dag 11 – 21: Yellowstone National Park – Denver (2200 km)
  Onderweg naar Yellowstone kunt u overnachten aan de rand van Bighorn National Forest in Buffalo of Big Horn.
  Yellowstone National Park, het oudste park ter wereld, is tevens het populairste nationale park van Amerika. Er leven vele diersoorten, zoals bizons, grizzly beren, coyotes en wolven. Verder is het park beroemd om de warme bronnen en de meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin. Hier kunt u ook naar de Old Faithful, de bekendste geiser die elke 92 minuten water en stoom spuit, tot een hoogte van bijna 50 meter. Dankzij de aanwezigheid van de vele meren zijn varen en vissen populaire bezigheden. Neem eens een kijkje in een van de bezoekerscentra om een keuze te maken uit de vele activiteiten die hier aangeboden worden.
  Ten Zuiden van Yellowstone ligt Grand Teton National Park. U rijdt vanuit Yellowstone via de John D. Rockefeller Memorial Parkway naar Grand Teton. Dit park wordt gekenmerkt door een prachtige bergketen. Ook in dit park kunt u prachtige wandelingen maken, fietsen of paardrijden.
  Vanuit Grand Teton NP gaat het weer terug naar Denver. Onderweg komt u langs Salt Lake City, hoofdstad van Utah en ook thuisbasis en hoofdzeten van de kerk van de Mormonen. Laat u zich eens rondleiden in de Salt Lake Temple of geniet van een zondagochtend concert in de bijgelegen kerk.
  In de omgeving van Salt Lake City bevindt zich Park City, de plaats waar in 2002 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Hier is ook een museum, waar u zelfs de Nederlandse schaatshelden uit 2002 tegen zult komen en kunt u op de schischans ervaren hoe angstaanjagend hoog deze schans eigenlijk is. En het plaatsje zelf heeft vele gezellige restaurants en bars om de avond door te brengen.  Meer info >

  Minder info >

  ROUTESUGGESTIE 2+

  us_brycecanyon_cz_2zw.jpg
  Las Vegas and National Parks

  14-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Gedurende deze 2 weken maakt u kennis met de meest beroemde nationale parken en bruisende steden. In Las Vegas start de reis en gaat ric ...

  14-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Gedurende deze 2 weken maakt u kennis met de meest beroemde nationale parken en bruisende steden. In Las Vegas start de reis en gaat richting Salt Lake City en het oudste Nationale Park Yellowstone. Onderweg komt u langs Bryce Canyon en Zion National Park. Vanuit Yellowstone gaat het weer zuidwaarts door Wyoming en de Rockies naar Denver. Dwars door Colorado met het authentieke Durango en het Mesa Verde NP is de Grand Canyon het volgende natuurfenomeen. Los Angeles heeft levendige stranden en natuurlijk Hollywood. Deze reis eindigt weer in Las Vegas.

  Dag 1 – 4: Zion NP – Bryce Canyon – Salt Lake City – Grand Teton – Yellowstone -Cody (1450km)
  Vanuit Las Vegas gaat de reis van Nevada over in Utah, naar de Zion National Park en Bryce Canyon. Beide parken laten een bijzondere natuurpracht met fenomenale rotspartijen en kloven zien. In de Visitors Centers is alle informatie voor korte en langere verblijven in een park te verkrijgen. Heel anders is Salt Lake City en de omgeving van deze bijzondere stad. In 1847 door de Mormonen gegrond, is het nog steeds het wereldcentrum van de Mormonen. Het volgende doel is Yellowstone National Park, het oudste park van Amerika. Onderweg maakt u kennis met Grand Teton Mountains, een indrukwekkende bergrug. Cody, de volgende stop, is waar de wereldberoemde cowboy Buffalo Bill vandaan komt.

  Dag 5-10: Cheyenne-Rocky Mountains NP – Denver – Silverton – Durango (1755km)
  Een lange rit over de Plains of Wyoming om vervolgens in Cheyenne aan te komen. Hier lijkt het tijdperk van het Wilde Westen stil te hebben gestaan. Dan staat u het volgende nationale park te wachten: Rocky Mountains National Park, een park met groots natuurschoon. Neemt u vooral de tijd als u over The Trail Ridge Road rijdt, en bewonder het spectaculaire uitzicht. Denver staat dan op het programma, een bruisende stad waar ook de romantiek van het Old West tijdperk nog wordt gevoeld. Nog niet genoeg gekregen van het Wilde Westen? Dan rijdt u verder naar de oude mijnstad Silverton. Een hoogtepunt is daar de historische trein die naar Durango en terug rijdt. Durango zelf heeft ook nog de nodige saloons en is uw volgende doel.

  Dag 11-14: Mesa Verde – Monument Valley – Grand Canyon – Las Vegas (990km)
  Het laatste traject van de rondreis staat bol van de prachtige bezienswaardigheden. Mesa Verde huisvestte meer dan 1300 jaar geleden een groep indianen, die woningen in de rotswanden maakten. Monument Valley is een monument op zich, met prachtige rode rotsformaties. De Grand Canyon is een natuurfenomeen op zich en hoort tot een van de zeven wereldwonderen. U rijdt verder naar Las Vegas, de eindbestemming van de camperrondreis.

  Meer info >

  Minder info >