U bevindt zich hier: Home - Amerika - West-Amerika - Denver

  Camperreizen West-Amerika

  Prachtige natuur en verrassende steden. Huur een camper in het veelzijdige Westen van Amerika. Breng een bezoek aan Hollywood in Los Angeles en kijk uw ogen uit op de Strip in Las Vegas. Ga op ontdekking in de vele nationale parken, zoals het bekende Yosemite en Grand Canyon. Met een camper reist u in alle vrijheid en bepaalt u zelf waar u heen gaat.

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor een camperreis door West-Amerika? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Bezienswaardigheden in West-Amerika

  Het Westen van Amerika heeft ongelooflijk veel te bieden. Begin uw campervakantie aan de westkust in bijvoorbeeld San Francisco, Los Angeles of San Diego. San Francisco is een grote gezellige stad en vooral bekend om de Golden Gate Bridge. Los Angeles heeft haar bekendheid te danken aan Hollywood, loop hier over de Walk of Fame en rijd in Beverly Hills langs de huizen van filmsterren. Trek vanaf de westkust verder het land in en u komt bij prachtige natuurparken, zoals Yosemite en de Death Valley. De camper kan ook opgehaald worden in de entertainmentstad Las Vegas. Wandel over de Strip, waag een gokje in een van de vele casino’s en ga naar een spectaculaire show. Las Vegas kan goed worden gebruikt als uitvalsbasis om door te rijden naar bekende nationale parken, zoals de Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon en Monument Valley. Ook de wat noordelijker gelegen stad Salt Lake City kan als uitvalsbasis worden gebruikt voor deze parken. De camper kan ook in het Zuiden worden opgehaald, namelijk in Phoenix, van waar u makkelijk doorrijd naar het nationale park Grand Canyon, en Albuqerque, een historische stad waar Route 66 dwars doorheen loopt. Of begin uw campervakantie in Denver, aan de rand van de Rocky Mountains. De Rockies betreft een prachtig gebergte van meer dan 4800 kilometer en strekt zich uit van de staat New Mexico en gaat door tot en met het Westen van Canada. Andere steden die als uitvalsbasis voor de Rockies kunnen worden gebruikt zijn de in het Noorden gelegen Bozeman en Billings, vanwaar het nationale park Yellowstone makkelijk kan worden bereikt. Ook kunt u de camper ophalen in het Noordwesten van Amerika. Bijvoorbeeld in de moderne stad Seattle, met de iconische Space Needle in haar skyline. Deze stad kan makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan de omringende nationale natuurparken Olympic, Cascades en Mount Rainier. Vanaf Portland kunt u verder langs de kust van Oregon rijden. Daarnaast is het mogelijk om een camperreis te maken door Alaska. Haal de camper op in Anchorage en ontdek de ongerepte natuur en spot wilde dieren. Alaska heeft ook veel prachtige nationale parken, zoals Denali en Kenai Fjords.

  Waar kun je een camper huren in West-Amerika?

  U kunt op veel verschillende plekken in West-Amerika een camper huren. Huur bijvoorbeeld een camper in een van de steden aan de Westkust, zoals San Francisco en San Diego. Of kies voor Los Angeles om een bezoek te brengen aan Hollywood. Verder landinwaarts kunt u een camper huren in de gokstad Las Vegas, Salt Lake City en Phoenix, van waar u naar veel nationale parken kunt trekken zoals het Grand Canyon National Park. Huur een camper in Denver en maak een camperreis door de Rocky Mountains of huur een camper in Billings of Bozeman om Yellowstone National Park te ontdekken. Gaat u liever het Noordwesten van Amerika? Dan kunt u de camper huren in Seattle of Portland. Ook kunt u een camper huren in Anchorage om vervolgens de prachtige ongerepte natuur van Alaska te ontdekken.
  Albuquerque
  Anchorage
  Billings
  Bozeman
  Denver
  Las Vegas
  Los Angeles
  Portland (Portland, Mesa AZ)
  Phoenix
  San Diego
  Seattle (Seattle, Bellingham, Point Roberts (US))
  San Francisco
  Salt Lake City

  Welke periode is goed voor een campervakantie in West-Amerika?

  West-Amerika betreft een groot gebied, elke plek heeft dan ook weer een ander klimaat. In het Zuidwesten is het over het algemeen altijd wel lekker weer. In juli en augustus kan het echter heet worden. ‘s Winters kan het op sommige plekken ook aardig koud worden en sneeuwen. De winters in het Noordwesten zijn behoorlijk fris, de temperaturen liggen rond het vriespunt en het sneeuwt er regelmatig. Hier heeft u in de zomer de minste kans op regen en zijn de temperaturen aangenaam. Alaska is een geval apart, het weer kan hier erg onvoorspelbaar zijn. Houd rekening met lage temperaturen en veel sneeuw. ‘s Zomers is het hier het warmst en kunnen de temperaturen oplopen tot ongeveer 25 graden.

  Camperexperts West-Amerika van Victoria CamperHolidays

  Wilt u meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren of een camperreis maken in West-Amerika? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met u op.

  Meer info >

  Victoria reviews

  Warm aanbevolen

  Bezoek Yellow stone National Park tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  SEATTLE

  Oregon, Washington State en Idaho
  Prachtige staten van Amerika, met veel natuurschoon en historie. Start deze ontdekkingsreis in Seattle en bezoek vooral Yellowstone.

  Bezoek Las Vegas tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  LAS VEGAS

  Entertainment en bijzondere natuur
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Start in Las Vegas en combineer deze stad met de mooiste natuur.

  Routesuggesties

  Ontdek Yellow Stone National Park tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  Rockies & Yellowstone

  21-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Door de Rocky Mountains naar Yellowstone: een populaire route en zeer geschikt voor een campervakantie in Amerika. Vanuit Denver, de hoofdstad van Colorado gaat de camperroute door de indrukwekkende Rockies. Daarna ...

  21-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Door de Rocky Mountains naar Yellowstone: een populaire route en zeer geschikt voor een campervakantie in Amerika. Vanuit Denver, de hoofdstad van Colorado gaat de camperroute door de indrukwekkende Rockies. Daarna doorkruist u in de staat Wyoming, met als hoofdstad Cheyenne. Om Mount Rushmore National Monument te bezoeken is een omweg nodig, maar zeker de moeite waard. Hoogtepunt van de reis is Yellowstone, het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Op de terugweg naar Denver kunt u nog naar Salt Lake City, de stad van de Mormonen en het nabijgelegen Park City, waar in 2002 de Olympische Spelen plaatsvonden. En een insider tip voor als er nog tijd over is: Sundance Resort, toebehorend aan Robert Redford, een resort dat prachtig geleden is in de bergen en de bossen, waar je heerlijk kunt wandelen en in het authentieke resort wat kunt drinken of eten.

  Dag 1 – 5: Denver en de Rockies (120km)
  De eerste paar dagen na aankomst in Denver, kunt u gebruiken om Denver te bezoeken en de Rocky Mountains te verkennen. Wat denkt u van een bezoek aan het Denver Art Museum of de ‘Public Library’, of de Union Station? En voor de jeugd is de Denver Zoo ook leuk. Om naar het Rocky Mountains National Park te gaan, is de nabijgelegen plaats Boulder een goede uitvalsbasis. Boulder ligt ongeveer 45 kilometer ten westen van Denver en als studentenstad heeft het een mooi voetgangersgebied met winkels, restaurants en cafés. In het Rocky Mountains National Park is heel veel te doen. U kunt bijvoorbeeld fietsen over de Trail Ridge Road, picknicken in het park, wandelen naar een van de bergmeren, klimmen, spannend raften op de rivier of fijn rondrijden en genieten van het landschap vanuit de gratis shuttlebussen die door het park rijden. Zo gaan de eerste dagen razendsnel voorbij.

  Dag 6 – 10: Naar Mount Rushmore (590km)
  Vanuit de Rockies gaat het naar het Noorden, naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Hier kunt u tijd nemen om de bosrijke omgeving te bewonderen. Verder noordwaarts komt u langs het Guernsey State Park, waar het grote stuwmeer de belangrijkste attractie is, waar de vakantie nog fijner wordt door het maken van een boottocht, bij warm weer af te koelen in het water en ’s avonds uw zelf gevangen vis op de barbecue te garen. Vanuit Guernsey is het nog ca. 3 tot 4 uur rijden naar Mount Rushmore National Monument. Onderweg rijdt u langs de Thunder Basin National Grassland en de Black Hills National Forest. Dit bosrijke gebied strekt zich over meer dan 5000km² uit en ligt in het Zuidwesten van South Dakota. Stelt u zich eens voor,terwijl u over een van de mooiste ‘scenic byways’ rijdt, dat hier de eerste pioniers met hun wagens, voortgetrokken door ossen, op weg naar een nieuw bestaan, u voorgingen.
  Dan komt u bij de beroemdste berg van Amerika aan, Mount Rushmore. In deze berg zijn president George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt uitgehad.

  Dag 11 – 21: Yellowstone National Park – Denver (2200 km)
  Onderweg naar Yellowstone kunt u overnachten aan de rand van Bighorn National Forest in Buffalo of Big Horn.
  Yellowstone National Park, het oudste park ter wereld, is tevens het populairste nationale park van Amerika. Er leven vele diersoorten, zoals bizons, grizzly beren, coyotes en wolven. Verder is het park beroemd om de warme bronnen en de meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin. Hier kunt u ook naar de Old Faithful, de bekendste geiser die elke 92 minuten water en stoom spuit, tot een hoogte van bijna 50 meter. Dankzij de aanwezigheid van de vele meren zijn varen en vissen populaire bezigheden. Neem eens een kijkje in een van de bezoekerscentra om een keuze te maken uit de vele activiteiten die hier aangeboden worden.
  Ten Zuiden van Yellowstone ligt Grand Teton National Park. U rijdt vanuit Yellowstone via de John D. Rockefeller Memorial Parkway naar Grand Teton. Dit park wordt gekenmerkt door een prachtige bergketen. Ook in dit park kunt u prachtige wandelingen maken, fietsen of paardrijden.
  Vanuit Grand Teton NP gaat het weer terug naar Denver. Onderweg komt u langs Salt Lake City, hoofdstad van Utah en ook thuisbasis en hoofdzeten van de kerk van de Mormonen. Laat u zich eens rondleiden in de Salt Lake Temple of geniet van een zondagochtend concert in de bijgelegen kerk.
  In de omgeving van Salt Lake City bevindt zich Park City, de plaats waar in 2002 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Hier is ook een museum, waar u zelfs de Nederlandse schaatshelden uit 2002 tegen zult komen en kunt u op de schischans ervaren hoe angstaanjagend hoog deze schans eigenlijk is. En het plaatsje zelf heeft vele gezellige restaurants en bars om de avond door te brengen.

  Meer info >

  Minder info >

  Bewonder Bryce Canyon National Park tijdens een camperreis door West Amerika met Victoria CamperHolidays

  Las Vegas & National Parks

  14-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Gedurende deze 2 weken maakt u kennis met de meest beroemde nationale parken en bruisende steden. In Las Vegas start de reis en gaat rich ...

  14-DAAGSE CAMPERRONDREIS
  Het westen van Amerika kenmerkt zich door hippe steden en sublieme natuurparken. Gedurende deze 2 weken maakt u kennis met de meest beroemde nationale parken en bruisende steden. In Las Vegas start de reis en gaat richting Salt Lake City en het oudste Nationale Park Yellowstone. Onderweg komt u langs Bryce Canyon en Zion National Park. Vanuit Yellowstone gaat het weer zuidwaarts door Wyoming en de Rockies naar Denver. Dwars door Colorado met het authentieke Durango en het Mesa Verde NP is de Grand Canyon het volgende natuurfenomeen. Los Angeles heeft levendige stranden en natuurlijk Hollywood. Deze reis eindigt weer in Las Vegas.

  Dag 1 – 4: Zion NP – Bryce Canyon – Salt Lake City – Grand Teton – Yellowstone -Cody (1450km)
  Vanuit Las Vegas gaat de reis van Nevada over in Utah, naar de Zion National Park en Bryce Canyon. Beide parken laten een bijzondere natuurpracht met fenomenale rotspartijen en kloven zien. In de Visitors Centers is alle informatie voor korte en langere verblijven in een park te verkrijgen. Heel anders is Salt Lake City en de omgeving van deze bijzondere stad. In 1847 door de Mormonen gegrond, is het nog steeds het wereldcentrum van de Mormonen. Het volgende doel is Yellowstone National Park, het oudste park van Amerika. Onderweg maakt u kennis met Grand Teton Mountains, een indrukwekkende bergrug. Cody, de volgende stop, is waar de wereldberoemde cowboy Buffalo Bill vandaan komt.

  Dag 5-10: Cheyenne-Rocky Mountains NP – Denver – Silverton – Durango (1755km)
  Een lange rit over de Plains of Wyoming om vervolgens in Cheyenne aan te komen. Hier lijkt het tijdperk van het Wilde Westen stil te hebben gestaan. Dan staat u het volgende nationale park te wachten: Rocky Mountains National Park, een park met groots natuurschoon. Neemt u vooral de tijd als u over The Trail Ridge Road rijdt, en bewonder het spectaculaire uitzicht. Denver staat dan op het programma, een bruisende stad waar ook de romantiek van het Old West tijdperk nog wordt gevoeld. Nog niet genoeg gekregen van het Wilde Westen? Dan rijdt u verder naar de oude mijnstad Silverton. Een hoogtepunt is daar de historische trein die naar Durango en terug rijdt. Durango zelf heeft ook nog de nodige saloons en is uw volgende doel.

  Dag 11-14: Mesa Verde – Monument Valley – Grand Canyon – Las Vegas (990km)
  Het laatste traject van de rondreis staat bol van de prachtige bezienswaardigheden. Mesa Verde huisvestte meer dan 1300 jaar geleden een groep indianen, die woningen in de rotswanden maakten. Monument Valley is een monument op zich, met prachtige rode rotsformaties. De Grand Canyon is een natuurfenomeen op zich en hoort tot een van de zeven wereldwonderen. U rijdt verder naar Las Vegas, de eindbestemming van de camperrondreis.

  Meer info >

  Minder info >

  ReistipsAmerika

  Bestemmingsinfo

  Amerika, of beter gezegd De Verenigde Staten van Amerika, is het land van ongekende mogelijkheden, waar dromen werkelijkheid kunnen worden. Het is een federatie, bestaande uit 50 staten met in totaliteit meer dan 300 miljoen inwoners. De hoofdstad is Washington D.C. Het land bestaat uit ontelbare bezienswaardigheden in alle mogelijke categorieën. Denk aan het prachtige natuurschoon in de, voor een belangrijk deel in West-Amerika gelegen parken, bijvoorbeeld Yosemite National Park, Yellowstone en de Grand Canyon. Oost-Amerika is weer anders, met veelal historische steden zoals Boston, Philadelphia en natuurlijk New York City, als grootste stad en economisch centrum. Florida, de Sunshine State staat bol van fun en entertainment, mede door het mooie weer en de aanwezigheid van de vele attractieparken zoals Disney World. Geheel anders is de Deep South, waar muziek en historie hand in hand gaan.

  Overig

  Amerika is buitengewoon geschikt voor campervakanties. De brede wegen en de enorme ruimte die er is, zorgt ervoor dat je, zelfs met een grote camper, ongedwongen door dit grootse land kunt trekken. In de verschillende Nationale Parken en Staatsparken, kun je tegen zeer schappelijke tarieven prima overnachten met de camper. Vaak zijn deze campings prachtig gelegen, midden in de natuur. De faciliteiten zijn wel beperkt. Dit in tegenstelling tot de particuliere campings, zoals de KOA-campings. Deze zijn hoger geprijsd, en hebben ook meer faciliteiten. Kamperen en buiten eten gaan hand-in-hand. Op de meeste campings zijn zgn. fire pits beschikbaar, waar het een genot is om te barbecueën en ’s avonds bij het vuur te zitten.

  Reisdocumenten, inentingen en rijbewijs

  Controleer ruim voor u vertrekt, welke reisdocumenten en inentingen vereist zijn voor Amerika. Welke reisdocumenten u nodig heeft, vindt u op www.visumcentrale.nl. Zij beschikt over een handige database van landen, waar u precies kunt zien, voor welk land u visum nodig heeft en de Visumcentrale kan u ook (tegen een vergoeding) assisteren in het verkrijgen van het visum. Ook ziet u welke andere reisdocumenten u nodig heeft.
  Als u bestuurder van de camper bent, moet u, naast uw eigen rijbewijs, beschikken over een internationaal rijbewijs of een Engelse vertaling van uw rijbewijs. Neemt voor alle zekerheid beide documenten mee.